Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Rast industrijske proizvodnje u Srbiji u septembru 5,3%
Industrijska proizvodnja u Srbiji u septembru 2016. godine veća je za 5,3% nego pre godinu dana, a u odnosu na prosek 2015. godine veća je za 6,5%, saopštio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).
Kako je navedeno, industrijska proizvodnja u prvih devet meseci ove godine bila je za 5,2% veća u poređenju sa istim periodom 2015. godine.

Posmatrano po sektorima, najveći rast je ostvaren u sektoru snabdevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija - za 15,2%, u prerađivačkoj industriji 3,7%, kao i u rudarstvu 0,4%.

Najveći uticaj na rast industrijske proizvodnje u septembru imali su snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija, proizvodnja prehrambenih proizvoda, hemikalija i hemijskih proizvoda, osnovnih farmaceutskih proizvoda i preparata, metalnih proizvoda, osim mašina.


Završena prva faza izgradnje jedinstvenog komorskog sistema
 
Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da je završena prva faza izgradnje jedinstvenog komorskog sistema Srbije, potpisivanjem ugovora kojim se regulišu međusobna prava i obaveze između PKS-a, Privredne komore Beograda i svih regionalnih privrednih komora.

Kako se navodi, PKS, Privredna komora Beograda i sve regionalne privredne komore potpisale su taj ugovor koji je osnova za nastavak aktivnosti na izgradnji jedinstvenog komorskog sistema, u petak, 28. oktobra.

- U toku su aktivnosti na organizacionom i funkcionalnom povezivanju svih privrednih komora u sistema koji će biti respektabilan partner državi u zakonodavnom postupku, pri donošenju mera ekonomske politike, a istovremeno i kvalitetan servis i logistička podrška privrednicima u svakodnevnom poslovanju - navodi se na sajtu PKS-a.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta