Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Azotara vraća na posao 800 radnika
Godišnji remont postrojenja u HIP Azotara Pančevo, redovni i prinudni odmori, u senci su velikog posla izgradnje tornja pogona KAN-a (KAN), na mestu starog, koji je morao biti srušen zbog lošeg stanja temelja, betonske i čelične konstrukcije, a rekonstruiše se i 2.000 kvadrata hale "mokrog postupka" istog pogona, u više nivoa.

Za pola godine građevinskih zahvata, moćna konstrukcija tornja, od budućih 75 metara, u ovom trenutku meri oko 60.

Miljan Đurović, v. d. direktora fabrike, kaže da će građevinski radovi, kao i montaža opreme upravljačkih sistema nove generacije, biti okončani do sredine ovog meseca. Tada sledi petnaestak dana probne proizvodnje, dok bi prve tone đubriva trebalo da krenu najkasnije 1. novembra.

Do kraja ove godine, plan je da sa proizvodnih linija Azotare izađe oko 80.000 tona finalnog proizvoda, što će biti dobra zaliha za glavnu poljoprivrednu sezonu.

HIP Azotara se za ove opsežne zahvate, pa i kapitalna ulaganja, najveća u poslednje tri decenije, nije eksterno zaduživala. Đurović naglašava da je oko 12 mil EUR, koliko se troši u radove na halu mokrog postupka i toranj KAN-a, obezbeđeno iz sopstvenih sredstava fabrike i većinskog vlasnika Srbijagasa, dok je na redovan godišnji remont pogona Amonijaka, Kiseline i Energetike potrošeno dodatnih 5 mil EUR.

Bolna tačka i tema koja se nerado načinje, a o kojoj se mnogo spekuliše kako se bliži kraj remonta, jeste koliko će se radnika posle višemesečnih, što prinudnih što redovnih odmora vratiti u osvežene pogone. U fabrici, prilično sigurno, tvrde da se s prvim danima novembra očekuje normalizacija proizvodnje i povratak na posao skoro svih 800 zaposlenih.


Zastava oružje izvezlo naoružanje za 14,5 mil USD
Za prvih sedam meseci ove godine 35.000 cevi različitog kalibra izvezeno je iz Kragujevca u preko 40 zemalja, piše Blic.

Podaci za 2016. godinu koje je Ministarstvo odbrane dostavilo tom listu pokazuju da je od januara do jula ostvarena realizacija na inostranom tržištu od 1,6 milijardi dinara, odnosno 14,5 mil USD.

Kako se navodi, fabrika Zastava oružje je automatsko i poluautomatsko oružje u prethodnom periodu najviše plasirala na tržišta SAD, Kameruna, Iraka, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Jordana, Alžira, Gane, Omana...

Zastava oružje je i zvanični snabdevač naoružanja misije organizacije UN od 2005. godine.

Potencijalni i dosadašnji kupci naših pušaka su vojske i policije svih država sveta koje se nalaze na međunarodnoj pozitivnoj listi za dozvoljen uvoz naoružanja i vojne opreme, navodi Zastava oružje.


BeotelNet ISP novi vlasnik kompanije BeoNET
Kompanija BeotelNet ISP koja na tržištu Srbije nudi usluge interneta, digitalne televizije, fiksne telefonije i hostinga, potpisala je ugovor o kupovini 100% udela u kompaniji BeoNET.

BeoNET je počeo da radi 1996. godine i poznat je po tome što je prvi operater koji je komercijalno ponudio uslugu veb servisa i servera. Od svog osnivanja BeoNET je usko sarađivao sa BeotelNetom u sklopu strateških projekata i partnerstava.

- Dobro nam je poznat kvalitet usluga BeoNET-a, stručnost zaposlenih kao i nivo korporativne kulture koji će svakako doprineti boljem razvoju Beotela kao jednog od vodećih internet provajdera u Srbiji. Za nas akvizicija BeoNET-a predstavlja širenje poslovanja i mreže korisnika kao i dugoročno ulaganje u budućnost, odnosno blagovremeno razmišljanje o koracima koje je neophodno slediti kako bi se što bolje učvrstila pozicija kompanije na tržištu - izjavio je Nebojša Vilić, direktor prodaje i marketinga BeotelNeta.

Preuzimanje BeoNET-a savršeno se uklapa u novi strateški plan BeotelNet-a koji ima za cilj povećanje kvaliteta usluga, pristup najnovijim tehnologijama i sadržajima posebno u domenu hosting servisa i naprednih infrastrukturnih usluga, saopšteno je iz te kompanije.

- Zaista mi je veliko zadovoljstvo da učestvujem u ovom projektu. BeotelNet će uz resurse i energiju BeoNET-a težiti ka što kvalitetnijem pružanju usluga, stavljajući uvek u prvi plan potrebu za razvojem, investiranjem i unapređenjem internet servisa - izjavio je Vladan Aleksić, CEO BeotelNeta.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta