Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Prodaja novosadskog ZGOP-a odložena za 5. decembar
Otvaranje ponuda za prodaju novosadskog preduzeća za gradnju, remont i održavanje pruga ZGOP drugi put je odloženo i određen je novi datum – 5. decembar.

Direktor preduzeća Zoran Stanojević pretpostavlja da je do pomeranja došlo jer se javilo još potencijalnih kupaca, kojima je trebalo vreme da pripreme dokumentaciju radi javnog nadmetanja. Novog pomeranja roka za javno nadmetanje, ističe direktor, neće više biti, jer to ne dozvoljava Zakon o privatizaciji.

Prema saznanjima direktora, prilikom objavljivanja javnog poziva 1. septembra, za preduzeće su se interesovale velike kompanije iz Rusije, Kine, Austrije, Fancuske i Turske.

- Ništa se nije promenilo. U javnom pozivu i dalje stoji uslov da potencijalni kupci imaju pravo da učestvuju u javnom nadmetanju ukoliko su u 2015. ostvarili prihod od najmanje 10 mil EUR. Procenjena vrednost kapitala ZGOP-a je oko 3,6 mil EUR i ta cena će biti početna u nadmetanju – navodi Stanojević.

Kako kaže, privatizacija ZGOP-a je potrebna zbog razvoja firme i obnove mehanizaicije, ali i zbog najave gradnje novih pružnih deonica i rekonstrukcije starih, što je i razlog velikog interesovanja investitora iz inostranstva.
 
Izmene javnog poziva, za prodaju novosadskog ZGOP-a, pogledajte OVDE.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta