Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Isplata dividende izdavaoca ENERGOPROJEKT HOLDING a.d. Beograd
Na osnovu Pravila poslovanja Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti, Odluke Skupštine akcionara od 23.06.2016. godine, Odluke Izvršnog odbora od 07.11.2016. godine, kao i na osnovu podnetog zahteva od člana «M&V Investments» a.d. Beograd, Centralni registar, depo i kliring hartija od vrednosti dostavlja obaveštenje članovima da akcionarsko društvo «ENERGOPROJEKT HOLDING» a.d. Beograd, vrši isplatu dividende vlasnicima hartija od vrednosti dana 30.11.2016. godine.

DOKUMENT


Privatizacija gotova do kraja mandata Vlade Srbije - Uskoro i izmene zakona o stečaju
Ministar privrede Goran Knežević izjavio je u ponedeljak (28. novembra 2016. godine) da se očekuje da proces privatizacije u Srbiji, koji obuhvata i 11 velikih strateških preduzeća, bude završen do kraja mandata ove vlade.

- Radimo na tome i pregovaramo sa investitorima kako bismo modelom strateškog partnerstva ili nekim drugim rešili problem velikih preduzeća, poput RTB Bor i petrohemijskog kompleksa - naveo je ministar privrede.

Knežević je na predstavljanju "Bele knjige 2016" Saveta stranih investitora najavio i da će do sredine decembra vlada usvojiti predlog izmena Zakona o stečaju, koji će od nove godine biti u skupštinskoj proceduri.

Cilj izmena je da se skrati stečajni postupak i poboljša položaj Srbije na Doing business listi Svetske banke, ali i da se bolje zaštite poverioci. Kako kaže, stečajni postupci su u nekim slučajevima trajali i po 10 godina.

Knežević je najavio da će u narednih 15 dana radna grupa završiti nacrt izmena Zakona o stečaju koji će do sredine decembra biti usvojen na vladi, a od nove godine biće u skupštinskoj proceduri.

Kada je reč o reformi Privredne komore Srbije, Knežević je istakao da je po tome koliko komora sada pomaže razvoju prvirede i preduzetništva, ali i dovođenju investitora, napravljen ogroman iskorak. Po pitanju uvođenja obavezne članarine, Knežević je rekao da u PKS kažu da će skoro 75% članova biti oslobođeno plaćanja članarine, a da će za sve ostale članarina biti manja.

- Otvoreni smo za svaki razgovor i o tom pitanju - dodao je Knežević.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta