Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Traži se novi gazda za Vršačke vinograde - Početna cena oko 4 mil EUR
Vršački vinogradi koji su od novembra 2015. godine u stečaju, uskoro bi mogli da dobiju novog gazdu, a da li će biti tako biće poznato već krajem januara.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, oglasila je danas prodaju Vršačkih vinograda kao pravnog lica u stečaju, sa brendom. Početna cena iznosi 480.159.084,38 dinara, a javno nadmetanje održaće se 30. januara.

Iako su se do sada kao potencijalni kupci pominjali strani investitori, a među njima kao poslednji kineska kompanija Yihai, poverenik Dušan Dragojlović kao ovlašćeno lice kaže za naš portal da su to više nezvanični napisi. Više o zainteresovanima za kupovinu nekadašnjeg vinarskog giganta, kako ističe, znaće se nakon otkupa prodajne dokumentacije. Rok za to je 23. januar.

- Novi vlasnik biće nezavisan od stečajnog postupka koji se nastavlja na stečajnoj masi, bez potraživanja i dugovanja. Kupcu ostaju brendovi i vinogradi, koji su održani - kaže naš sagovornik, podsećajući da su zainteresovani za učešće u postupku prodaje dužni da do 23. januara uplate i depozit u iznosu od 192.063.633,75 dinara.

Uprkos nedaćama, koje su Vršačke vinograde pratile od odlaska u stečaj prošlog novembra, berba grožđa na plantažama ove godine počela je na vreme, iako na manjim površinama nego prethodnih godina (720, od ukupno 1.134 hektara vinograda u rodu). Nesmetan rad postignut je i zahvaljujući Ugovoru o zajedničkoj proizvodnji i poslovnoj saradnji, koji je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, koja vodi stečajni postupak u Vinogradima, u julu potpisala sa domaćom firmom Profinex, a podrazumeva ulaganja u završetak svih poljoprivrednih radova u vinogradima, berbu, kao i u proizvodnju, flaširanje i prodaju vina od ovogodišnjeg roda.

Novi kupac će, kako stoji u tenderskoj dokumentaciji, preuzeti i prava i obaveze iz ovog Ugovora.


Druga prodaja preduzeća Rumaplast iz Rume - Početna cena 161,3 miliona dinara
Stečajni upravnik preduzeća Rumaplast iz Rume oglasio je drugu prodaju ovog pravnog lica javnim nadmetanjem.

Najvažniju imovinu preduzeća za proizvodnju ploča, listova, cevi i profila od plastike čini gradsko građevinsko zemljište ukupne površine 39.390 m2, građevinski objekti površine 5.706 m2, oprema za proizvodnju, dugoročna finansijska ulaganja, zalihe, potraživanja i gotovina.

Ukupna procenjena vrednost ovog pravnog lica je 403.296.616,97 dinara, dok je početna cena 40% te vrednosti i iznosi 161.318.646,79 dinara.

Javno nadmetanje za prodaju ovog pravnog lica održaće se 3. februara 2017. godine u 12 časova u prostorijama preduzeća u Rumi.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta