Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Simboli kvaliteta u 2016 za Srbe su Knjaz Miloš, Imlek,Novak
Ukoliko bi građanin Srbije pri kupovini isključivo odlučivao na osnovu kvaliteta, kupio bi kiselu vodu Knjaz Miloš, mobilni telefon Samsung, prisustvovao koncertu Roling Stonsa ili Adel, meču Novaka Đokovića ili utakmici Barselone.

To je pokazalo najnovije QUDAL istraživanje - QUality medal, koje je u januaru ove godine u Srbiji sprovela međunarodna organizacija ICERTIAS (International Certification Ašociation), saopštila je danas ova organizacija sa sedištem u Cirihu.

Građanima Srbije je u QUDAL istraživanju postavljeno pitanje šta bi oni kupovali i šta bi koristili da im pri kupovni novac nije apsolutno nikakav problem a da pri odluci o kupovini i konzumaciji vode računa iskljušivo o kvalitetu.

Prema anketi QUDAL-a, svetski reket broj jedan, Novak Đoković, pojam je kvalteta u sportu, navodi se u saopštenju Icertias-a dostavljenom Tanjugu, i dodaje da je u kategoriji "Najkvalitetniji sportski klub u svetu (nezavisno o sportu)" prvo mesto zauzela "Barselona", istisnuvši Real Madrid kom su građani pre dve godine dali najviše glasova.

Prema oceni građana, "Najkvalitetniji sportski klub u Srbiji (nezavisno o sportu) "i dalje je "Crvena Zvezda".

Kada je reč o stranim muzičkim grupama, na prvom mestu po kvalitetu je, prema učesnicima QUDAL - QUality meDAL istraživanja, britanska grupa Roling Stons, dok je, s druge strane, Riblja čorba za građane Srbije apsolutno najkvalitetnija domaća muzička grupa.

U kategoriji "Najkvalitetniji muzički izvođač u svetu" prvo mesto je pripalo pevačici Adel (pre dve godine je na toj poziciji bila Rijana), dok je Željko Joksimović ove godine apsolutno najkvalitetniji domaći muzički izvođač prema glasovima građana Srbije.

Tehnomanija je najkvalitetniji lanac trgovine za prodaju visokotehnološke opreme, bele tehnike i aparata za domaćinstvo, prema mišljenju građana, dok su za najboljeg "Proizvođača mobilnih telefona" izglasali Samsung, ispred svih ostalih brendova mobilnih telefona.

U anketi QUDAL-a, prva mesta po kvalitetu, po glasovima ispitanika, zauzeli su takođe Adidas (kategorija sportska obuća), Imlek (kategorija mleko), Pionir (bomboni), Boš (bela tehnika), L-Oreal (šampon za kosu), Jelen (piva sa voćnim ukusom), Karneks (gotova jela u konzervi), Takovo (slatki namaz), Milford (čaj), Vip (mobilni operater), Nektar (džem), Argeta (pašteta), Er Srbija (avio-kompanija), Knjaz Miloš (gazirana voda), Najk (sportska odeća), SBB (pružalac usluga pristupa internetu), i drugi.

Cilj istraživačkog projekta QUDAL jeste promocija i popularizacija kvaliteta, jer naročito danas, potrošač ima pravo da zahteva na tržištu vrhunski kvalitet za svoj novac, navodi se u saopštenju i precizira da je u istraživanju korišćena DEEPMA (Deep Mind Awareneš) inovativna metoda, kod koje se od ispitanika zahteva da dobro promisle o pitanju pre nego što daju konačan odgovor.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta