Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Agreement on acquisition of KBM shares signed
An agreement to transfer all the shares in KBM Banka Kragujevac that have so far been owned by Slovenia-s NKBM to Andrej Jovanovic and Bojan Milovanovic was signed Wednesday (17 February 2016), it is said in a release.

The new owners will assume the management in few weeks at the earliest, the release adds.
The takeover of KBM Banka represents a great support to the domestic economy and capital, which is also an objective of this investment - to return this Serbian bank to Serbia, Dragan Lazarevic underlined, speaking on behalf of investors, and added that the implementation of the sale agreement would take the next few weeks, after which the new owners would assume the management of KBM Banka.

KBM Banka is a regional bank that started a successful banking tradition in Kragujevac. The year 2010 saw the bank became a member of the Nova KBM Group, one of the largest financial groups in Slovenia.

KBM Banka operates across the whole of Serbia through five affiliates with over 20 business units.


"Podravka" ostvarila rast prihoda od 7,8% u 2015.
Glavno obeležje rezultata poslovanja grupe "Podravka" za 2015. godinu, koje je na svojoj sednici utvrdila Uprava i Nadzorni odbor "Podravke" d.d., jeste ostvarenje rekordne neto dobiti, saopšteno je iz ove kompanije.

Neto dobit "Podravke" za proteklu godinu iznosi 398 miliona kuna (oko 52,3 mil EUR), što predstavlja značajan rast u odnosu na 2014. godinu kada je neto dobit iznosila 92,5 miliona kuna (oko 12 mil EUR). Na rekordan rast neto dobiti utecali su, između ostalog, i pozitivan efekt od kupovine slovenačkog "Žita" , te ostvareni porezni prihod povezan s dobijenim podsticajima za izgradnju novih fabrika "Belupa".

Prihodi od prodaje grupe "Podravka" u 2015. godini ostvarili su rast od 7,8% i iznosili su 3.777,2 miliona kuna (oko 495,9 mil EUR).

- Protekla godina ostaće zapisana u dugogodišnjoj "Podravkinoj" istoriji po celom nizu značajnih projekata koje smo sproveli, a čiji rezultati već sada dolaze do izražaja. Realizovali smo najveću akviziciju u istoriji "Podravke", "Žito Ljubljana", sa kojom ćemo dosegnuti dugoočekivani prag od 4,5 milijardi kuna prihoda i pozicionirati grupu "Podravka" u sam vrh najuspješnijih prehrambenih kompanija na području regije Adria. Dokapitalizovali smo kompaniju sa izdavanjem novih 1,7 miliona redovnih deonica i na taj način uneli u kompaniju svježi kapital u iznosu od 510 milijuna kuna, što investiramo u daljnji razvoj naše Grupe. Započeli smo s izgradnjom dveju novih fabrika "Belupa" što s ukupnom vrijednosti od 51 mil EUR predstavlja najveću grinfild investiciju u Hrvatskoj- istakao je Zvonimir Mršić, predsednik Uprave "Podravke" prilikom objave rezultata poslovanja za 2015. godinu.


"Gde još niste bili?" - otvoren 38. Međunarodni sajam turizma
Međunarodni sajam turizma, 38. po redu, pod sloganom "Gde još niste bili?" otvoren je danas na Beogradskom sajmu, a ove godine okupiće rekordan broj učesnika i izglagača.

Otvaranju prisustvuju premijer Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik vlade i ministar turizma Rasim Ljajić, ministar privrednog razvoja i tehnologije Slovenije Zdravko Počivalšek i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Program otvaranja Sajma turizma počeo je filmom o Dunavu, koji će biti u centru pažnje promocije ponuda Srbije.

Slovenija je zemlja partner ovogodišnje manifestacije, koja ce trajati do 21. februara, a na sajmu je biti 55 zemalja ucesnica i 1.153 izlagača.

Očekuje se obaranje i rekorda po broju posetilaca, jer je prošle godine bilo njih oko 70.000, a ove godine se očekuje bar 75.000.

Na sajmu će svoju turističku ponudu predstaviti 110 lokalnih samouprava i organizatori očekuju da bude prekretnica kad je reč o daljem rastu turističkog prometa.

Ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je ranije da je sajam idealna prilika da se Srbija predstavi u najboljem svetlu, budući da je reč o jednom od najvećih sajmova u jugoistočnoj Evropi, dok je u čitavoj Evropi u prvih sedam po obimu, kapacitetima i broju izlagača.

I iz Turističke organizacije Srbije očekuju da će ovogodišnja manifestacija prevazići sve dosadašnje rekorde budući da se očekuje najveći broj izlagača, učcesnicka i posetilaca do sada.

Srbija će predstaviti Dunav, reke i jezera, izuzetne znamenitosti koje Srbija ima- kratke odmore u gradovima, planine, jezera, banje, gastronomsku ponudu...

Na sajmu će biti obeleženo i 160 godina od rođenja Nikole Tesle "Teslinim kutkom" na štandu TOS-a, gde će posetioci imati mogućnost da vide prezentaciju svih njegovih izuma.

Pored Sajma turizma, od 18. do 21. februara biće održani i 7. Sajam vina Beowinw, 12. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo Horeca, kao i 12. Sajam suvenira "Posetite Srbiju", na oko 15.000 kvadrata izložbenog prostora, u halama 1, 1a, 2, 3 i 4 Beogradskog sajma.


Na prodaju imovina preduzeća "Begej berets" iz Zrenjanina - Javno nadmetanje 25. februara
Izvršitelj za područje Višeg i Privrednog suda u Zrenjaninu Željko Kesić oglasio je danas prvu prodaju pokretnih stvari firme "Begej berets". Kako je u oglasu navedeno, prodaja je zakazana radi naplate novčanog potraživanja zrenjaninske firme ISCO.

Kupcima je ponuđeno osam industrijskih šivaćih mašina, po početnoj ceni od 24.000 do 60.000 dinara, što je 60% od procenjene vrednosti, kao i viljuškar i štampač.

Prva javna prodaja putem usmenog i javnog nadmetanja zakazana je za 25. februar.

Investitor iz Turske Ajhan Agil, vlasnik kompanije "Jolly textil" zakupio je pre dve godine deo pogona nekadašnje fabrike čarapa "Udarnik" u Zrenjaninu, registrovao preduzeće "Begej berets" i najavio da će početi proizvodnju beretki za potrebe turske vojske.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta