Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Ponovo odložen stečaj u "Jagodinskoj pivari" - Novo ročište 24. marta
Sudija Privrednog suda u Kragujevcu Tatjana Todorović izjavila je danas "Tanjugu" da je ponovo odloženo ročište o postojanje stečajnog razloga za "Jagodinsku pivaru", ovaj put za 24. mart.

Ročište je odloženo na predlog stečajnog dužnika i predlagača, a to je sada pravni sledbenik Agencije za privatizaciju - Agencija za vođenje sporova u postupku privatizacije. Odlaganje je zatražilo i Ministarstvo privrede, zbog obimne dokumentacije koju moraju pregledati.

- Na njihov saglasan predlog i saglasan predlog privremenog stečajnog upravnika, ročište je ponovo odloženo, ovog puta za 24. mart - rekla je Todorović.

Zbog obimne dokumentacije potrebno je bar još mesec dana da se kompletno izvrši uvid u dokumentaciju, a ako sada otvorimo stečaj radnici neće moći da ostvare prava po osnovu socijalnog programa za koji su se izjasnili, dodala je Todorović.

Prvo ročište trebalo je da bude održano 9. februara, ali je odloženo za danas, zato što, "radnicima nije bio isplaćen socijalni program za koga su se izjasnili". Todorović je podsetila da su "svi radnici, njih 145 koji su se zatekli kada smo pokrenuli prethodni postupak, potpisali socijalni program".

Otvaranje stečaja za fabriku slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića A.D "Jagodinska pivara", jednog od najstarijih preduzeća u Srbiji osnovanog 1852. godine, pokrenula je Agencija za privatizaciju, a stečajni razlog je trajnija nesposobnost plaćanja što znači da je račun stečajnog dužnika u dužoj vremenskoj blokadi. Tekući račun "Jagodinske pivare" u blokadi je od 2. juna 2015. godine.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta