Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Oglašena prodaja Galenike
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je danas prvu prodaju holding preduzeća Galenika iz Beograd, koje je u stečaju.

Galenika se prodaje kao pravno lice javnim nadmetanjem koje će se obaviti 4. aprila ove godine, po početnoj ceni 18,3 miliona dinara.

Depozit za učešće u postupku prodaje je 7,3 miliona dinara.

Najvažnija imovina Galenike je poslovni prostor od oko 142 kvadrata i pokretna imovina u Zemunu i akcijski kapital od 0,29 odsto u Brokersko-dilerskom društvu Galenika broker.


Predstavljena "Godina preduzetništva"
U Privrednoj komori Srbije (PKS) danas je predstavljena "Godina preduzetništva", program aktivnosti vlade za podsticanje preduzetničkog duha.

Prdsednik PKS Marko Čadež istakao je da je ovo prva vlada koja je preduzetništvo stavila u prvi plan svoje ekonomske politike.

On je izrazio uverenje da Srbija može biti zemlja preduzetnika, ukazujući na značaj preduzetništva za ekonomiju.

Vlada Srbije i Ministarstvo privrede, kao resorno ministarstvo, uz učešće brojnih partnera, od marta ove godine sprovode veliki projekat na nacionalnom nivou pod nazivim "Godina preduzetništva 2016".Predstavljanju Godine preduzetništva u Privrednoj komori Srbije (PKS) prisustvovao je veliki broj ambasadora u Srbiji, među kojima su bili ambasador Nemačke Aksel Ditman, Italije Đuzepe Manco, Francuske Kristin Moro, ali i predstavnici strukovnih udruženja.

Takođe predstavljanju su prisustvovali članovi Vlade Srbije - potpredsednica Zorana Mihajlović, ministarka za evropske integracije JADRANKA JOKSIMOVIĆ, ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković, ministar energetike Aleksandar Antić, ministar odmladine i sporta Vanja Udovičić, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin.

Osnovna ideja mnogobrojnih aktivnosti, paketa programa pomoć preduzetništvu i mobilizaciji svih segmenata javnosti, društva i države jeste razvoj konkurentne privrede, koja, kao i sve razvijene i uspešne ekonomije, počiva na idejama privatne inicijative, preduzetničkog duha i društvenog konsenzusa o podsticanju takvih vrednosti i dugoročnih politika.

Tokom ove godine biće paralelno vođena i strateška akcija pokretanja najšireg društvenog napora za postavljanje i usvajanje principa preduzetništva kao načina mišljenja u ekonomiji, obrazovanju, kulturi, državnim politikama i svim najznačajnijim društvenim procesima.

Struktura programa iz Godine preduzetništva planirana je tako da pruži najefikasniji odgovor države, u najširem smislu reči, na najvažnije izazove vezane za razvoj preduzetništva.

Zbog toga su programi koje sprovodi država sama ili u saradnji sa brojnim domaćim i međunarodnim akterima, poslovnom zajednicom, društvenim institucijama, akademskom zajednicom, koncentrisani u nekoliko precizno planiranih oblasti delovanja.

Tokom ove godine biće sprovedeni programi finansijske i nefinansijske podrške preduzetničkim poduhvatima, uključujući naročito programe podrške vezane za početak poslovanja i rast razvoja.

Ovi programi obuhvataju finansijsku i nefinansijsku podršku, programe podrške usmerene na unapređenje poslovanja, investicije, izvoz i inovacije.

Godina preduzetništva biće fokusirana i na dubinske izmene i modernizaciju zakonodavnog i regulatornog okvira, poslovnu infrastrukturu, unapređenje administrativnih procedura i uključivanje poslovnog sektora u kreiranje politika i programa.

Godina preduzetništva i svi programi su osmišljeni tako da pomognu sadašnjim i budućim preduzetnicima da im bude lakše.

Želja je da se izgradi poverenje i osećaj kod ljudi koji vode ili pokreću posao da postoji način da država pomogne i bude oslonac za dobru ideju i perspektivan projekat.

Razvoj preduzetničkog duha je poseban, dugoročno najvažniji cilj Godine preduzetništva, zbog čega su kreirane posebne aktivnosti koje treba da kontinuirano razvijaju preduzetnički duh i kulturu u našoj zemlji.

Svi programi, kako je najavljeno imaće jasne procedure, jednostavne, transparentne i poverljive.

Značajan deo novca uložen u programe je novac iz budžeta, zbog čega je važno da poreski obveznici, kako je rečeno, znaju kako se novac troši i uvere da se ulaže u nešto od čega će srspke ekonomija biti trajno zdravija, moćnija i perspektivnija.


"Air Serbia" u 2015. prevezla 2,55 miliona putnika
"Air Serbia", nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, prošle godine je prevezla 2,55 miliona putnika, što predstavlja povećanje od 11% u odnosu na 2014. godinu, kao i značajan doprinos ostvarenju rekordnih operativnih rezultata Aerodroma "Nikola Tesla".

Tokom prošle godine, "Air Serbia" je unapredila svoju regionalnu mrežu linija i obavila 32.384 leta, na kojima je pređeno 29,5 miliona km, uključujući i sezonske letove čarter brenda "Aviolet".

Kapacitet "Air Serbia" za prevoz putnika, koji se meri proizvodom ukupnog broja raspoloživih sedišta i ukupno pređenih kilometara (ASK), uvećan je za 3% i do kraja 2015. godine je iznosio 3,65 milijardi. Uprkos ovom značajnom povećanju, prosečna iskorišćenost kapaciteta (SLF) je iznosila 71%, u odnosu na 67% u 2014. godini.

Poletanje letova "Air Serbie" na vreme (On-Time Performance – OTP, poletanje do 15 minuta od planiranog vremena polaska) sa Aerodroma "Nikola Tesla" se ostvarilo u 86% slučajeva u 2015. godini, što je rast od 8%. Prosečno poletanje na vreme za kompletnu mrežu "Air Serbia" u prošloj godini iznosilo je 84 procentnih poena.

"Air Serbia" kargo je takođe ostvario rast ukupnog obima prevezenog tereta i pošiljaka, koji je iznosio 3.756 tona, što predstavlja rast od 39% u odnosu na prethodnu godinu.

Dane Kondić, generalni direktor "Air Serbia", ovim povodom je izjavio da je 2015. bila godina snažnog operativnog rasta za kompaniju, što jasno ukazuje na to da je strategija razvoja delotvorna i da kompanija nastavlja da jača svoj poslovni model.

- Nastavili smo da ostvarujemo naše ciljeve rasta i prevezli dodatnih 250.000 putnika i 1.000 tona tereta, a u isto vreme smo ostvarili značajan doprinos srpskoj privredi kroz rast trgovinske razmene i turizma - rekao je Kondić.

"Air Serbia" je tokom 2015. godine takođe povećala frekventnost letova na sedam linija, čime je unapredila mogućnost izbora za putovanja u Abu Dabi, Amsterdam, Ljubljanu, Podgoricu, Prag, Tiranu i Tivat.

Osim što je produbila sopstvenu mrežu linija, avio-kompanija je proširila svoju virtuelnu mrežu uspostavljanjem novih kod-šer partnerstava sa avio-kompanijama "Aegean Airlines", "Air Baltic", "Air China", "Air Europa" i "LOT Polish Airlines", čime je ukupan broj aktivnih kod-šer sporazuma uvećan na 15. Kao rezultat toga, ukupna kod-šer mreža "Air Serbia" je u 2015. godini uvećana na 78 destinacija, što je za 23 destinacije više nego u prethodnoj godini.

Na kraju 2015. godine, flotu kompanije "Air Serbia" je činilo 20 aviona, nakon što je ona pojačana u maju kada je isporučen šesti turboelisni avion, "ATR 72-500", koji obavlja letove u okviru regionalne mreže linija avio-kompanije.

- U 2015. smo postavili čvrst temelj za nastavak rasta u ovoj godini, čiji će vrhunac biti uspostavljanje svakodnevnih letova za Njujork. Posle dve godine poslovanja, "Air Serbia" je zaista uhvatila zamajac. Sada smo avio-kompanija koja ima više samopouzdanja i jasno smo usredsređeni na naše komercijalne ciljeve i naše goste - rekao je Kondić.

Tokom prošle godine, "Air Serbia" je značajno unapredila svoju ponudu proizvoda i usluga otvaranjem luksuznog Premium salona na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, čime je omogućila gostima da se opuste pre polaska ili tokom presedanja na aerodromu.

Pored toga, avio-kompanija je uvela "Wi-Fly" uslugu interneta i mobilne telefonije na letu, čime je postala jedina avio-kompanija u regionu koja nudi ovu uslugu, a uvedena je i prijava na let putem interneta za sve polaske sa matičnog aerodroma u Beogradu, kao i za polaske sa još šest popularnih destinacija: Abu Dabi, Bejrut, Bukurešt, Prag, London i Istanbul.

Prisustvo "Air Serbia" na internetu je tokom 2015. godine takođe pojačano uvođenjem potpuno obnovljenog sajta airserbia.com, koji je osmišljen tako da se sa mobilnih uređaja, kao što su pametni telefoni i tableti, lako mogu obaviti rezervacije letova i iskoristiti specijalne ponude.

Finansijski rezultati avio-kompanije, čiju reviziju obavlja međunarodna firma KPMG, biće objavljeni u narednim nedeljama, kada revizija bude završena.


Air Serbia registers 2.55 million passengers in 2015
Air Serbia, the national airline of the Republic of Serbia, has delivered strong operational results in 2015, seeing significant growth in passenger and cargo volumes during its second full year of operation.

The airline carried 2.55 million passengers last year, representing an 11 per cent increase over 2014, and contributing strongly to the record operational performance of Nikola Tesla Airport.

During the year, Air Serbia enhanced its regional network and operated 32,384 flights that covered 29.5 million kilometres, including seasonal flights operated by its dedicated charter brand, Aviolet.

The airline-s Available Seat Kilometres (ASKs), a measure of its total passenger carrying capacity, increased by 3 per cent to 3.65 billion by the end of 2015. Despite this significant increase, Air Serbia-s seat load factor rose to 71 percentage points, up from 67 percentage points in 2014.

On-time performance (OTP) at the airline-s hub in Nikola Tesla Airport increased by 8 percentage points in 2015, to 86 percentage points. The overall average OTP for the entire Air Serbia network during the year was 84 percentage points.

Air Serbia Cargo also saw growth in the total volume of freight and mail flown, which increased to 3,756 tonnes, representing a year-on-year increase of 39 per cent.

Dane Kondic, Chief Executive Officer of Air Serbia, said, “2015 was a year of strong operational growth at Air Serbia which clearly demonstrated that our development strategy is working and we are continuing to strengthen our business model. We continued to meet our growth objectives, carrying 250,000 more passengers and 1,000 additional tonnes of cargo, and at the same time made a substantial contribution to the Serbian economy through increased trade and tourism.”

Air Serbia increased weekly frequencies on seven routes in 2015, increasing travel choice to Abu Dhabi, Amsterdam, Ljubljana, Podgorica, Prague, Tirana and Tivat.

In addition to deepening its organic network, the airline widened its virtual network by signing new codeshare partnerships with Aegean Airlines, Air Baltic, Air China, Air Europa and LOT Polish Airlines, bringing to 15 the total number of active codeshare agreements.

As a result, Air Serbia-s total codeshare network grew to 78 destinations in 2015, up from 23 the year before.

At the end of 2015, Air Serbia-s fleet consisted of 20 aircraft, after being boosted in May with the delivery of its sixth turboprop aircraft, an ATR 72-500, which was deployed on the airline-s regional network.

Mr Kondic continued, “We set a very solid foundation in 2015 for continued growth this year, the pinnacle of which will be the launch of non-stop services to New York. Two years down the road and Air Serbia has really found a spring in its step, we are a more confident airline with a clear focus on our commercial mandate and our guests.”

In 2015, Air Serbia significantly enhanced its product and service offering by opening a luxurious Premium Lounge at Nikola Tesla Airport, allowing guests to relax before departing or while transiting through the airport.

In addition, the airline introduced the “Wi-Fly” inflight internet and mobile connectivity service, making it one of the only carriers in the region to offer this service, and debuted web check-in to all destinations from its Belgrade hub, as well as at six popular destinations outside of Belgrade: Abu Dhabi, Beirut, Bucharest, Prague, London and Istanbul.

Air Serbia-s online presence was also boosted in 2015 with a completely revamped website on airserbia.com, which was designed to make booking flights and taking advantage of special deals easy on mobile devices, including smartphones and tablets.

The airline-s financial results, which are audited by international accounting firm KPMG, will be announced once the audit is finalised in the coming weeks.


U petak novi javni poziv za privatizaciju "Železare Smederevo"
Novi javni poziv za privatizaciju "Železare Smederevo" biće raspisan u petak, 4. marta, saznaje Tanjug u Vladi Srbije.

Prethodni javni poziv, kada se očekivalo da će srpska čeličana biti prodata američkom "Esmarku", nije bio uspešan, a umesto toga odabrano je profesionalno upravljanje - menadžment kompanije HPK.

Tokom posete Kini delegacije Srbije, koju je predvodio premijer Aleksandar Vučić, pojavio se novi potencijalni kupac "Železare", kineska kompanija HBIS.

Rukovodstvo "Železare" navodilo je da se očekuje da u aprilu sa kineskim investitorom potpišu ugovor, a prilikom posete čeličani u Smederevu premijer Srbije je prošle sedmice rekao da se, kada je reč o privatizaciji, nada podršci Evropske unije, koja treba to da odobri.

Prvi tender za prodaju "Železare" raspisan je aprila 2012. godine, a drugi u decembru 2014. i nakon neuspešnih pregovora sa američkim "Esmarkom" na tenderu za upravljanje "Železarom" je pobedio "HPK Engineering", koji je u aprilu 2015. preuzeo upravljanje srpskom čeličanom, na čelu sa Peterom Kamarašom i Džonom Gudišem.

Premijer Vučić ranije je izjavio da bi, ukoliko dogovor sa kineskom HBIS grupom bude zaključen u maju, rast BDP-a Srbije u 2016. mogao zahvaljujući tome da bude čak 2,5%, a u 2017. više od 4%.


Friday to see new public call for privatization of Zelezara Smederevo
New public call for privatization of Zelezara Smederevo will be released on Friday, March 4, Tanjug finds out at the Government of Serbia.

During the visit to China, delegation of Serbia headed by the prime minister, Aleksandar Vucic, new potential buyer of Zelezara, Chinese company HBIS appeared.

Management of Zlezara stated they expect that in April a contract with Chinese investor is signd and during the visit to Smederevo-based steel plant, prime minister of Serbia last week said that, when it comes to privatization, he hopes for the support of EU which should approve of it.


"Zastava kovačnica" ide u bankrot - Odloženo ročište o planu reorganizacije
Predstavnici Poreske uprave Srbije nisu se pojavili na ročištu u Privrednom sudu u Kragujevcu, gde je trebalo da se izjasne o planu reorganizacije "Zastava kovačnice" koji je podneo vlasnik, bugarska firma "Fero trans". Poreska uprava je najveći poverilac "Kovačnice" i odluka da li će stečaj okončati kroz bankrot ili reorganizaciju, na prethodna dva ročišta odlagana je zbog toga što su oni tražili dopune plana. Kako se na poslednjem nisu ni pojavili, ročište nije održano, pa najstarijoj fabrici otkovaka u Srbiji, preduzeću od strateškog značaja za domaću privredu, pre svega vojnu industriju - predstoji bankrot.

- U šoku smo, ne možemo da verujemo šta nas je snašlo. Uradili smo i ispunili sve što je Poreska uprava tražila od nas, a njeni predstavnici se, jednostavno, nisu ni pojavili na ročištu, kao da se ne radi o sudbini jedne značajne fabrike i goloj egzistenciji nekoliko stotina njenih radnika i njihovih porodica. Strašno je da nam država ne dozvoljava da dalje radimo, iako proizvodnju gotovo da nismo ni prekidali od pokretanja stečaja, pri čemu smo redovno plaćali poreze i ostale dažbine - govorili su za "Danas" pojedini radnici "Kovačnice", kojima nije jasno ni zašto se država, odnosno Poreska uprava, odrekla jednog poreskog obveznika.

Bugarska firma "Fero trans" je u predlogu plana reorganizacije "Zastava kovačnice" navela da će poreski dug te fabrike, od oko 320 miliona dinara, biti vraćen u 48 jednakih mesečnih rata, uz grejs period od godinu dana. Podsetimo, stečaj u "Kovačnici" je otvoren 30. septembra 2014, zbog neprestane blokade fabričkog računa duže od 90 dana, a već 15-ak dana docnije proizvodnja za domaće i inostrane partnere je ponovo organizovana, te do danas nije prekidana. "Kovačnica", u kojoj je ponovo angažovano 180 od blizu 300 preostalih radnika, trenutno proizvodi oko 160 tona otkovaka mesečno za "Zastavinu" fabriku oružja, ali i za dugogodišnje poslovne partnere u Nemačkoj, Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i Rumuniji.

Loša privatizacija

Propadanje "Zastava kovačnice" počelo je nakon privatizacije fabrike koju je 2005. kupio bugarski biznismen Valentin Zaharijev. Sindikati, radnici i ostali manjinski akcionari "Kovačnice" upozoravali su da Zaharijev uništava fabriku tako što njen profit prebacuje u Bugarsku, dok je dugove ostavljao u Kragujevcu.

Ugrožena i proizvodnja oružja

Bankrot fabrike otkovaka ugroziće proizvodnju u "Zastavi oružje", a svojevremeno je, zbog velike zavisnosti između dve fabrike, poslovodstvo oružara tražilo da pojedini pogoni "Kovačnice" izuzmu iz privatizacije.


U Istanbulu niče najveći aerodrom na svetu - Projekat vredan 10,25 mlrd EUR
Gradnja trećeg istanbulskog aerodroma teče planiranim tokom, a trenutno na tom megaprojektu radi blizu 13.000 radnika iz 15 država sveta. U predstojećem periodu najvećih radova na izgradnji aerodroma biće angažovano i do 30.000 ljudi.

Prvi deo budućeg najvećeg aerodroma na svetu biće otvoren u februaru 2018. godine i imaće kapacitet od 200 miliona putnika godišnje.

Reč je o projektu vrednom 10,25 mlrd EUR i aerodromu koji će po svom obimu i sadržaju biti mali grad i imati godišnji kapacitet od 150 miliona putnika.

Parking prostor za 500 aviona i 70.000 vozila, šest pisti i 12 taksi puteva samo su neki od njegovih sadržaja u izgradnji na 76,5 miliona metara kvadratnih prostora.

Lokalne vlasti i izvođači radova posebnu brigu vode i o zaštiti okoline, pa svako prenosivo stablo presađuju na druge lokacije u Istanbulu, a najavljeno je i zasađivanje po pet sadnica za svako staro drvo koje će biti posečeno. Kako se svako stablo zavodi u evidenciju, najavljena je sadnja više od 10 miliona sadnica na različitim lokalitetima u Turskoj.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta