Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Srpsko tržište kamiona i autobusa u petoj brzini
Prema narudžbama koje imaju domaći uvoznici, prodaja kamiona ali i priključnih vozila u prva tri meseca u Srbiji raste za 25%. Većih kupovina nije bilo, kažu prodavci, od 2013. a sada bi svi da zamene stari sa novim voznim parkom koji manje troši i manje zagađuje životnu sredinu. Raste i potražnja za autobusima koji se, za razilku od kamiona, proizvode kod nas. Samo "Mercedes" je preko "Ikarbusa" prošle godine prodao 70 autobusa za gradski prevoz.

Jača privredna aktivnost, povećan obim poslova i potrebe za prevozom, ali i širenje trgovine u celom regionu dobre su vesti za uvoznike kamiona koji ovih dana beleže rekordne rezultate u prodaji.

Samo jedan proizvođač poluprikolica iz Nemačke isporučio je 150 kompleta domaćim prevoznicima koji su naručili isto toliko novih kamiona. "Mercedes" kao lider u prodaji i na Balkanu i u Srbiji ovih dana obeležava jubilej - 20 godina otkako je posle sankcija došao prvi na naše tržište.

- Nešto se posle mnogo godina budi u Srbiji. Iza nas nas je rekordna godina kada je prodaja u pitanju. Prodali smo 25% više putničkih vozila i 30% kamiona i autobusa, računajući i šasije za autobuse. Vidimo veliki potencijal u vašem tržišitu, zato nastavljamo da ovde prezentujemo nove modele - kaže Rolf-Juergen Seyerle iz "Mercedes Srbija - Emil Frey".

U "Volvo kamionima" kažu da ove godine očekuju rekordan promet. Centrala ovog švedskog giganta je u Beogradu i ima 70 zaposlenih, a odavde se opslužuju tržišta Makedonije, Bosne. Očekuje se regionalna prodaja od preko 600 kamiona.

- Drago mi je da je posle dužeg vremena došlo do oproravka vašeg tržišta. Imamo povećan broj narudžbina, a prednjače srpske firme, što tumačimo većim obimom poslovanja. Dobra vest je što se uvoze kamioni euro 6 standarda koji manje zagađuju i imaju izuzetno malu potrošnju - kaže Johanes Kjelgrem iz "Volvo kamiona".

Raste i prodaja komercijalnih vozila, naročito kombi vozila i manjih kamiona od 7,5 tona. Samo "Fiat" je na sajmu prodao više od 300 vozila na metan.

Računica prevoznika kada kupuju kamion ili kombi na kredit je jasna - za tri do pet godina vozilo se isplati, a prodajom starih vozila drugima ostvaruje se zarada.


Istraga o privatizaciji NIS-a još u predistražnoj fazi
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) potvrdilo je da je predistražni postupak provere privatizacije Naftne industrije Srbije (NIS) i nakon više od godinu i po dana i dalje u toku, piše danas Vojvodjanski istraživačko-analitički centar.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u avgustu 2014. godine da je formirao specijalni istražni tim koji će ispitati sve činjenice i okolnosti u vezi sa privatizacijom NIS-a.

MUP je u odgovoru naveo da je predistražni postupak još u toku, i to po osnovu zahteva za prikupljanje potrebnih obaveštenja, koje je MUP-u dostavilo Više javno tužilaštvo u Beogradu.

U odgovoru MUP-a se navodi i da radna grupa nije završila svoj rad i da prikupljanje podataka još traje, nakon čega će izveštaj o tome biti predat tužilaštvu.

I u Višem javnom tužilaštvu su za VOICE (www.voice.org.rs) potvrdili da se istraga još nalazi u predistražnoj fazi.

NIS je ruskom Gaspromnjeftu prodat na osnovu energetskog sporazuma izmedju vlada Srbije i Rusije iz 2008. godine.

Sporazum obuhvata prodaju NIS-a, a njime je bilo predvidjeno da će Srbija, izmedju ostalog, pomoći pri izgradnji gasovoda Južni tok kroz Srbiju i podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru.

Srbija se sporazumom obavezala i da će sve do realizacije tih projekata, primenjivati staro zakonodavstvo, zbog čega NIS i danas plaća rudnu rentu po starim zakonima, a ne novim, odnosno tri, umesto sedam odsto.

Ni nakon što je ruski partner potvrdio da se odustalo od Južnog toka, Srbija nije pokrenula pitanje primene zakona na NIS.

Ugovor o prodaji NIS-a potpisan je takodje 2008. godine, a Gaspromnjeft je kupio 51 odsto NIS-a za 400 miliona evra, dok je ugovorom bilo predvidjeno da ta kompanija do 2012. godine treba da investira u NIS najmanje 500 miliona evra.


Serbian trucks and buses market in the fifth speed
According to orders local importers have, sales of trucks and trailers or vehicles in the first three months in Serbia has increased by 25 %. There were no major purchase, vendors say, since 2013, and now everyone would like to replace an old fleet with a new one which spends less and is less hazardous for the environment. There has been a growing demand for buses which, unlike trucks, are produced by us. Only Mercedes, through Ikarbus, sold 70 buses for public transport last year.

Stronger economic activity, increased scope of work and the need for transport as well as expansion of trade in the region is good news for trucks importers which these days generated record results in sales.Sale of commercial vehicles, particularly vans and small trucks of 7.5 tons has been on the increase. Only Fiat sold more than 300 methane-driven vehicles at the fair.Calculation of carriers when they buy a truck or van through loan is clear – vehicle pays off for three to five years, old cars sale generates profit.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta