Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Aerodrom "Nikola Tesla" dobitnik nagrade "Brand Leader Award 2016"
Aerodrom "Nikola Tesla" dobitnik je nagrade "Brand Leader Award 2016" za postavljanje novih standarda u kvalitetu, profesionalnosti, pouzdanosti, konkurentnosti i inovativnosti, saopšteno je u petak iz beogradske vazdušne luke.

Nagradu je primio izvršni direktor Aerdroma, Raša Ristivojević, na biznis konferenciji "Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona - TIL 2016".

Kako je saopšteno, stručni kolegijum biznis konferencije odlučio je da nagradi napredak u poslovanju i ubrzani razvoj Aerodroma "Nikola Tesla", na osnovu analize tržišta i standardizovanih kriterijuma, koji obuhvataju kontinuirani pozitivan razvoj, visok stepen prepoznatljivosti, uticaj i doprinos unapređenju konkurentnosti u oblasti transporta i logistike.

- Aerodrom je napravio izuzetne rezultate u poslednje dve godine, kako u povećanju broja putnika, kargo prometu, povećanju investicija i poboljšanju finansijskog poslovanja. Dosta smo investirali u prošloj i pretprošloj godini. Napravili smo novi objekat "Prolaz D", što nam je do tada bio sistemski problem, a na njegovo rešenje čekalo se 15 godina. U okviru priprema za ponovno uspostavljanje dugolinijskog saobraćaja za SAD, dobili smo izveštaj američke Agencije za bezbednost saobraćaja TSA u kojem nije navedena nijedna primedba, te što se tiče Aerodroma "Nikola Tesla" letovi za SAD mogu da počnu odmah jer smo potpuno spremni - rekao je Ristivojević.

Kako je dodao, od važnih investicija, predstoji izgradnja "diajsing platforme" koju do sada Aerodrom nije imao, kao i proširenje fingerskih hodnika.

- Sve to radimo kako bismo povećali komercijalne prihode, jer nam je cilj da u ovoj i narednoj godini povećamo prihod od komercijalnog poslovanja - naglasio je Ristivojević.

On je istakao izuzetno dobru saradnju sa aerodromima u regionu, posebno sa aerodromom u Nišu, aerodromom u Banja Luci, napomenuvši da je beogradska vaydušna luka donirala sredstva i opremu za Aerodrom "Ponikve" u Užicu, gde će uskoro biti gotova izgradnja putničkog terminala.

- To mnogo znači stanovnicima zlatiborskog okruga, kako zbog plasiranja njihovih proizvoda, tako i zbog proširenja turističke ponude tog kraja- poručio je Ristivojević.

Aerodrom "Nikola Tesla" je ove godine ponovio prošlogodišnji uspeh kada je takođe dobio nagradu Brand Leader Award 2015, kao lider u oblasti vazdušnog saobraćaja Jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju.


Primer uspešne privatizacije - Zrenjaninski "Mlekoprodukt" izvozi u Rusiju
Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bogosavljević Bošković posetila je u petak "Mlekoprodukt" u Zrenjaninu, preduzeće koje je zahvaljujući pomoći tog ministarstva uspelo da deo svojih proizvoda plasira i na rusko tržište.

- Ono što sam ovde videla jeste podsticajno za nas u ministarstvu i privredu Srbije, jer je reč o savremenoj mlekari kojoj trebaju značajne količine sirovina, ova mlekara otkupljuje na dnevnom nivou preko 115.000 litara mleka i ima širok asortiman proizvoda, a u planu su i novi proizvodi i nova tržišta - kazala je Bogosavljević Bošković.

Ona je navela da je Ministarstvo poljoprivrede pomoglo tom preduzeću kako bi svoju proizvodnju mogli da plasiraju i na rusko tržište, što je od velikog značaja, jer će na taj način biti omogućen plasman mleka koje proizvode domaći poljoprivredni proizvođači kojima je siguran otkup veoma važan.

Stočarstvo je, kako je navela, za poljoprivredu Srbije važno, a za ministarstvo je važna proizvodnja mleka i zbog toga su izdvajana značajna sredstva u smislu podsticaja mlekarskog sektora.

- Imamo premije za mleko u iznosu od sedam dinara, ali ne samo da su prisutne premije po litru, već dajemo i značajna podsticajna sredstva po svakoj mlečnoj kravi od 25.000 dinara - rekla je ministarka.

Bogosavljević Boškovićeva je dodala i da je ministarstvo pojoprivrede činilo i druge napore kako bi zaštitilo sektor mlekartva i da je rezultat toga pozitivan trend u stočarskoj proizvodnji, da posle višegodišnjeg i decenijskog negativnog trenda broja mlečnih krava i životinja, u 2015. su priutni pozitivni trendovi.

- Raduje me podatak da je u srednjobanatskom okrugu zabeležen porast i proizvodnje i stočnog fonda, veći od proseka za Srbiju. Očekujem da se pozitivan trend nastavi i u narednom periodu - dodala je ona.

Direktor "Mlekoprodukta" Živanko Radovančev ukazao je na tešku situaciju u otkupu i prodaji i naveo da evropski tržni viškovi otežavaju ukupno poslovanje.

- Moram reći da bismo teško preživeli da nismo nailazili na razumevanje u ministarstvu poljoprivrede i Vlade Srbije koji su prepoznali da u okviru ograničenih finansijskih sredstava ulože značajna sredstva za premiju za mleko, subvenciju za priplodna grla i da u novom zakonu nađe mesto za stočare koje treba podržati - rekao je Radovančev.

Zrenjaninski "Mlekoprodukt" jedan je od najboljih primera privatizacije u tom gradu, 2004. preuzeo ga je francuski "Bogren", koji je pre nekoliko godina dokapitalizacijom postao 100% vlasnik zrenjaninske mlekare.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta