Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Nikola Tesla" i Aerodrom "Banja Luka" strateški partneri
Rukovodstva Aerodroma "Nikola Tesla" i Aerodroma "Banja Luka" treba sa resornim ministarstvima da pripreme konkretan projekat realizacije strateškog partnerstva dve kompanije, dogovoreno je danas prilikom posete v.d. generalnog direktora beogradskog aerodroma Saše Vlaisavljevića Banja Luci.

Vlaisavljević je, kako se navodi u saopštenju Aerodroma "Nikola Tesla", razgovarao u Banja Luci sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem o razvoju avio-saobraćaja i mogućnostima strateške saradnje sa banjalučkim aerodromom.

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i direktor banjalučkog aerodroma Miroslav Janjić, konstatovano je da će buduće strateško partnerstvo dva aerodroma i ulaganje u infrastrukturu omogućiti da Aerodrom "Banja Luka", imajući u vidu povoljne geografske i vremenske uslove, postane regionalna destinacija za niskotarifne avio-kompanije.

Čubrilović je rekao da je i dosadašnja saradnja sa beogradskim aerodromom bila veoma dobra, kao i sa avio kompanijom "Er Srbija", i dao je punu podršku predloženom strateškom partnerstvu.

Vlaisavljević je istakao da beogradski aerodrom beleži najveći rast putnika u regionu i da je trenutno najznačajniji aerodrom u jugoistočnoj Evropi.

Od juna će imati i direktne prekookeanske letove za Severnu Ameriku a, prema dosadašnjim pokazateljima, do kraja ove godine opslužiće više od pet miliona putnika.

On je, takođe, informisao domaćine o rekordnim finansijskim rezultatima koje postiže beogradski aerodrom, a koji su u protekle dve godine najbolji u istoriji ovog preduzeća.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta