Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Za "Kablove" zainteresovana tri, za "Jagodinsku pivaru" pet kupaca
Predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, izjavio je u nedelju, 3. aprila 2016. godine, da su za Fabriku kablova u Jagodini zainteresovana tri kupca, a za "Jagodinsku pivaru" pet, i da će ova preduzeća sa oko 1.500 radnika nastaviti da rade.

- Borili smo se da "Jagodinska pivara" i njeni radnici dobiju otpremninu, uveden je stečaj u pivaru, ali će svi radnici biti vraćeni da rade - rekao je Marković novinarima.

Sa Fabrikom kablova će biti isto, i radnici "Kablova" će uzeti otpremninu i nastaviti da rade. Ova fabrika mora da radi jer ima tržište, istakao je Marković, i dodao da on "nikada neće dozvoliti da se ugase ove dve najbolje fabrike u Evropi".

Privredni sud u Kragujevcu je 24. marta, na zahtev Agencije za privatizaciju, doneo odluku da Fabrika piva, slada i bezalkoholnih pića A.D. "Jagodinska pivara", osnovana 1852. godine, ide u stečaj "iz razloga trajne nesposobnosti plaćanja - račun firme je u blokadi u dužem periodu". Svih 145 zaposlenih se prijavilo za socijalni program i uzelo otpremnine.

Radnici Industrije kablova, jedne od 17 zaštićenih firmi, rade, imaju posla - trenutno za kupce kablova iz Ruske Federacije, Malte, "Kolubare", i čekaju 31. maj, rekao je Tanjugu Dragan Marković.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta