Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
NIS-u titula korporativnog energetskog superbrenda
Ovo je drugi put da je NIS nosilac titule korporativni superbrend u ovoj kategoriji, čime je kompanija još jednom potvrdila svoju snagu i prepoznatljivost, navodi se u saopštenju.

Priznanje je u ime kompanije primila Sanja Lubardić, direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije. NIS se našao i u publikaciji Corporate Superbrands Srbija 2015/2016 u kojoj se promovišu najjači korporativni brendovi u Srbiji.

Nagrada u kategoriji „Energija“ odražava oblast poslovanja NIS-a i simbolizuje transformaciju iz naftno-gasne kompanije u regionalni energetski holding koji nastavlja da širi oblasti svog poslovanja.

Istovremeno, ovo priznanje iskazuje i stratešku opredeljenost NIS-a da posluje u skladu sa principima održivog razvoja. Podržavajući mlade talente, nauku, obrazovanje, kulturu, razvoj lokalne zajednice, kao i humanitarne projekte, NIS obezbeđuje „Energiju za pokret na bolje“.

Posebno je važno što su NIS kao vodeći brend u kategoriji „Energija“ prepoznali i članovi Stručnog saveta i 1.000 građana Srbije koji su se o tome izjasnili kroz istraživanje javnog mnjenja.

“Ova nagrada je veliki podstrek kompaniji u ostvarenju strateških ciljeva da postane vodeći regionalni energetski holding i nastavi sa ulaganjima u zajednicu, posebno u mlade, o čemu svedoči i sam slogan NIS-a ‘Budućnost na delu’”, navodi se u saopštenju.

U ovogodišnjoj konkurenciji za nagrade bilo je oko 2.000 kompanija, organizacija i institucija koje posluju u Srbiji, raspoređenih u 34 kategorije prema oblastima poslovanja.

Superbrend je licencni program pokrenut 1994. godine u Velikoj Britaniji i vodeća je svetska platforma za promociju brendova, prisutna u više od 80 zemalja.

U Srbiji se organizuje po treći put, a cilj programa je promocija najuspešnijih kompanija, organizacija i institucija u Srbiji.


Stiže dividenda od besplatnih akcija - Svima po 32,8 dinara od aerodroma "Nikola Tesla"
Građani koji nisu prodali besplatne akcije Aerodroma "Nikola Tesla" od ove kompanije će 20. juna dobiti po 32,8 dinara, saznaje "Blic".

Beogradski aerodrom je u prošloj godini ostvario dobit od 3,3 milijarde dinara, a kompanija je odlučila da akcionarima podeli ukupno 221 miliona dinara. Tako će svaki građanin koji je zadržao akcije aerodroma, a koje je dobio od države pre pet godina, dobiti po 38,5 dinara bruto, odnosno po 32,8 dinara neto. Tolika je, naime, dividenda koju će ova kompanija 20. juna isplatiti akcionarima po svakoj deonici.

Novac od dividende moguće je podići na šalterima "Poštanske štedionice" uz ličnu kartu.

Oko 4,8 miliona građana dobilo je 2010. po pet besplatnih akcija NIS i po jednu akciju aerodroma. Deonica NIS juče je vredela 652 dinara, a aerodroma 910 dinara.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta