Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
U Upravni odbor PKS ušlo 13 velikih kompanija
Predsednik PKS Marko Čadež ocenio je da je važno za Komoru, ali i srpsku privredu, što je u Upravni odbor PKS ušlo 13 velikih kompanija.

Skupština PKS izabrala je danas 13 novih članova UO PKS, čime je sastav tog upravljačkog organa Komore radikalno modernizovan, ojačan i prilagođen Zakonu o privrednim komorama, usvojenom krajem prošle godine.

"Ovo je veliki dan za PKS, ali i srpsku privredu. Kada pogledate kompanije koje su izabrane u članstvo UO videćete da one čine značajan deo srpske privrede, koje zapošljavaju i izvoze najviše", rekao je Čadež.

On je naveo da su među 13 novih članova UO Majkrosoft, Simens, Hemofarm, Lafarž, MK grupa, Moji Brendvi, kompanija koja u sebi ima Imlek, Bambi, Knjaz Miloš, te je tu i NELT naša najveća kompanija za logistiku i distribuciju, koja je pokazala da može biti uspešna i na stranim tržištima.

"Samo kroz angažovanje privrede mi možemo da radimo svoj posao. PKS ne postoji da bi bila organizacija sama za sebe, već da predstavlja interese privrede, da u dijalogu sa vladom štiti interese privrede, da napravi platformu kojom može da kaže kakvo zakonodavstvo želi, šta treba menjati", ukazao je Čadež.

On je kazao da je velika čast što su te kompanije ušle u UO PKS, i da će to doprineti ne samo modernizaciji komorskog sistema na kome se radi, već boljem načinu zastupanja privrede pogotovo u predstojećim procesima, kao što su pristupni pregovori sa EU.

Posebno je, kako kaže, ponosan što je u UO ušao i direktor Nordeus-a, kompanije koja je među prve tri u IT gejming sektoru u svetu, a koja želi da da svoj doprinos PKS i jačanju srpske privrede.

Novi članovi Upravnog odbora PKS vode najznačajnije srpske kompanije i predstavljaju sve ključne segmente domaće ekonomije.

Sastav novoizabranih članova UO, uz zadržavanje značajnog broja privrednika koji su od ranije u tom organu, odražava čvrsto strateško opredeljenje reformisane PKS da oni koji plaćaju članarinu vode nacionalnu asocijaciju srpske privrede, odlučuju o ključnim pravcima njene politike i modernizacije, autoritativno predstavljaju njene balansirane interese i doprinose poboljšanju poslovne klime u Srbiji i razvoju njene ekonomije.

Za nove članove UO PKS izabrani su: Udo Ajhlinger (Simens), Branko Milutinović (Nordeus), Željko Vujinović (Majkrosoft), Ronald Zeliger (Hemofarm), Miodrag Kostić (MK Grup), Andrej Jovanović (Moji brendovi), Džon Kirtisis (Delez Srbija), Dimitrije Knjeginjić (Lafarž beočinska fabrika cementa), Predrag Ćulibrk (Telekom), Nebojša Šaponjić (Nelt), Vladimir Milovanović (Energoprojekt holding), Dejan Radenković (Kosmet prevoz), Milun Todorović (AutoČačak).


Oglašena prodaja 62,2% kapitala u "YUnet international" - "EUnet" čeka novog vlasnika
Agencija za osiguranje depozita raspisala je prodaju 62,2% kapitala u kompaniji "YUnet International doo" Beograd.

Agencija ovu prodaju oglašava kao stečajni upravnik Astra banke ad Beograd u stečaju, koja je vlasnik 62,2%. Pod kapom "YUnet international"-a posluje internet provajder "EUnet".

Rok za podnošenje prijava je 11. oktobar 2016. godien u 14 časova, a ponude se otvaraju sat vremena kasnije.


The Deposit Insurance Agency has declared the sale of 62.2% of the capital of Yunet International
The Deposit Insurance Agency has declared the sale of 62.2% of the capital of the company YUnet International d.o.o. Belgrade

The Agency has declared this sale as the administrative receiver of Astra banka a.d. Beograd, which owns 62.2% of the capital. The internet provider EUnet is operating under YUnet International.

The application deadline is October 11, 2016, 2 p.m, and the opening of bids will take place an hour later.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta