Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
U prva četiri meseca 2016. promet aerodroma "Nikola Tesla" 2,5 milijarde dinara
Svi građani Srbije koji imaju akcije aerodroma "Nikola Tesla" dobiće 38 dinara kao dividendu na akcije koje poseduju. To je kažu u Aerodomu postignuto dobrim poslovanjem, povećanjem broja putnika i uštedama koje su ostvarene a idu i do 20% u pojedinim sektorima.

Rekordna je i uplata u republički budžet koja će ove godine biti 2,5 milijarde dinara. Iako aerodrom "Nikola Tesla" dobro posluje, top menadžment moraće ove godine da smanji plate a taj novac ide radnicima na pisti u otpremi i prihvatu aviona.

Brzina kojom se širi broj letova na aerodromu "Nikola Tesla" stavlja ga u red najprofitablinijih javnih preduzeća u Srbiji. U prva četiri meseca aerodrom je napravio promet od 2,5 milijarde dinara.

- Smanjili smo rashode. Znači 20. juna uplaćujemo malim akcionarima 222 miliona dinara ili 38,35 bruto po akciji i državi uplaćujemo 43 miliona. Odnosno, državi smo ove godine već uplatili 500 miliona dinara i do kraja godine još preko milijardu dinara - kaže Saša Vlaisavljević, direktor Aerodroma "Nikola Tesla".

Ove godine očekuje se petmilioniti putnik. Broj redovnih linija se povećava a samim tim i pritisak na radnike u otpremi i prijemu aviona. Top menadžment moraće da smanji svoje plate i da se taj novac usmeri na radnike na pisti.

- Za 24 sata ćemo imati nešto više od 200 sletanja i poletanja sa našeg aerodroma a naša delatnost angažuje nešto više od 700 ljudi - kaže Žarko Suvačarov iz Delatnosti zemaljskog opsluživanja aerodroma Nikola Tesla.

Komfor putnika je sve sve veći. Već sada su u funkciji dva terminala za međunarodni saobraćaj a spremna je i nova rampa za ukrcavnje za veći avion "A330" koji treba da leti za Njujork. Putnici koji budu u tranzitu imaće na raspolaganju sve sadržaje koje imaju na velikim međunarodnim aerodromima.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta