Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Aerodrom Nikola Tesla donira 300.000 evra aerodromu Morava
Aerodrom "Nikola Tesla" obezbediće 300.000 evra kako bi se osposobili delovi aerodroma "Morava" u Lađevcima, kod Kraljeva, za saobraćanje aviona.

Sa ovim novcem urediće se pista kako bi avioni u početku mogli da saobraćaju danju, a urediće se i jedan deo terminala, rečeno je danas na sastanku održanom na Aerodromu "Morava" u Lađevcima.

Sastanku su prisustvovali v.d. generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević, v.d. direktora "Aerodromi Srbije" Predrag Babić, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić, gradonačelnik Kraljeva i načelnici Raškog i Moravičkog upravnog okruga.

Saša Vlaisavljević je rekao da su odlučili da pomognu aerodromu "Morava" kod Kraljeva, kako bi se stvorili preduslovi za avio saobraćaj.

"Mi u ovom trenutku imamo gotov aerodrom u koji je uloženo preko 10 miliona evra, i treba mu još nešto malo da se završi. U svakom smislu učinićemo i naša je dužnost da osposobimo sve srpske aerodrome, pa i banjalučki", rekao je Vlaisavljević.

Postoje tri faze koje moraju biti završene kako bi aerodrom profunkcionisao. Trenutno se Morava u Lađevcima nalazi u prvoj, a to je infrastruktura, a nakon toga slede tehnologija i komercijalizacija.

Zoran Ilić, pomoćnik ministra saobraćaja, zadužen za vazdušni saobraćaj, rekao je da jedan ovako vredan infrastrukturni objekat mora da zaživi.

"Nećemo u Lađevcima napraviti priču u kojoj će aerodrom "Morava" biti u startu gubitaš, već ćemo omogućiti normalno funkcionisanje.

Danas smo dogovorili i početak selekcije zaposlenih iz ovog kraja koji će biti angažovani da rade na njemu, na budućem međunarodnom aerodromu", rekao je Ilić.

Poletno-sletna staza je najbitnija i ona će se prvo urediti kako bi avioni mogli da sleću u svim vremenskim uslovima.

Aerodrom "Morava" će u početku biti osposobljen kako bi mogao da se koristi u vidljivim uslovima, za avione tipa boing 737 i 300 i erbas A320.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta