Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Aerodrom Nikola Tesla zainteresovan za Sava centar
Beogradski aerodrom Nikola Tesla zainteresovan je da od Sava centra napravi sedište kompanije i da u naredne tri godine u njegovu rekonstrukciju i adaptaciju uloži više od 30 mil EUR u prvoj fazi, izjavio je Tanjugu v.d. direktora aerodroma, Saša Vlaisavljević.

- Ponudili smo i državi i Gradu Beogradu izuzetno dobro rešenje - da budemo manjinski partner Gradu u Sava centru sa 49% udela - rekao je Vlaisavljević.

Tu bi bio smešten menadžment i sve operativne službe aerodroma. Sava centar bi se zvao Kongresni centar Aerodrom Nikola Tesla i u svom sastavu bi imao kulu, vrhunski šoping mol i hotel.

Kako je izjavio Vlaisavljević, Sava centar na mesečnom nivou gubi od 90.000 do 100.000 EUR, a aerodrom je ponudio i svoj menadžment.

- Plan je da nakon tri godine dođemo na pozitivnu nulu. U prve tri godine ulaganja bi bila oko 30 mil EUR, što bi aerodrom finansirao iz sopstvenih prihoda, bez kredita.

Vlaisavljević je naveo da je Grad Beograd ranije raspisao neobavezujući tender za Sava centar i da se aerodrom prijavio pošto je zaintersovan za učešće na obavezujućem tenderu koji će uskoro biti raspisan.

- Aerodrom Nikola Tesla nema svoje sedište na aerodromu, a Sava centar je za nas i poslovni izazov i prilika da kompletna administracija i top menadžment pređu u jeftiniji prostor - rekao je Tanjugu čelnik beogradskog aerodroma i istakao da ovo preduzeće želi širenjem komercijalnih sadržaja da poveća svoje komercijalne poslovne prihode.

Na toj lokaciji je planirana i izradnja kule - ANT koja bi bila visoka izmedu 25 i 30 spratova. Trgovinsko-uslužni deo kompleksa bio bi smešten u prizemlju, na prvom i drugom spratu, poslovni prostor na nižim, a hotel na višim spratovima. Poslednja tri sprata bila bi otvorena za posetioce, imala bi razne sadržaje i kao takva bi predstavljala društveno sedište.

Na aerodromu kažu da se u svetu smatra standardom da aerodrom ima i svoj hotel.


Fiat najveći srpski izvoznik i u 2016. - Prate ga Tigar i Železara Smederevo
Kompanija Fiat Chrysler automobili Srbija i dalje je na prvom mestu na listi najvećih srpskih izvoznika sa izvozom vrednim 663,6 mil EUR ostvarenim u prvih šest meseci 2016, a slede ga pirotski Tigar i Železara Smederevo, objavilo je u utorak Ministarstvo finansija.

Ukupna vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u prvoj polovini godine je iznosila 1,96 mlrd EUR.

Tigar je od januara do kraja juna tekuće godine izvezao robu u vrednosti 160,9 mil EUR, a smederevska čeličana za 133,7 mil EUR.

Na četvrtom mestu je Phillip Morris Operations iz Niša sa izvozom teškim 110,4 mil EUR, zatim NIS sa 103,4 mil EUR, HIP Petrohemija iz Pančeva sa 97,2 miliona, MK grupa je na sedmom mestu sa 86,4 miliona.

Osmo mesto pripada Gorenju iz Valjeva i Stare Pazove sa realizacijom izvoza od 84,9 mil EUR, Tetra pak Production Beograd je deveti sa 83,3 miliona, a Yura Corporation iz Rače sa 80,6 mil EUR zauzima poziciju broj 10.

Slede Victoria Group sa izvozom od 73,4 mil EUR, Hemofarm sa 73,2 miliona, Leoni iz Prokuplja 72,9 miliona, Boš 70,1 milion i Jugoimport SDPR Beograd sa 63,9 mil EUR.
 


Belgrade Nikola Tesla Airport interested in Sava Center
The Belgrade Nikola Tesla Airport is interested in turning Sava Center into the company headquarters and to invest, in the next three years, over EUR 30 million in its reconstruction and adaptation in the first phase, stated the acting director of the airport, Sasa Vlaisavljevic, for Tanjug.

– We have offered a very good solution to the state and the City of Belgrade – to be a minority partner to the City in Sava Center, with a 49% share – Vlaisavljevic said.

The management and all operational departments would be located there. Sava Center would change its name to Congress Center Nikola Tesla Airport, and would include a tower, a shopping mall and a hotel.

As Vlaisavljevic said, Sava Center loses EUR 90,000 to 100,000 a month. The airport has also offered its management.

– The plan is to bring the company to the stage where it-s breaking even in three years. In the first three years, the investments would amount to around EUR 30 million, which would be financed from the airport-s own assets, without interest rates.

Vlaisavljevic said that the City of Belgrade had earlier placed a non-binding tender for Sava Center and that the airport had placed a bid, since it had been interested in participating in the binding tender which would be placed soon.

– The Belgrade Nikola Tesla Airport does not have its headquarters at the airport, and Sava Center is a business challenge to us as well and an opportunity for the entire administration and the top management to move to a less expensive premises – said the chairman of the Belgrade Airport for Tanjug and pointed out that the company wished to increase its commercial profits by expanding its commercial content.

The construction of a tower (ANT) of 25 to 30 floors is also planned on the location. The commercial section of the complex would be located at the ground floor and the first two floors, the business premises at the lower, and the hotel at the higher floors. The final three floors would be open for visitors, contain various content and as such would be a social gathering site.

They say at the airport that running a hotel within an airport is considered standard practice in the world.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta