Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Počela isplata otpremnina radnicima kompanije Fiat u Kragujevcu
Radnicima koji su se izjasnili za odlazak iz fabrike Fiat Chrysler automobili (FCA) u Kragujevcu u četvrtak, 28. jula, počela je isplata otpremnina i drugih naknada. Predsednik Samostalnog sindikata FCA Zoran Marković rekao je agenciji Beta da je Fiat bankama uplatio novac koji će u toku dana biti na računima radnika.

Kako je ranije rečeno, za isplatu otpremnina i odlazak iz fabrike izjasnilo se oko 700 radnika, pa je tako od 3.200 zaposlenih ostalo njih 2.500. Otpremnine iznose od 4.800 do 14.000 EUR.

Prijavljivanje radnika FCA za dobrovoljni odlazak uz socijalni program trajalo je od 27. juna do 8. jula.

Otpremnina za one koji napuste fabriku iznosi 3.000 EUR po radniku i jedna trećina njegove bruto prosečne zarade za poslednja tri meseca pomnožena sa godinama radnog staža.

Fiat, koji je sa Vladom Srbije suvlasnik fabrike u Kragujevcu, obećava i isplatu naknade u iznosu koji je do sada isplaćivan tehnološkim viškovima preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a radnicima koji odlaze iz fabrike pripada i naknada za godišnji odmor i regres za 2016. godinu.


Kanadska kompanija Erin Ventures zainteresovani za sumpornu kiselinu iz RTB Bor
Kanadska kompanija Erin Ventures zainteresovana je za kupovinu sumporne kiseline, koja nastaje u procesu dobijanja bakra u Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor, izjavio je predsednik kanadske firme, Tim Daniels tokom posete rudniku.

Daniels je rekao da je Erin Ventures angažovana na jednom projektu vezanom za preradu borata i proizvodnju borne kiseline u blizini Raške i da im je za to neophodna sumporna kiselina, prenosi list RTB-a Kolektiv.

Generalni direktor RTB, Blagoje Spaskovski rekao je da je sa povećanjem proizvodnje u novim metalurškim pogonima RTB biti viška sumporne kiseline i izrazio nadu da će se postići dogovor o ekonomskoj saradnji.

Erin Ventures je rudarska kompanija koja učestvuje u projektima u Srbiji još od 1996. godine. Do sada su u Srbiji već završili jedan projekat vredan 85 mil USD i obezbedili radna mesta za 150 ljudi.


Erin Ventures looking to buy sulfuric acid from MSC Bor
The Canadian company Erin Ventures is interested in buying sulfuric acid, which is a byproduct of the production of copper in the Mining and Smelting Combine Bor, stated the president of the Canadian company, Tim Daniels, during his visit to the mine.

Daniels said that Erin Ventures was engaged on a project related to the processing of borate and the production of boric acid near Raska and that they needed sulfuric acid for the process, the MCS Bor gazette Kolektiv reports.

The general manager of MSC Bor, Blagoje Spaskovski, said that the increased rate of production in the new MSC Bor facilities would produce a surplus of sulfuric acid and expressed his hope that an agreement on the economic cooperation would be reached.

Erin Ventures is a mining company which has been taking part in projects in Serbia since 1996. They have completed a USD 85 million project and provided 150 jobs in Serbia so far.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta