Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Otvaranje ponuda za kupovinu Zastava INPRO 17. avgusta
U preduzeću Zastava INPRO u sredu, 17. avgusta, će biti otvorene ponude stigle na drugi javni poziv za kupovinu 19,2% kapitala te fabrike u vrednosti od oko 287.000 EUR s porezom na dodatu vrednost (PDV).

Direktor Zastava INPRO Branko Veljović rekao je da se prodaje deo pokretne imovine preduzeća, odnosno oprema fabrike koja je vezana za proizvodnju prikolica.

Prema uslovima poziva, kupac je u obavezi i da preuzme 160 radnika fabrike Zastava INPRO, od čega polovinu čine osobe sa invaliditetom.

Drugi javni poziv za prodaju bio je otvoren od 27. jula do 15. avgusta.

Prema saznanjima agencije Beta, do zaključenja poziva, prodajnu dokumentaciju je otkupila jedna inostrana firma koja je i uplatila predviđeni depozit za učešće u postupku prodaje.

Zastava INPRO je deo Grupe Zastava vozila koju čini nekoliko preduzeća, među kojima su i fabrike Zastava kamioni, Zastava specijalna vozila iz Sombora, kao i Zastava automobili nad kojom je nedavno otvoren stečaj.


U toku radovi na proširenju kapaciteta putničkog terminala - Uskoro i širokotrupni kargo avioni u Ni
Na aerodromu Konstantin Veliki uveliko se izvode pripremni radovi za proširenje odlaznog gejta, odnosno izgradnju drugog tunela za gejt 2. Ovom izgradnjom, čiji je tender za izbor izvođača radova u toku, aerodrom će dodatno proširiti svoje kapacitete odnosno moći će da primi veći broj putnika kada se na platformi nalaze dva aviona istovremeno.

Grad Niš odlučio je da novac za nabavku kargo lodera preusmeri na neophodnu rekonstrukciju putničkog terminala aerodroma Konstantin Veliki, prenosi Fly from Niš.

Direktor niške vazdušne luke Vladica Đurđanović najavio je ranije da će se terminal u sadašnjim gabaritima zgrade proširiti svoje kapacite i omogućiti svojim putnicima veći komfor.

U toku su i završni radovi na sređivanju prostora za free-shop koji će otvoriti firma Dufry.

Kargo loder dopremljen na aerodrom

Dugo najavljivani kargo loder ili specijalizovana mašina za utovar i istovar robe iz aviona sa visokom platformom dopremljen je na niški aerodrom Konstantin Veliki. Ova specijalna mašina omogućiće aerodromu do opsluži i kargo letetice tipa Airbus A310, A330 ili letelice tipa Boeing B737, B747, B767.

Niški aerodrom ovu mašinu uspeo je da nabavi preko jednog privatnog investitora, dok su sredstva koje je grad obezbedio za ovu nabavku prošlog meseca preusmerio za renoviranje putničkog terminala.

Direktor Vladica Đurđanović ranije je izjavio da postoji interesovanje kompanije Philip Morris da koristi upravo ovaj aerodrom za svoje potrebe umesto kao što to trenutno radi preko Aerodroma Nikola Tesla.

- Philip Morris dosta svog repro materijala uvozi, sve dolazi na beogradski aerodrom avionom Airbus A330. Kako su na kilometar od aerodroma, oni su voljni da to urade, ali mi nismo tehnički osposobljeni da oplužimo tu vrstu aviona - rekao je ranije Đurđanović.

Inače ovaj kargo loder proizvela je renomirana firma koja se bavi izradom ovakve specijalne aerodromske opreme Aviogei iz Italije. Karakteristike ovog specijalnog utovarivača su te da robu do 7 tona može da podigne na visinu do 5,5 metara.


Produžen rok za Galeniku do 18. avgusta
Komisija nadležna za sprovođenje postupka strateškog partnerstva za Galeniku donela odluku da seproduži rok za ispravku tehničkih nedostataka koji se odnose na dokumentaciju dostavljenu u okviru koverti koje sadrže podatke o ponuđačima.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva privrede, Komisija je juče donela tu odluku, te su ponuđači Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S.A. iz Brazila i Konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije dužni da dostave dodatnu dokumentaciju najkasnije do 18. avgusta.

Po isteku navedenog roka, Komisija će pristupiti otvaranju finansijske ponude onih ponuđača koji budu dostavili dokumentaciju u skladu sa pravilima postupka strateškog partnerstva, navedeno je u saopštenju.

Jedna od ove tri firme će biti pobednik na tenderu za strateškog partnera za Galeniku na rok od pet godina.

Partner će dokapitalizacijom steći vlasništvo od 25 odsto po ceni od najmanje sedam miliona evra.

Zadatak novog partnera će biti da konsoliduje Galeniku, operativno i finansijski je restrukturira i tako poveća vrednost kompanije.
Povezane vesti

Otvorene ponude za Galeniku

Nakon okončanja strateškog partnerstva, biće organizovana zajednička prodaja većinskog kapitala Galenike.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta