Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Leskovačka Nevena uspešno posluje i nakon stečaja - U 2016. planirane investicije vredne 1,2 mil EUR
Fabrika kozmetike Nevena je dokaz da ima života i posle stečaja, izjavio je u četvrtak, 18. avgusta, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež nakon posete pogonu te leskovačke kompanije.

Posle razgovora sa vlasnicom i generalnom direktorkom fabrike koja će u 2016. godini realizovati investicije vredne 1,2 mil EUR, Čadež je o investicionim i izvoznim planovima i aktuelnoj situaciji u proizvodnji tog segmenta hemijske industrije rekao novinarima da će PKS pomoći i toj fabrici da se njeni proizvodi nađu na rafovima velikih trgovinskih lanaca u regionu.

- Ovo je pravi način da dokažemo da ima života posle stečaja. Možemo da napravimo velike i kvalitetne stvari od onoga što je u prošlosti sistematski uništavano - kvalitetnim idejama i odgovornim ljudima koji srcem i dušom uđu u posao - naveo je Čadež.

On ističe da ako je neki proizvod bio uspešan gotovo pola veka, ne samo na prostoru bivše Jugoslavije, već i Rusije i širom sveta, nema razloga da ne bude ponovo.

- Novo rukovodstvo je u fabrici od početka 2016. i evo sada fabrika izvozi skoro 80% proizvoda.

Čadež naglašava da je udeo domaće kozmetike u našim trgovinskim lancima mnogo manji nego što bi mogao da bude, kao i da je PKS identifikovala da je proizvodnja kućne hemije i lične higijene među prvih 15 sektora sa velikim potencijalom za rast i izvoz, pošto ti proizvodi mogu da konkurišu proizvodima najvećih trgovinskih sistema.

Čadež je, takođe, rekao da će PKS uskoro završiti koncept kampanje koja neće samo favorizovati određene domaće proizvode na jedinstven način, već će se obratiti kupcima sa posebnim sloganom.

Vlasnica i direktorka kompanije Nevena, Slobodanka Vlajčić, zahvalila je predsedniku PKS na poseti.

- Sada kompanija ima 57 zaposlenih, a imamo cilj da tokom sledeće godine uposlimo do 150 radnika. Imamo kapaciteta, volje i želje da radimo i da Leskovac ponovo bude grad kozmetike - dodala je ona.

Nevena, inače, proizvodi sve vrste kozmetičkih proizvoda. Osnovana je 1953. godine i od tada posluje na tržištu bivše Jugoslavije i okolnih zemalja. Pre privatizacije imala je više od 500 zaposlenih.


Air Serbia i Montenegro Airlines zaključile sporazum o kod-šer saradnji
Srpska i crnogorska aviokompanija - Air Serbia i Montenegro Airlines zaključile su u četvrtak, 18. avgusta 2016. godine, u Tivtu sporazum o kod-šer saradnji, koji će omogućiti bolju povezanost na putovanjima između Evrope, Bliskog istoka i Severne Amerike, saopštio je srpski avioprevoznik.

Kako se navodi, sporazumom će Air Serbia "produbiti" vazdušne veze sa Crnom Gorom, tako što će dodati svoju "JU" oznaku na letove crnogorske kompanije između Beograda i Podgorice i Tivta, ali i na letove između Podgorice i Rima.

- Sa druge strane, Montenegro Airlines će ostvariti pristup rastućoj mreži linija Air Serbia pridružujući svoju oznaku "YM" letovima srpske kompanije između Beograda i 32 destinacije. Na taj način će se ostvariti najšira povezanost dveju zemalja, a putnicima Montenegro Airlinesa pružiti mogućnost pogodnih putovanja preko Beograda do značajnih centara - navodi se u saopštenju.

Generalni direktor kompanije Air Serbia Dane Kondić rekao je nakon potpisivanja da će zahvaljujući toj saradnji putnici iz Crne Gore moći da iskoriste "jednostavne konekcije" preko Beograda do ključnih gradova u Evropi, Severnoj Americi i Bliskom istoku.

Predsednica Odbora direktora Montenegro Airlines-a Daliborka Pejović kazala je da je potpisivanje kod-šer ugovora "izuzetna šansa" za budući razvoj crnogorskog avio predstavnika.

Mesta na kod-šer letovima mogu se rezervisati od septembra, dok će putovanja početi od 30. oktobra 2016. godine, navodi se u saopštenju.


Air Serbia and Montenegro Airlines unveil codeshare partnership
Air Serbia, the national airline of the Republic of Serbia, and Montenegro Airlines, the flag carrier of the Republic of Montenegro, have signed a codeshare agreement that provides travelers with greater air connectivity when flying between Europe, the Middle East and North America.

As part of the deal, Air Serbia will deepen its air links to Montenegro by placing its “JU” code on Montenegro Airlines’ flights between Belgrade and Podgorica and Tivat. In addition, the Serbian carrier will codeshare on services between Podgorica and Rome.

In return, Montenegro Airlines will tap into Air Serbia’s growing network by adding its “YM” code on Air Serbia’s flights between Belgrade and 32 destinations, including Tivat and Podgorica. This will provide unprecedented access between the two countries and offer Montenegro Airlines’ passengers convenient travel options to major cities such as New York, Abu Dhabi, Paris and London via the Serbian capital.

Dane Kondić, Chief Executive Officer of Air Serbia, said: “With this agreement, travellers in Montenegro can take advantage of seamless connections over Belgrade to key cities in Europe, the Middle East and North America that are now within much closer reach.”

Daliborka Pejović, Chairperson of the Board of Directors of Montenegro Airlines, said: “We believe that signing the codeshare agreement with Air Serbia is an extraordinary opportunity for the future of Montenegro Airlines.”

Flights under the codeshare agreement can be booked from September 2016, and guests can travel on the codeshare services from 30 October 2016.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta