Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Jagodinska pivara iz stečaja odlazi u bankrot - Poveriocima novac od prodaje imovine
Stečajni postupak u Jagodinskoj pivari biće nastavljen kroz bankrot, odnosno namirenje poverilaca biće obavljeno prodajom imovine, potvrđeno je u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Inače, Jagodinska pivara nije prekidala rad i po ugovoru o delu na poslovima proizvodnje i logistike angažovano je 79 radnika.

Prodaji se može pristupiti posle izrade procene i ažuriranja imovinskopravne dokumentacije, te posle dobijanja informacije od Agencije za restituciju da li postoje zahtevi za vraćanje oduzete imovine, navodi se u saopštenju agencije.

Jagodinska pivara osnovana je 1852. godine, a sada se prvi put suočava sa pretnjom da prekine proizvodnju piva.


Dobit Societe Generale banke porasla 8,1% - U drugom tromesečju 201. zarada 1,5 mlrd EUR
Francuska banka Societe Generale saopštila je da je ostvarila rast profita u drugom kvartalu od 8,1% u odnosu na godinu ranije, čemu je doprinela prodaja njenih akcija u kompaniji Visa Europe.

Banka je prijavila neto profit od 1,5 mlrd EUR za drugo tromesečje, nadmašivši prognoze ekonomista koji su u anketi kompanije FaktSet predviđali neto dobit od 1,4 mlrd EUR.

Prodajom akcija Visa Europe matičnoj kompaniji Visa Inc, francuski kreditor je zaradio 662 mil EUR posle poreza.

Banka trpi posledice tržišnih volatilnosti na koje utiču britanska odluka o izlasku iz Evropske unije i uporno niske kamatne stope. Neto dobit banke iz globalnog poslovanja sa stanovništvom i poslovanja u sektoru investicionog bankarstva, pala je za 36% na 448 mil EUR u drugom tromesečju.

Poslovi sa stanovništvom van Francuske i specijalizovane finansijske usluge su prošli bolje, zabeleživši skok neto dobiti od 36% na 436 mil EUR.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta