Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Galen Pharm zakupio državne apoteke u Apatinu od 1. novembra
Pet apoteka, od čega četiri u selima i jedna u Apatinu, duguju dobavljačima za lekove, a opštinska vlast očekuje da će reprogramom i izdavanjem u zakup državnih apoteka rešiti ovaj problem. Sa kompanijom Galen Pharm iz Beograda potpisan je ugovor da od 1. novembra preuzme apoteke na rok od 10 godina.

- Celokupan dug je bio 55.600.000 dinara i morali smo da nađemo rešenje. Dogovorili smo se da će reprogram duga na 48 mesečnih rata plaćati osnivač Doma zdravlja. Izdavanjem lokala pod zakup smanjiće se visina rate koju će uplaćivati opština - kaže Branka Bajić, pomoćnica direktora DZ u Apatinu.

Postignut je dogovor da sve apoteke budu preuzete, kao i da nastave da se bave istom delatnošću. Nakon vraćanja duga, opština će nastaviti da prihoduje od zakupnina i ta sredstva usmeravaće u zdravstvenu zaštitu.

- Osim što smo osigurali posao za 13 radnika, rešili smo i pitanje plata zaposlenih, a Dom zdravlja neće više biti u dugovanju - ističe Bajićeva.


Italijanski Miroglio zainteresovan za kompaniju preduzeća AHA Mura Prvi maj?
Italijanska kompanija Miroglio zainteresovana je za kupovinu preduzeća AHA Mura Prvi maj, nezvanično saznaje portal Plus online i prenosi da su ovih dana u Pirotu boravili predstavnici te italijanske tekstilne firme. Njihov cilj bio je da se upoznaju sa kapacitetima i tehničkom opremljenošću pirotske kompanije.

Predstavnici italijanske firme razgovarali su i sa Vidakom Milatovićem, vlasnikom firme Merkatus koja je zakupila deo pogona Prvog maja, i posetili fabriku gde su razgovarali sa predstavnicima konfekcijske kuće.

Boravak delegacije u Pirotu povezan je sa rokom za uplatu depozita koji za zainteresovane ističe danas (24. oktobra 2017. godine). Ovo je, inače, šesta prodaja fabrike, a početna cena je 200 miliona dinara.

Miroglio je italijanska firma specijalizovana za proizvodnju i distribuciju za prodaju konfekcije i tkanina. Grupa je prisutna u 34 zemlje i ima oko 1.200 prodavnica, prenosi Plus online.

Brendovi ove kompanije su, između ostalih, i Motivi, Oltre, Fiorella Rubino, Elena Mirò, Caractère, Per te by Krizia, Diana Gallesi i Luisa Viola.


Hemofarmu najviša ocenu za održivi razvoj
Već treću godinu zaredom kompanija Hemofarm dobija najvišu ocenu (ekvivalent A+) za primenu održivog razvoja u poslovanju čime nastavlja da održava nivo uspeha, ali i da bude jedan od lidera održivog razvoja u regionu. Najnoviji izveštaj koji nosi naziv "Kad reči postanu dela" predstavio je Ronald Seeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsednik STADA za jugoistočnu Evropu, koji je najavio i pristupanje kompanije Globalnom dogovoru.

- Održivi razvoj je priča o tome kako da budemo bolji u svemu što radimo, da više poštujemo ljude i zajednicu u kojoj radimo i živimo, da štedimo resurse i čuvamo životnu sredinu. Stručnjaci kažu da za deceniju ili dve, kompanije koje ne budu poslovale shodno principima održivog razvoja neće ni postojati na globalnom tržištu - rekao je Seeliger u razgovoru sa partnerima i novinarima i najavio da očekuje da će Hemofarm uskoro pristupiti najvećoj svetskoj građanskoj inicijativi u okviru Ujedinjenih nacija, Globalnom dogovoru, čime se obavezuje da će svoje delatnosti usaglasiti sa deset univerzalnih principa iz oblasti ljudskih prava, rada, zaštite okoline i anti-korupcije.

Najnoviji izveštaj nosi naziv "Kad reči postanu dela" i upravo na tome je bila težnja Hemofarma – da sa izveštavanja o njemu pređe na upravljanje održivim razvojem. U praksi ovo znači da pogoni ove kompanije spadaju u 20% energetski najefikasnijih u svetu u svojoj kategoriji. Takođe, Hemofarm je postavio i novi rekord od 5 milijardi tableta, a ipak uspeo da smanji utrošak električne energije i prirodnog gasa po pakovanju gotovog proizvoda.

Sanda Savić, direktorka korporativnih poslova i komunikacija u Hemofarmu, podsetila je da više od polovine zaposlenih u Hemofarmu čine žene, dok je udeo žena u menadžmentu čak 60%.

- Bezbednost na radu nam je na prvom mestu. Tokom 2016. povećali smo broj zaposlenih za 5%, a nastavili trend smanjenja broja povreda na radu. Kad god je to moguće proizvode pakujemo u pakovanja od recikliranog kartona, a zahvaljujući upravo tom recikliranom pakovanju iz Hemofarma neke članice Stada grupe, npr. u Francuskoj, dobile su podsticaje svojih vlada, dodala je Sanda Savić.

Hemofarm je samo u 2016. izdvojio oko 50 miliona dinara za podršku zdravstvu, obrazovanju, kulturi i sportu, koje je pomogao kroz aktivnosti svoje Fondacije. Hemofarm je i solidaran član društvene zajednice. Kroz kampanju "Najvažniji poziv u životu", koja je za cilj imala podizanje svesti u društvu o značaju doniranja organa, ova kompanija i njena fondacija su se borile za direktnu održivost – života.


Italy"s Miroglio interested in purchasing AHA Mura Prvi Maj?
The Italian company Miroglio is interested in the purchase of AHA Mura Prvi Maj, as Plus Online learns. The portal reports that representatives of the Italian textile companies visited Pirot in the past days. Their goal was to see what the capacities and the technical equipment of the Pirot company are.

Representatives of the Italian company talked to Vidak Milatovic, owner of Merkatus, which has leased a part of the Prvi Maj facility, and visited the factory, where they talked to representatives of the clothes manufacturer.

The delegation"s visit to Pirot is tied to the deposit payment deadline, which expires today, October 24, 2017. This is the sixth sale of the factory, and the initial price is RSD 200 million.

Miroglio is an Italian company which specializes in production and distribution of clothing and fabrics. The group is present in 34 countries and has around 1,200 stores, Plus Online reports.

The company"s brands include, Motivi, Oltre, Fiorella Rubino, Elena Miro, Caractere, Per te by Krizia, Diana Gallesi and Luisa Viola.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta