Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Swiss od aprila 2018. povećava broj letova ka Srbiji
Švajcarska aviokompanija Swiss će od narednog letnjeg reda letenja povećati broj letova na linijama iz Ciriha ka Beogradu i Nišu, prenosi Aviatica.

Već početkom aprila 2018. godine, švajcarski avioprevoznik dodaje jedan let na liniju između Beograda i Ciriha, a od sredine jula još jedan, što će značiti da će na ovoj liniji biti 16 letova nedeljno.

U junu će biti pojačana i linija između Ciriha i Niša, povećavanjem sa dva na tri nedeljna leta.

Swiss je obrazložio ovakvu odluku odličnim rezultatima u ovoj godini.

- Potražnja se tokom ove godine pozitivno razvila, kako za Niš tako i za Beograd - rekao je predstavnik švajcarskog avioprevoznika.


MK zainteresovan za kupovinu kompanije Victoria Group?
MK Group je pre nekoliko dana uputila ponudu za kupovinu šabačke kompanije Victoria Group koja je prezadužena i rešenje vidi u novom vlasniku spremnom da od banaka otkupi 275 mil EUR duga, objavio je danas novosadski Radio 021.

Kako navodi taj medij, izvori bliski kupcu tvrde da su stavovi dve strane u razgovorima približeni i da se može očekivati da do kraja godine dođe do realizacije.

Time bi se u okviru MK group našli Sojaprotein, šidska uljara Mladost, subotički Veterinarski zavod...

Međutim, ni u jednoj ni u drugoj kompaniji za portal eKapija nisu mogli da potvrde osnovanost ovih medijskih napisa.

- U ovom trenutku ne možemo da komentarišemo dalje planove i razgovore sa potencijalnim partnerima - kažu za eKapiju u Victoria grupi i dodaju da "kontinuirano razmatraju opcije za strateška partnerstva, zajedničko investiranje, merdžere i akvizicije".

Pored toga, navode i da se sve poslovne operacije u Victoria grupi odvijaju nesmetano i da "sprovedene mere unutrašnje konsolidacije uz stabilno poslovanje i zdrav biznis model omogućavaju ostvarivanje operativnih planova, što će omogućiti održivo poslovanje kompanije i njenih članica u narednom periodu".

Istovremeno, u kompaniji MK Group kažu da planiraju nove investicije iz oblasti agrara i da analiziraju više potencijalnih investicija iz oblasti agrara, bankarstva i turzma, kako u Srbiji, tako i zemljama regiona.

- Nove investicije i akvizicije su neophodne kako bi se MK Group pripremila za veliko evropsko tržište od 500 miliona ljudi gde će nam protivnici biti najveći evropski igrači, koji su danas 5 do 10 puta veći od MK Group - kažu u ovoj kompaniji i navode da bi se time "obezbedila sigurna budućnost za naših 7.000 zaposlenih i 30.000 kooperanata, kao i razvoj 70 srpskih opština u kojima poslujemo".

- Potencijalne investicije u oblasti agrara ne znače i povlačenje iz proizvodnje šećera - navode u toj kompaniji čiji direktor Dušan Radičević kaže da "ukoliko do novih konkretnih akvizicija dođe, javnost ćemo, kao što je bilo i do sada, blagovremeno obavestiti".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta