Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Radnici Galenike očekuju skori početak isplate otpremnina
Radnici zemunske fabrike lekova Galenika koji su se prijavili za dobrovoljni odlazak očekuju da isplata otpremnina počne krajem ove nedelje, rekao je u utorak (21. novembra 2017. godine) predsednik fabričkog sindikata Nezavisnost Zoran Pantelić.

On je agenciji Beta rekao da se za otpremnine od po 400 EUR po godini staža prijavilo oko 200 radnika.

Novi vlasnik Galenike je kompanija Aelius iz Luksemburga, povezano lice EMS S/A iz Brazila koja je 2. novembra ove godine kupila udeo države Srbije u toj fabrici od 93,73%.

- Skupština akcionara zakazana je za 1. decembar, kada će biti izabran Nadzorni odbor i novo rukovodstvo, a do tada pripreme obavlja komisija koju je izabrao novi vlasnik - rekao je Pantelić.

Za članove Nadzornog odbora predloženi su Bojana Mijailović, Žarko Milićević, Jorge Alberto Costa e Silva, Reinhard Andreas Nordmann i Diego Casimiro de Oliviera.

Pantelić je rekao da od novog direktora očekuje da prihvati socijalni dijalog i poštuje Kolektivni ugovor i Zakon o radu.

- Verujem da će kompanija Aelius uvažavati predstavnike radnika i biti spremna da sva socijalna pitanja rešava dijalogom - rekao je Pantelić.

Aelius je kupio Galeniku za 16 mil EUR, a u obavezi je i da izmiri dug prema bankama u iznosu od 25 mil EUR. Novi vlasnik se ugovorom obavezao da u naredne dve godine zadrži 900 zaposlenih u Galenici i investira 5,52 mil EUR.


Metalac dominirao na tržištu akcija, indeksi u padu
Na Beogradskoj berzi je danas zabeležen ukupan promet od 875 miliona dinara (7,4 miliona evra), čemu su najveći doprinos dale državne obveznice, dok je na tržištu akcija dominirao gornjomilanovački Metalac.
BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi je danas zabeležen ukupan promet od 875 miliona dinara (7,4 miliona evra), čemu su najveći doprinos dale državne obveznice, dok je na tržištu akcija dominirao gornjomilanovački Metalac.

Indeks BELEX15 je pao za 0,7 odsto na 728,57 poena, a BELEXlajn je oslabio za 0,6 procenata na 1.603,2 poena.


Indeksi na Volstritu na putu da obore rekorde
Trgovanje na Volstritu počelo je danas u znaku jačanja sva tri ndeksa, zahvaljujući skoku akcija kompanija iz tehnološkog i zdravstvenog sektora.


NJUJORK/LONDON - Trgovanje na Volstritu počelo je danas u znaku jačanja sva tri ndeksa, zahvaljujući skoku akcija kompanija iz tehnološkog i zdravstvenog sektora.

Porasle su i evropske berze, potpomognute dobicima koje su zabeležile akcije avio-kompanije Izidžet i nemačkog proizvođača automobila Folksvagena, mada je trgovanje bilo neujednačeno pošto su investitori, pored nove runde izveštaja o prihodima kompanija, odmeravali i mogućnosti novih izbora u Nemačkoj.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta