Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Nov rekord dinara, kurs 118,66
Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 odsto u odnosu na petak dostigavši novu rekordnu vrednost u ovoj godini, a zvanični srednji kurs iznosi 118,6618 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.
Dinar je jači prema evru za 0,4 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 3,7 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 4,1 posto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je pao u petak za 0,4 odsto na 102,2065 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 0,4 procenta nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 8,5 odsto. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 14,6 posto.

NBS je kupila od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu jednu milijardu i 170 miliona evra i prodala 345 miliona evra, kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

Najniža je vrednost dinara prema evru zabeležena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara.


Dobit NIS-a u devet meseci povećana za 2,6 puta
Naftna industrije Srbije (NIS) ostvarila je neto dobit od 20,1 milijarde dinara od januara do septembra ove godine, što je za 2,6 puta više u odnosu na isti period prošle godine.
BEOGRAD - Naftna industrije Srbije (NIS) ostvarila je neto dobit od 20,1 milijarde dinara od januara do septembra ove godine, što je za 2,6 puta više u odnosu na isti period prošle godine.

Profit pre plaćanja kamata, poreza na dobit i amortizacije (EBITDA) dostigao je 34,3 milijarde dinara, što je za 53 odsto više nego u devet meseci prošle godine, navodi se u saopštenju kompanije.


Tokom 2018. mogući letovi kompanije Air Serbia između Beograda i Mostara?

eKapija Logo

eKapija | SrbijaIzdanje Srbija Registracija Prijava

Facebook Twitter LinkedIn

Naslovna Moja eKapija *novo* Investicije Tenderi Firme Ljudi Događaji Tematski bilteni

Početna >>

Izvor: eKapija | Ponedeljak, 06.11.2017.| 13:39
Izdvojite članak Odštampajte vest Pošaljite prijatelju
Tokom 2018. mogući letovi kompanije Air Serbia između Beograda i Mostara?
Aerodromi širom bivše Jugoslavije pokušavaju da poboljšaju povezanost sa susednim zemljama i pokreću inicijativu za lansiranje takvih letova, prenosi portal EX-YU Aviation News i navodi da aerodrom Mostar u Bosni i Hercegovini predviđa uvođenje usluga za Zagreb i za Beograd naredne godine, nakon što obezbedi letove u Nemačku putem niskotarifnog prevoznika Eurowings.

- Pored uspeha koji smo imali prilikom uspostavljanja letova sa Eurowingsom, obratili smo se i drugim prevoznicima. Vrlo je verovatno da će Croatia Airlines sledeće godine dodati letove iz Zagreba, a nadamo se da ćemo postići sporazum sa Air Serbia kako bismo povezali Mostar sa Beogradom - rekao je gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Letovi između Zagreba i Mostara poslednji put su postojali u leto 2006. godine, dok je linija iz Beograda postojala pre raspada bivše Jugoslavije.


Državne obveznice digle promet na Berzi na 1,4 milijarde RSD
Fantastično visok promet i rast domaćeg tržišta akcija obeležili su prvi trgovački dan u sedmici na Beogradskoj berzi.
BEOGRAD - Fantastično visok promet i rast domaćeg tržišta akcija obeležili su prvi trgovački dan u sedmici na Beogradskoj berzi.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 1,38 milijardi dinara (11,6 miliona evra).


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta