Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Skupština akcionara Galenike 1. decembra
Deveta vanredna sednica Skupštine akcionara Galenike održaće se 1. decembar 2017. godine u 12 časova, u prostorijama preduzeća u Zemunu.

Na dnevnom redu će se naći izbor komisije za brojanje glasova i zapisničara, usvajanje zapisnika sa osme vanredne sednice, razmatranje i donošenje odluka o razrešenju predsednika Skupštine akcionara, o imenovanju novog predsednika, o razrešenju i imenovanju članova Nadzornog odbora, a odlučivaće se i o izdavanju IV emisije običnih akcija bez javne ponude radi povećanja osnovnog kapitala, kao i o isključenju prava prečeg upisa akcija.

Kao dan akcionara određen je 21. novembar 2017.

Kako je navedeno u pozivu, pravo učešća u radu i odlučivanju na sednici Skupštine imaju akcionari koji imaju najmanje 2.389 akcija, dok oni sa manjim brojem akcija ovo pravo ostvaruju udruživanjem i izborom zajedničkog punomoćnika koji će učestvovati u radu Skupštine.

Podsetimo, kompanija Aelius iz Luksemburga nedavno je kupila 93,7% kapitala Galenike po ceni od 16 mil EUR.


Ikarbus u 2017. proizveo 55 autobusa - Ugovara se posao i sa Irancima i Poljacima
Što više autobusa napušta hale Ikarbusa, to je veći red potencijalnih kupaca nekadašnjeg zemunskog giganta.

U ovoj godini je napravljeno 55 autobusa, od toga 30 zglobnih a potpuno je remontovano čak 40.

- Sve više velikih stranih kompanija je zainteresovano za poslovno-tehničku saradnju, ali i za kupovinu - potvrđuje za Novosti generalni direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić, a ono što prvog čoveka Ikarbusa, ali i sve zaposlene posebno raduje, je povrtak nekadašnjih redovnih mušterija.

- Posle deset godina ponovo smo dobili posao za autoprevozničko preduzeće Subotica trans koje je naručio tri autobusa.

Moderni autobusi pravljeni su na šasijama MAN i Mercedes uz brze rokove isporuke, a zavidan nivo kvaliteta i pristupačne konkurentne cene su adut koji sada Ikarbus vraća na stare staze.

Samo za GSP Beograd nedavno je isporučeno 30 novih zglobnih autobusa. Zemunska fabrika je uspešno okončala i nadmetanje na tenderu JKP Novi Sad, tako da će se i na novosadskim ulicama naći sedam novih autobusa.

Trenutno se punom parom radi i za nekoliko fabrika autobusa iz Mađarske, a kako najavljue Vičentić, naredne nedelje bi trebalo da se ugovori veliki posao za tržište Irana.

Ugovara se i posao sa Poljacima koji bi trebalo da rezultara pravljenjem 18 najsavremenijih autobusa sa euro 6 motorima u toku 2018.


Aelius uplatio 16 mil EUR za Galeniku - Uskoro novac i za dugovanja i otpremnine
Kupac Galenike, Aelius iz Luksemburga, uplatio je 16 mil EUR koliko je i ponudio na tenderu za privatizaciju srpske farmaceutske kompanije.

Očekuje se da 25 mil EUR na ime dugovanja Galenike, bude isplaćeno do kraja nedelje, kao i otpremnine za zaposlene koji su se odlučili za socijalni program.

Kompanija Aelius S.A.R.L. Luksemburg, povezano je lice EMS S/A iz Brazila.

Na tenderu za privatizaciju kompanije, ponudili su 16 mil EUR za 93,73% kapitala, plus izmirenje dugova Galenike u iznosu od 25 mil EUR.

Kupac se obavezao i da uplati dodatnih 200 EUR po godini staža za zaposlene koji su se opredelili za dobrovoljni socijalni program kao i da u naredne dve godine uloži 5,52 mil EUR u Galeniku.


Kompanija NIS postala operater u luci Prahovo
reduzeće Naftna industrija Srbije (NIS) iz Novog Sada upisano je u Upisnik lučkih i pristanišnih operatera Agencije za upravljanje lukama (AUL), za obavljanje lučke delatnosti u okviru luke Prahovo, objavljeno je na sajtu te agencije.

NIS će tako obavljati poslove pretovara nafte i derivata nafte, i snabdevanja brodova pogonskim gorivom.

Agencija je u prethodnom periodu ovom privrednom društvu dala odobrenje za lučku delatnost u luci u Novom Sadu.


NBS: Referentna kamata zadržana na 3,5 odsto
Referentna kamatna stopa ostaje 3,5 odsto, odlučio je Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici.
BEOGRAD - Referentna kamatna stopa ostaje 3,5 odsto, odlučio je Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici.

Donoseći takvu odluku, Izvršni odbor je imao u vidu novu, novembarsku projekciju inflacije i kretanje njenih ključnih faktora, očekivane efekte prethodnog ublažavanja monetarne politike, kao i bolje ekonomske performanse tokom trećeg tromesečja i izglede za naredni period, saopšteno je iz NBS.


Key Policy Rate Kept on Hold
At today"s meeting, the NBS Executive Board decided to keep the key policy rate on hold, at 3.5%.

In making such decision, the Executive Board was guided by the new, November inflation projection and the movement in its key factors, the expected effects of past monetary policy easing, better economic performance in the third quarter and improved outlook.

As assessed by the Executive Board, inflationary pressures remain low, as indicated by the slowdown in headline and core inflation over the past months, as well as the inflation expectations of the financial and corporate sectors that are anchored within the NBS target band. The drought effects on food prices were weaker than expected. Lower import prices also impacted the slowdown in inflation. Further, since early 2017, fiscal trends have been much more favourable than expected. Risk premium fell to its lowest on record for Serbia, reflecting, in addition to global factors, stronger macroeconomic fundamentals at home.

The Executive Board expects inflation to continue to move within the target tolerance band of 3.0±1.5% in the coming period, and to be at a lower level in the first half of 2018 due to the high base effect from the prices of petroleum products and other products that underwent one-off price hikes early in the year. The expected rise in the prices of primary agricultural products and aggregate demand will act in the opposite direction.

At today"s meeting, the Executive Board adopted the November Inflation Report which will be presented to the public on Wednesday, 15 November, when monetary policy decisions and the underlying macroeconomic developments will be discussed in more detail.

The next rate-setting meeting will be held on 7 December.

Governor"s Office


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta