Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Aerodrom "Nikola Tesla" uslužiće i petomilionitog putnika
Aerodrom "Nikola Tesla" će, prvi put tokom 55 godina postojanja, uslužiti svog petomilionitog putnika u ovoj godini, što će biti njegov novi rekord u broju putnika, kaže generalni direktor beogradskog aerodroma Saša Vlaisavljević.
BEOGRAD - Aerodrom "Nikola Tesla" će, prvi put tokom 55 godina postojanja, uslužiti svog petomilionitog putnika u ovoj godini, što će biti njegov novi rekord u broju putnika, kaže generalni direktor beogradskog aerodroma Saša Vlaisavljević.

"Do kraja 2017. očekujemo i više od 5,3 miliona putnika, što će biti kruna pozitivnog trenda porasta broja putnika u poslednjih 18 meseci. Veoma smo ponosni na ovaj uspeh, kojem dodajemo i najbolje poslovne rezultate u istoriji Aerodroma", rekao je on za "Blic".


Počela isplata otpremnina radnicima Galenike
Novi vlasnik beogradske farmaceutske kompanije Galenika, luksemburška firma Aelius, i država Srbija počeli su u petak (1. decembra 2017. godine) da uplaćuju otpremnine za oko 200 radnika koji su se opredelili za dobrovoljni odlazak iz fabrike, u iznosu od 400 EUR po godini staža, u dinarskoj protivvrednosti.

Prema kupoprodajnom ugovoru, 50% otpremnine plaća kupac, a 50% država koja je prodala 93,7% kapitala u toj fabrici.

Predsednik fabričkog sindikata Nezavisnost Zoran Pantelić rekao je za Betu da je to bio poslednji rok za početak uplate i da nijednom radniku radni odnos neće biti raskinut dok ne dobije otpremninu.

Novi vlasnik Galenike zakazao je za 1. decembar i Skupštinu akcionara na kojoj će se odlučivati o izboru Nadzornog odbora i rukovodstva preduzeća. Za članove Nadzornog odbora predloženi su Bojana Mijailović, Žarko Milićević, Jorge Alberto Costa e Silva, Reinhard Andreas Nordmann i Diego Cašimiro de Oliviera.

Pantelić je rekao da od novog direktora očekuje da prihvati socijalni dijalog i poštuje Kolektivni ugovor i Zakon o radu.

Aelius je kupio Galeniku za 16 mil EUR, a u obavezi je i da izmiri dug prema bankama u iznosu od 25 mil EUR. Novi vlasnik fabrike se ugovorom obavezao da u naredne dve godine zadrži 900 zaposlenih, od 1.400 koliko ih je bilo pre privatizacije, i investira 5,52 mil EUR.


Metalac s najvećim prometom na Berzi, indeksi u plusu
Poslednji trgovački dan u nedelji na Beogradskoj berzi završio je sa ukupnim prometom od 20,6 miliona dinara (173 hiljade evra), a oba berzanska indeksa su zaključila trgovanje u "zelenom".
BEOGRAD - Poslednji trgovački dan u nedelji na Beogradskoj berzi završio je sa ukupnim prometom od 20,6 miliona dinara (173 hiljade evra), a oba berzanska indeksa su zaključila trgovanje u "zelenom".

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, ojačao je za 0,1 odsto na 744,93 poena, a dok je BELEXlajn zabeležio minimalan pozitivan pomak na 1.644,55 poena.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta