Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Srbijaautoput i Mostogradnja rekonstruisaće Sentandrejski most
Grad Novi Sad i Putevi Srbije platiće skoro 68,5 miliona dinara sa PDV-om za popravku Sentandrejskog mosta.

Skoro potpuna rekonstrukcija ovog mosta preko kanala DTD, koji je sagrađen još davne 1964. godine, trajaće 180 dana, odnosno šest meseci, a posao je pripao beogradskim preduzećima Srbijaautoput i Mostogradnja.

Na tenderu Uprave za građevinsko zemljište učestvovala je i firma Strabag, ali njena ponuda nije prihvaćena, jer je bila veća za desetak miliona dinara.

Odluka o dodeli ugovora doneta je danas, 11. decembra, sledi potpisivanje ugovora, pa je za očekivati da početkom naredne godine počne popravka mosta.

Prema tenderskoj dokumentaciji, most će zbog radova povremeno biti zatvaran za saobraćaj.

Podsetimo i da je popravka Sentandrejskog mosta blisko povezana sa planovima za proširenje Sentandrejskog puta i gradnju brata blizanca ovog mosta. Kada je reč o novom mostu, on je u fazi projektovanja.

S druge strane, o proširenju Sentandrejskog puta nema nikakvih zvaničnih informacija, iako su predstavnici vlasti od pre godinu dana najavljivali radove već tokom 2017, prenosi Radio 021.


OTP zainteresovana i za Komercijalnu
OTP banka Srbija i Nacionalna banka Grčke (NBG) zatvorile su danas finansijsku transakciju, čime je uspešno završena kupovina Vojvođanske banke, kojom su do sada upravljali Grci. Ovom kupovinom, OTP banka Srbija plasirala se na sedmo mesto po veličini banaka na tržištu Srbije, sa ukupnim udelom od 6%.

Završenom finansijskom transakcijom, OTP banka Srbija postala je vlasnik 100% udela NBG u Vojvođanskoj banci, a prema planovima, integracija će biti završena do proleća 2019. godine.

Osim toga, banka je u paketu kupila i NBG leasing.

Predsednik OTP Grupe i generalni direktor OTP banke u Mađarskoj Šandor Čanji, rekao je na konferenciji za novinare da, ukoliko se na tržištu Srbije budu pojavile još neke odgovarajuće banke, OTP će biti spremna da i njih otkupi, a kako je dodao, zainteresovanost postoji za Komercijalnu banku, iako ona još nije na tenderu.

- To je naš plan i za druge zemlje u okruženju. Od sledeće godine, jačaćemo naše prisustvo i stupati na nova tržišta, a ove godine kupili smo i Splitsku banku u Hrvatskoj kao deo te strategije - rekao je Čanji i dodao da OTP banka ima jedan od najjačih investicionih kapitala.

On je najavio da će u narednom periodu građanima Srbije biti predstavljene nove usluge, te da će posebna pažnja biti usmerena na digitalizaciju bankarskih usluga, u čemu je OTP banka lider u Mađarskoj, jer su kod Vojvođanske banke primećeni određeni nedostaci u oblasti informacionih tehnologija.


Srbijaautoput and Mostogradnja to reconstruct Szentendre Bridge
The City of Novi Sad and the Roads of Serbia will pay nearly RSD 68.5 million with VAT for reconstruction of the Szentendre Bridge.

The nearly full reconstruction of this bridge across the Danube-Tisa-Danube canal, built back in 1964, will take 180 days, or six months, and the job went to Belgrade-based companies Srbijaautoput and Mostogradnja.

The company Strabag also took part in the tender of the Directorate for Construction Land, but its offer was rejected as it was higher by around ten million dinars.

The decision on the awarding of the contract was reached on December 11 and the signing of the agreement is to follow. It can therefore be expected for the reconstruction to begin early next year.

According to the tender documentation, the bridge will be temporarily closed for traffic due to the works.

Let us also remind that the repair of the Szentendre Bridge is closely tied to the plans for expanding the Szentendre Road and the construction of a twin-bridge, which is still in the design phase.

On the other hand, there is no official information about the expansion of the Szentendre Road, although representatives of the authorities announced the works for 2017 a year ago, Radio 021 reports.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta