Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
HBIS grupa dovodi nove kineske investitore u smederevsku industrijsku zonu? - Železara u 2017. proiz
Kineska HBIS grupa planira da u sledećoj godini u Srbiju dovede veći broj kompanija iz Kine koje bi otvorile proizvodne pogone u industrijskoj zoni u Smederevu, najavio je predsednik HBIS grupe Ju Jong.

On je u razgovoru sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem u nedelju 17. decembra, istakao da je Železara u Smederevu u 2017. imala dobre rezultate i da očekuje rast proizvodnje i prihoda u narednoj godini, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Po rečima Jua, Železara je ove godine proizvela 1,5 miliona tona čelika, njen prihod je sa prošlogodišnjih 433 mil USD povećan na 750 mil USD, dok su ukupne investicije iznosile 160 mil USD.

Za narednu godinu, kako je rekao, predviđena je proizvodnja 1,8 miliona tona čelika, uz ukupni prihod od milijardu dolara.

Vučić je istakao da će Vlada Srbija nastaviti dobru saradnju sa Železarom u Smederevu, koja sada posluje pod nazivom Hesteel Serbia Iron & Steel.


HBIS Group to bring new Chinese investors to Smederevo industrial zone?
The Chinese HBIS Group is planning to bring a larger number of companies from China to Serbia next year, that might open production facilities in the industrial zone in Smederevo, the president of the HBIS Group, Yu Yong, announced.

In his talks with Serbian President Aleksandar Vucic on Sunday, December 17, he pointed out that Zelezara Smederevo had had good results in 2017 and that he expected a growth of production and income in 2018, the press office of the president of Serbia reported.

According to Yu, this year, Zelezara produced 1.5 million tons of steel, its income grew from last year"s USD 433 million to USD 750 million, whereas total investments amounted to USD 160 million.

As he said, the production of 1.8 million tons of steel is planned for 2018, with total revenues of a billion dollars.

Vucic pointed out that the Government of Serbia would continue to have good cooperation with Zelezara Smederevo, which now operates under the name of Hesteel Serbia Iron & Steel.


MPC grupa kupuje tržni centar Merkator u Novom Beogradu?
MPC grupa, u vlasništvu biznismena Petra Matića, kupuje tržni centar Merkator Beograd u Novom Beogradu, objavio je dnevni list Blic pozivajući se na nezvanična saznanja.
BEOGRAD - MPC grupa, u vlasništvu biznismena Petra Matića, kupuje tržni centar Merkator Beograd u Novom Beogradu, objavio je dnevni list Blic pozivajući se na nezvanična saznanja.

Merkator centar Beograd je jedan od prvih tržnih centara u Beogradu površine od oko 22.000 metara kvadratnih i sa skoro 70 lokala.


Gasprom povećao isporuke gasa Srbiji za 23,5 odsto
Ruska gasna kompanija Gasprom povećala je isporuke gasa Srbiji za 23,5 odsto u 11 i po meseci tekuće godine u odnosu na isti period 2016, saopšteno je iz te kompanije.
MOSKVA - Ruska gasna kompanija Gasprom povećala je isporuke gasa Srbiji za 23,5 odsto u 11 i po meseci tekuće godine u odnosu na isti period 2016, saopšteno je iz te kompanije.

Isporuke Turskoj su u periodu od 1. januara do 15. decembra 2017. godine dostigle rekordnih 27,6 milijardi kubnih metara, što je za 18,8 odsto više nego u istom periodu lani, navodi se u saopštenju Gasproma, a prenosi ruska agencija Tas s.


Aerodrom "Tesla" u plusu gotovo 30 miliona €
Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu će u 2017. godini imati profit između 28 i 29 miliona evra i imaće rekordnih između 5,3 i 5,5 miliona putnika.

V.d. generalnog direktora, Saša Vlaisavljević, rekao je u Privrednoj komori Srbije da šće najveći srski aerodrom imati rekordnu godinu, po broju putnika, aviooperacija i u finansijskom smislu.
Letovi na 91 destinaciju

Aerodrom "Tesla" danas je savremena vazdušna luka, glavni i najveći aerodrom u Srbiji i regionu, sa ukupnim kapacitetom od oko 7,5 miliona putnika godišnje, rečeno je na dodeli godišnjih nagrada u PKS. Putnicima su u redovnom aviosaobraćaju na raspolaganju direktni letovi 33 aviokompanije ka 91 destinaciji, u 38 država na četiri kontinenta, uključujući i letove za Njujork i Peking, uz najavljeno dalje proširenje ponude letova u dugolinijskom saobraćaju.

"Pre samo četiri godine aerodrom nije imao kapacitet da primi broj putnika koje imamo u ovoj godini",rekao je Vlaisavljević.

On je podsetio da je aerodorm pre desetak dana dočekao petomilionitog putnika.

"Pre samo četiri godine profit aerodoma je bio 125.000 evra, a u ovoj godini profit aerodroma će biti između 28 i 29 miliona evra. Naš profit je kao profit svih aerodroma u regionu zajedno. Uložili smo u poslednje četiri godine oko šest milijardi dinara sopstvenih sredstava za razvoj investicije u razvoj i proširenje kapaciteta i najnovije svetske tehnologije, kao i u bezbednost", rekao je.

Vlaisavljević je naglasio da je aerodrom u odnosu u odnosu na pre četiri godine povećao ukupne prihode za 45 odsto, broj putnika za 51 odsto i kargo saobraćaj za 217 odsto.

Naš aerodrom dobio rendgen koji vidi sve

Vrednost akcija aerodroma na Beogradskoj berzi je danas četiri puta veća nego pre četiri godine, dodao je direktor, te podsetio da je Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd na današnjoj lokaciji otvoren za vazdušni saobraćaj u aprilu 1962. godine, kao najmoderniji aerodrom u to vreme.


Ove godine prihod Železare Smederevo 750 miliona dolara
"Železara Smederevo" je ove godine proizvela 1,5 miliona tona čelika i ostvarila prihod od 750 miliona dolara, što je znatno više nego u prošloj godini, izvestio je danas predsednik HBIS Grupe Ju Jong predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić.

BEOGRAD - "Železara Smederevo" je ove godine proizvela 1,5 miliona tona čelika i ostvarila prihod od 750 miliona dolara, što je znatno više nego u prošloj godini, izvestio je danas predsednik HBIS Grupe Ju Jong predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić.

On je, govoreći o planovima "Železare Smederevo", istakao da je za narednu godinu projektovana proizvodnja od 1,8 miliona tona čelika i prihod od milijardu dolara, saopštila je vladina Kancealrija za saradnju s medijima.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta