Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Profit Dunav osiguranja u 2017. oko 1,25 milijardi dinara - Bruto premija premašila 200 mil EUR
Kompanija Dunav osiguranje ostvariće u 2017. godini profit od oko 1,25 milijardi dinara, što je rast bruto dobiti od 20% u odnosu na prošlu godinu i završiće godinu sa bruto premijom od preko 200 mil EUR.

Predsednik Izvršnog odbora te kompanije Mirko Petrović kaže da će Dunav biti "prvo društvo na tržištu osiguranja Republike Srbije koje će preći 200 mil EUR premije".

Evidentiran je rast premije u odnosu na 2016. godinu, pri čemu će neživotno osiguranje, kako se predviđa, rasti preko 7% u premiji, a životno osiguranje 11%.

- Ukupan rast premije je negde preko 8%. Smatram da su to jako dobri rezultati - poručio je on.

Kako objašnjava, takvi rezultati, s jedne stane, ukazuju na rast srpskog tržišta osiguranja i njegov potencijal za još veći razvoj, a s druge strane, ukazuju na stabilnu i sigurnu poziciju Dunava na tržištu.

Drugi značajan pokazatelj uspešnog poslovanja kompanije jeste tržišno učešće, a Dunav osiguranje bi, prema procenama, trebalo da završi godinu sa tržišnim udelom od između 26-27% u čitavoj industriji osiguranja.

Ciljevi kompanije za 2018. godinu su rast bruto premije, zadržavanje tržišnog učešća i povećanje profitabilnosti u odnosu na prethodnu godinu.

Jedan od prioriteta kompanije u narednoj godini će, kako je dodao, biti i veća fokusiranost na personalna osiguranja.

- Naš fokus će biti na životnom osiguranju, na zdravstvenom osiguranju, kao i na osiguranju imovine fizičkih lica - kazao je Petrović i dodao da će Dunav osiguranje u 2018. izaći sa potpuno novim proizvodom za srpsko tržište - osiguranjem mobilnih telefona.

Petrović je podsetio da je Dunav osiguranje ove godine izašlo na tržište sa jednim novim proizvodom "Cancer Protection", specifičnom uslugom koja obezbeđuje zaštitu od rizika koji se tiče kancerogenih oboljenja.


Somborski FAS najzad u rukama Švajcaraca
Švajcarska kompanija Batagon International AG i zvanično je stavila pečat na ugovor o kupovini imovine Fabrike akumulatora Sombor (FAS) nakon višemesečnog pregovaranja, i to po ceni od 7,35 miliona evra, piše portal SOinfo.


BEOGRAD - Švajcarska kompanija Batagon International AG i zvanično je stavila pečat na ugovor o kupovini imovine Fabrike akumulatora Sombor (FAS) nakon višemesečnog pregovaranja, i to po ceni od 7,35 miliona evra, piše portal SOinfo. "Batagon" je na javnom nadmetanju za kupovinu imovine FAS-a, šest puta popravljao ponudu za kupovinu nekada najvećeg regionalnog giganta za proizvodnju akumulatora.


Jagma investitora za akcijama Aerodroma "Nikola Tesla"
Današnje trgovanje na Beogradskoj berzi, na verski praznik Nikoljdan, obeležio je odličan promet, zahvaljujući državnim obveznicama, dok je na tržištu akcija ubedljivo dominirao Aerodrom "Nikola Tesla".
BEOGRAD - Današjne trgovanje na Beogradskoj berzi, na verski praznik Nikoljdan, obeležio je odličan promet, zahvaljujući državnim obveznicama, dok je na tržištu akcija ubedljivo dominirao Aerodrom "Nikola Tesla".

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 688,7 miliona dinara (5,8 miliona evra).


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta