Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Na prodaju i pogoni IMK 14. oktobar u Brusu i Ražnju
Slovačka MSM grupa, koja posluje u okviru češke Czechoslovak grupe, preuzela je u oktobru Industriju mašina i komponenata IMK 14. oktobar iz Kruševca, a pogoni stečajnog dužnika u Brusu i Ražnju koji nisu bili deo aranžama, sada su ponuđeni na prodaju.

Livnica u Ražnju novog vlasnika traži po prvi put. Procenjena vrednost pokretne i nepokretne imovine iznosi 67,9 miliona dinara, a kako je navedeno, ona nije i minimalno prihvatljiva vrednost niti je na drugi način obavezujuća. Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 26. januar, kada će biti sprovedeno i njihovo javno otvaranje.

Dan ranije biće poznato da li je bilo zainteresovanih za Fabriku uređaja, opreme i delova u Brusu. Njena imovina, čija se vrednost procenjuje na 267,3 miliona dinara, prodaje se drugi put.

Zoran Milosavljević, koji je u ime Agencije za licenciranje stečajnih upravnika u oktobru potpisao ugovor o preuzimanju kruševačke fabrike sa Česima, za naš portal vrlo kratko kaže da zainteresovanih za preostalu imovinu IMK 14. oktobar ima, ali da će ozbiljne namere pokazati oni koji uplate depozit.

Podsetimo, početkom oktobra 14. oktobar je prešao u vlasništvo Društva sa ograničenom odgovornošću registrovanog za proizvodnju motornih vozila SCMG 14. oktobar Beograd koja je deo češke korporacije Czechoslovak grupa. Time je ova grupacija postala vlasnik najvećeg dela nepokretne imovine IMK 14. oktobar na lokaciji u Kruševcu, dok pogoni u Brusu i Ražnju nisu bili deo aranžmana.

Nekadašnji gigant, prodat je tek iz petog pokušaja. Novi vlasnik je za IMK 14. oktobar ponudio 485 miliona dinara, što je deset puta manje od procenjene vrednosti, a kako je najavljeno Česi će proizvodnju pokrenuti odmah po dobijanju dozvole za rad.

Bivši kruševački gigant nekada je proizvodio tešku mehanizaciju, bagere i traktore-guseničare, kao i delove za tenkove. Novi vlasnik, preneli su mediji, preuzeo je ugovore koje je IMK 14. oktobar imao u namenskoj industriji, a ambicije su da se ugovore novi poslovi u toj oblasti, znatno većeg obima. Takođe, bilo je najava da bi Česi u Kruševcu mogli da započnu proizvodnju kamiona Tatra i Avia, kompanija koje su isto u vlasništvu Czechoslovak group.


Er Srbija od proleća leti za Ženevu dva puta nedeljno
Nacionalna avio-kompanija Er Srbija će od 25. marta 2018. godine uvesti nove letove za Ženevu, koji će se obavljati dva puta nedeljno, saopšteno je danas iz te avio-kompanije.
BEOGRAD - Nacionalna avio-kompanija Er Srbija će od 25. marta 2018. godine uvesti nove letove za Ženevu, koji će se obavljati dva puta nedeljno, saopšteno je danas iz te avio-kompanije.

Od istog datuma, Er Srbija će značajno povećati i broj letova za Cirih, sa četrnaest na sedamnaest nedeljno, dok će u okviru sezonske promene reda letenja, uvesti od 19. maja za Prag pet letova nedeljno erbasom A319, umesto dosadašnjih deset letova nedeljno avionom ATR-72.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta