Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Stiglo šest pisama o zainteresovanosti za privatizaciju Valjevske pivare - Među mogućim kupcima i Ha
Na poziv koji je ministarstvo privrede uputilo u oktobru stiglo je šest pisama o zainteresovanosti za privatizaciju Valjevske pivare, saopštio je direktor ove pivare Aleksandar Rajevac za Vamediju.

- Kako sam mogao čuti na sastanku u ministarstvu ima i velikih stranih proizvođača piva. Ovo je samo prikupljanje namera, a u sledećoj fazi idu ozbiljnije aktivnosti. Na sastanku u ministarstvu insistirali smo da se vodi računa o radnicima, pivari i proizvodnji. Nadamo se da će tako i biti, i da će pivara nastaviti da radi sa postojećim brojem radnika - kaže Rajevac.

Iako ne postoje zvanični podaci, Vamedia nezvanično saznaje da je među pismima o nameri stiglo i pismo zainteresovanog kupca iz Valjeva, investicionog fonda iz Švajcarske, kupca iz Šapca, ali i Haineken-a.

Na pitanje Vamedie da li su dobijene garancije da će privatizacija zaštiti brend Valjevskog piva, Rajevac kaže da za sada privatizacija ide postupno i sve je još uvek na nivou namera.

Dok čeka privatizaciju, Valjevska pivara nastavlja sa planovima i radom na povećanju proizvodnje i postizanju još boljeg kvaliteta proizvoda. Govoreći o 2017. godini, direktor Valjevske pivare navodi da kompanija ima uzlaznu putanju.

- Još nemamo sve precizne podatke jer se crta podvlači 31. decembra, ali ono što mogu reći je da smo ostali na nivou proizvodnje koja je bila prošle godine. Možda i malo više, ali to ćemo znati kada se ova godina završi - rekao je Rajevac.

Broj radnika se nije promenio, pa je trenutno zaposleno 197 ljudi sa prosečnom zaradom od 50.000 dinara.

- Ovu godinu smo proglasili godinom kvaliteta i mnogo toga smo učinili da poboljšamo kvalitet iako smo svi saglasni da je kvalitet našeg piva na visokom nivou. To smo uradili na nekoliko nivoa - najpre edukacijom radnika, a potom opremanjem laboratorije koja je sada na jednom visokom nivou, a očekujem da ćemo je u narednim mesecima akreditovati i za treća lica. Angažovali smo svetske eksperte za senzorske karakteristike piva, pa je četiri posebna predavanja i obuke održala firma iz Londona FlavorActiV - dodaje Rajevac za Vamediju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta