Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Beogradski aerodrom danas očekuje petomilionitog putnika
Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" očekuje danas petomiliionitog putnika u ovoj godini, a direktor Saša Vaisavljević kaže da se do kraja godine očekuje više od 5,3 miliona putnika, što će biti kruna pozitivnog trenda porasta broja putnika u poslednjih 18 meseci.
BEOGRAD - Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" očekuje danas petomiliionitog putnika u ovoj godini, a direktor Saša Vaisavljević kaže da se do kraja godine očekuje više od 5,3 miliona putnika, što će biti kruna pozitivnog trenda porasta broja putnika u poslednjih 18 meseci.

Gostujući na RTS-u, Vlaisavljević je rekao da je to prvi put tokom 55 godina postojanja Aerodroma da će uslužiti petomilionitog putnika u ovoj godini.


Brnabić: Ponude za koncesiju aerodroma premašile očekivanja
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da danas u 15.30 sati, kada ističe rok za predaju obavezujućih ponuda za kompanije koje su finalisti u postupku koncesije za Aerodrom "Nikola Tesla", očekuje da svih pet konzorcijuma preda svoje ponude.
BEOGRAD - Viši sud u Beogradu prvostepeno je danas osudio na uslovne kazne zatvora od po šest i osam meseci sedmoricu žandarma zbog napada na braću tadašnjeg premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije tokom Parade ponosa 2014.

Komadant žandarmerijskog voda Rade Matić, koji je bio optužen da nije preduzeo mere da spreči ovaj napad, oslobođen je optužbi.


EPS planira remont i povećanje kapaciteta Đerdapa 2
Elektroprivreda Srbije planira da u narednih 10 godina remontuje svih 10 agregata na hidroelektrani “Đerdap 2” i time svakome produžei vek trajanja, modernuzuje ga i poveća mu kapacitet, izjavio je danas v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić.
NEGOTIN - Elektroprivreda Srbije planira da u narednih 10 godina remontuje svih 10 agregata na hidroelektrani “Đerdap 2” i time svakome produžei vek trajanja, modernuzuje ga i poveća mu kapacitet, izjavio je danas v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić.

“Svake godine, isključujući i remontujući po jedan agregat, svakom ćemo produžiti vek i povećaćemo mu kapacitet, sa 27 MW po hidroagregatu na 32 MW instalisane snage, potrudićemo se da taj plan realizujemo bez dana zakašnjenja i da svih 10 hidroagregata na “Đerdapu 2” remontujemo i da snagu sa 270 MW povećamo na 320 MW”, rekao je Grčić, nakon obilaska hidroelektrane, koja danas “slavi” 40. rođendan.


Ukinut stečaj Staklare, tvrde - kreće proizvodnja
Paraćin -- Privredni Apelacioni sud je ukinuo rešenje o pokretanju stečajnog postupka u Srpskoj fabrici stakla u Paraćinu.

Time su se stekli uslovi da se nastavi proizvodnja u punom kapacitetu i pronađe strateški partner, rečeno je agenciji Beta u tom preduzeću.

Stečaj Staklare otvoren je u septembru ove godine, na osnovu rešenja Privrednog suda u Kragujevcu. Stečaj je pokrenula čačanska firma Vaksilium Balkan, osnovana februara 2017. godine, koja je prijavila potraživanja od 47 miliona evra.

Pre uvođenja stečaja fabrika je imala 825 radnika, a stečajni upravik je otpustio 240, smanjio zarade i proizvodnju za 70 odsto.

Paraćinsku fabriku je 2015. godine od bugarske firme Glas industri preuzela kompanija CPR Impeks koja se bavi prodajom naoružanja i vojne opreme.

CPR će, kako je rečeno Beti, uspeti da obnovi proizvodnju Staklare u punom kapacitetu, bez prodaje imovine.

"Završićemo i pregovore s dva najveća proizvođača stakla u svetu", naveli su u toj kompaniji i dodali da je CRR Impeks kupio Srpsku fabriku stakla sa dugovanjima od 105 miliona evra i da je do proglašenja stečaja izmiren dug od 77 miliona evra, a fabrika je otplaćivala sve mesečne obaveze.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta