Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Potvrđen bankrot Jugoremedije - Sledi prodaja stečajne mase zrenjaninske kompanije
Žalba Odbora poverilaca Jugoremedije je odbijena, a Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Privrednog suda Zrenjanin, kojim je proglašen bankrot.

Odluka je stigla u ovdašnji Privredni sud, odakle treba stečajnom upravniku da se naloži oglašavanje procene fabrike u stečaju i dalje postupanje do konačnog oglašavanja prodaje. Kako se može nezvanično čuti, rešenje tek treba da bude dostavljeno Odboru poverilaca.

- Nismo još ništa napismeno dobili, premda smo načuli da rešenje nije najpovoljnije. Samo je važno da se nađe kupac - ocenjuje Vladimir Pecikoza, predsednik Odbora poverilaca Jugoremedije a.d. u stečaju.

Naredni korak koji nadgleda Privredni sud, a sprovodi stečajni upravnik uz saglasnost Odbora poverilaca, jeste oglašavanje za prikupljanje ponuda za procenu vrednosti Jugoremedije.

- Stečajna masa Jugoremedije će se prodavati kao pravno lice, sa licencama i svime što ovoj fabrici pripada. Tek kada se završi procena vrednosti, oglasiće se prodaja - objasnio je nedavno stečajni upravnik Radovan Savić.

Ukoliko procena vrednosti fabrike bude gotova u naredna dva meseca, ovog proleća može se očekivati oglašavanja njene prodaje. Stečaj u Jugoremediji uveden je decembra 2012. godine a okončan novembra 2016, kada nakon mnogobrojnih pokušaja nije usvojen plan reorganizacije, jer je većinski poverilac Heta Real Estate odustala od pokušaja da reorganizuje fabriku i pokrene proizvodnju. Proglašenjem bankrota pristupa se prodaji imovine i namirenju dugovanja.

S obzirom na to da je fabrika radila u zakupu do 1. novembra 2016, očekivanja malih akcionara su da će bar završiti u rukama farmaceuta.


Bankruptcy of Jugoremedija confirmed – Sale of bankruptcy estate of Zrenjanin company to follow
The complaint of the Board of Creditors of Jugoremedija has been rejected, and the Appellate Court of Belgrade has confirmed the decision of the Commercial Court of Zrenjanin.

The decision has reached the local Commercial Court, which is supposed to order the administrative receiver to advertise the evaluation of the factory in bankruptcy and define further actions until the final opening of the sale. Unofficial information says that the decision is yet to be submitted to the Board of Creditors.

– We have not yet received any written document, though we’ve heard that the decision is not in our favor. The only important things is for the purchaser to be found – estimates Vladimir Pecikoza, head of the Board of Creditors of Jugoremedija a.d. in bankruptcy.

The next step, supervised by the Commercial Court and carried out by the administrative receiver with consent of the Board of Creditors, is to advertise the collection of bids for the assessment of the value of Jugoremedija.

– The bankruptcy estate of Jugoremedija is to be sold as a legal entity, together with licenses and everything belonging to the factory. Once the value has been assessed, the sale will be advertised – the administrative receiver, Radovan Savic, explained recently.

If the evaluation is completed within the next two months, the sale can be expected to be advertised this spring. The bankruptcy proceedings were implemented in Jugoremedija in December 2012 and ended in November 2016, when the adoption of the reorganization plan failed after numerous attempts, as the majority creditor Heta Real Estate had given up on attempts to reorganize the factory and initiate the production. The declaration of bankruptcy is followed by the sale of the property and the settling of liabilities.

Considering that the factory had been leased until November 1, 2016, the minority shareholders expect that the factory will at least stay within the pharmaceutical industry.


Objedinjena Direktna banka biće usmerena ka malim i srednjim preduzećima
Jedan od raloga zašto je Direktna banka kupila Findomestic je što se ove dve banke veoma dopro dopunjavaju, naša je više orjentisana ka privredi, a Findomcestic ka stanovništvu i zato su one idealan spoj, kaže intervjuu za Blic kaže predsednik Izvršnog odbora Direktne banke Dragan Lazarević.

Kako naglašava, objedinjena Direktna banka će biti okrenuta malim i srednjim preduzećima, a razvijaće i nove proizvode koje će nuditi građanima.

Sedište Direktne banke ostaće u Kragujevcu, a ovim pristupanjem imaće ukupno 45 filijala širom Srbije i više od 350 zaposlenih.

Dragan Lazarević najavljuje da će se otvoriti nove ekspoziture otvoriti, kao i nove servisne linije, što će zahtevati prevalifikaciju ljudi, ali i više zaposlenih.

- Naglasak jeste na rastu, ali na profitabilnom rastu. Direktna banka je mnogo fleskibilnija i bliža klijentima, uz vrlo jednostavan sistem upravljanja. A to je naročito bitno u oblasti privrede, malih i srednjih preduzeća. Naši klijenti za kratko vreme dobijaju odgovor i brzo znaju na čemu su. Prednost Direktne banke je što se sve odluke donose ovde u Srbiji. Nema centrale koja je tamo negde, u nekoj drugoj zemlji, pa treba da prođe meseci dok se vidi šta će sa klijentom. Sva tela odlučivanja su tu. Cilj je da naš klijenti od trenutka kada uđe u banku u tačno utvrđenom roku dobije odgovor. Svi koji su u privredi znaju da takva izvesnost puno znači - kaže Dragan Lazarević za Blic.

On kaže da Direktna banka želi da privuče male privrednike, ljude koji imaju dobre ideju i treba im neko da ih podrži. Posebno im je zanimljiv sektor usluga i IT sektor.

Direktna banka (bivša KBM banka) zajedno sa Findomestic bankom ima oko 1% učešća na tržištu Srbije.


Proglašeni pobednici akcije Najbolje iz Srbije 2016 - Nagrađene 22 domaće kompanije u 25 kategorija
Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelili su priznanja najuspešnijim domaćim robnim i korporativnim brendovima na završnoj ceremoniji akcije Najbolje iz Srbije 2016.

Na svečanosti u Novom Sadu nagrade su uručene predstavnicima 22 domaće kompanije u 25 kategorija.

Nagrada Najbolje iz Srbije u kategoriji robni brend za robu svakodnevne potrošnje dodeljena je Bambi Plazmi, u kategoriji pića kompaniji Nectar, dok je u kategoriji hemije nagrada pripala kompaniji Henkel Srbija za Merix.

Kao najbolji proizvod za kuću nagrađen je Smederevac, proizvođača Milan Blagojević iz Smedereva. Extreme Intimo nagrađen je u kategoriji odeća, tekstil i obuća, a u kategoriji proizvodna dobra i poslovne usluge nagrađena je kompanija NIS Petrol iz Novog Sada.

Premia kompanije Delhaize proglašena je najboljom trgovinskom robnom markom. BioPanon, organsko juneće meso, nagrađeno je za najbolje uvođenje novog brenda. Kao najbolji strani robni brend koji se proizvodi u Srbiji, nagrađeno je Gorenje, a najbolji lokalni – Maruška. Leskovački domaći ajvar nagrađen je kao najbolji brend sa zaštićenim geografskim poreklom.

Za najbolje korporativne brendove u kategoriji roba svakodnevne potrošnje priznanja su otišla kompaniji Sunoko, za hranu za piće nagrađen je Nectar, a u kategoriji hemija, kozmetika, farmaceutski i ostali proizvodi nagrađen je niški Philip Morris Operations.

Kompanija Alfa Plam iz Vranja osvojila je priznanje u kategoriji proizvodi za kuću i trajna potrošna dobra, a za odeću Luna iz Požarevca. U kategoriji proizvodna dobra i poslovne usluge, priznanje je dodeljeno kompaniji NIS, a kao najbolje uslužno preduzeće nagrađen je Aerodrom Nikola Tesla.

U kategoriji mala i srednja uslužna preduzeća, nagrađena je opšta bolnica BelMedic, a za najuspešnije uvođenje startap preduzeća – nagrađen je Kabinet iz Sopota.

Najbolji izvoznici su Alfa Plam iz Vranja u kategoriji velikih i Mikroelektronika iz Beograda u kategoriji malih i srednjih preduzeća.

Najbolja turistička manifestacija je Drinska regata, a Kopaonik biznis forum je dobio priznanje za najbolju privrednu manifestaciju. Žiri je ove godine dodelio i specijalnu nagradu preduzeću Vega IT Sourcing, koje je u ovoj godini, godini preduzetništva, ostvarilo veoma zapažene poslovne rezultate.

Kao i prethodnih godina, Ministarstvo trgovine u saradnji sa najvećim trgovinskim lancima, za dobitnike prestižne nagrade Najbolje iz Srbije organizovaće poseban kutak, "top korner", u okviru kog će u marketima biti izloženi nagrađeni brendovi - Plazma, Bakina tajna, Najlepše želje, Smoki, Eurocrem, Bananica, Polimark kečap, Galeb, Nectar family, Zdravo sokovi, Merix i Bohor.


Traži se procenitelj vrednosti zrenjaninskog preduzeća Žitoprodukt u stečaju
Stečajni upravnik Žitoprodukt a.d. u stečaju Zrenjanin objavio je poziv stručnim licima za vršenje usluga procene likvidacione vrednosti imovine i procene vrednosti pravnog lica na čijoj imovini postoje razlučna prava.

Kako je navedeno u pozivu, procenitelj će izvršiti procenu celishodnosti prodaje stečajnog dužnika kao pravnog lica u odnosu na prodaju imovine stečajnog dužnika pojedinačno, te utvrditi učešće vrednosti procenjene imovine na kojoj je konstituisano razlučno pravo, u odnosu na procenu vrednosti pravnog lica (izraženo u procentima).

Ponude za vršenje usluga procene se predaju najkasnije do 17. februara


Looking for valuer of Zrenjanin"s Zitoprodukt in bankruptcy
The administrative receiver of Zitoprodukt a.d. in bankruptcy Zrenjanin has opened an invitation to professionals for assessment of liquidity value of the property and evaluation of the legal entity whose property is subject to separate satisfaction rights.

As stated in the invitation, the valuer is to assess the profitability of the sale of the bankruptcy owner as a legal entity compared to the sale of the property individually and determine the share of the value of evaluated property subject to separate satisfaction right compared to the assessment of the value of the legal entity (expressed as percentage).

The bids can be submitted by February 17.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta