Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Raspodela viška stečajne mase Robnih kuća Beograd u Crnoj Gori
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je danas javni poziv vlasnicima deonica Robnih kuća a.d. Beograd za dostavljanje potrebne dokumentacije radi ostvarivanja prava na isplatu novčanih sredstava po osnovu učešća u raspodeli viška deobne stečajne mase.

Kako je za eKapiju potvrđeno u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, ovaj javni poziv odnosi se na vlasnike deonica Robnih kuća Beograd u Podgorici, Nikšiću, Bijelom Polju i Herceg Novom.

Pravo na učešće u poskupku raspodele imaju vlasnici deonica, koji su upisani u Evidenciju deoničara Robnih kuća Beograd od 22. jula 1994. godine, navedeno je u oglasu.

Sva lica koja ispunjavaju uslove dužna su da dostave zahtev za učešće u postupku raspodele, sa izjavom na okolnost u kojem objektu robnih kuća su upisani deoničari bili zaposleni i očitanom fotokopijom lične karte kao i kontakt telefon podnosioca.

Za deobu imovine mogu se prijaviti i naslednici deoničara, koji podnose izvod iz matične knjige umrlih (za vlasnika deonica), izjavu na okolnost, overenu fotokopiju rešenja o nasleđivanju, kao i fotokopiju lične karte naslednika.

Nakon utvrđene verodostojnosti i potpunosti prispele dokumentacije, isplate deoničara biće izvršene preko Komercijalne banke a.d. Budva, navedeno je u oglasu.

Nakon dugog čekanja, javni poziv deoničarima Robnih kuća a.d. Beograd, za rasporedelu viška stečajne mase, objavljen je u decembru 2016. godine, a isplata je počela 31. januara 2017. godine, preko Komercijalne banke u Beogradu.


Privatizacija Jat tehnike do kraja 2017. godine - Uskoro i odluka o koncesiji Aerodroma Nikola Tesla
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je i predsednik Nadzornog odbora kompanije Air Serbia, najavio je da se radi na privatizaciji Jat tehnike.

On je dodao kako se može očekivati da će se to pitanje rešiti do kraja godine.

- Jat tehnika je kompanija koja ima veliki potencijal - dodao je Mali.

On je naveo i da se u narednih nekoliko nedelja očekuje odluka o tome na koji način i kada će biti pokrenut proces davanja Aerodroma Nikola Tesla pod koncesiju.

Mali je rekao da se očekuje odluka o davanju koncesije na beogradski aerodrom, kako bi se uložilo mnogo novca u njegov razvoj i poboljšanje infrastrukture i kako bi upravljanje preuzela velika renomirana kompanija.

On je dodao i da, kada je reč o beogradskom aerodromu, ima prostora da se naprave pomaci po pitanju kvaliteta usluga i infrastrukture, kao i da se eventualno izgradi nova pista.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta