Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Nova prodaja preduzeća Rumaplast - Početna cena 141 milion dinara
Stečajni upravnik preduzeća Rumaplast iz Rume oglasio je novu prodaju tog pravnog lica, metodom javnog nadmetanja.

Najvažniju imovinu preduzeća za proizvodnju ploča, listova, cevi i profila od plastike čini gradsko građevinsko zemljište ukupne površine 39.390 m2, građevinski objekti površine 5.706 m2, oprema za proizvodnju, dugoročna finansijska ulaganja, zalihe materijala i gotovih proizvoda, potraživanja i gotovina.

Početna cena preduzeća snižena je u odnosu na prethodni pokušaj prodaje i sada iznosi 141.153.815,94 dinara, što je 35% od ukupne vrednosti pravnog lica.

Javno nadmetanje zakazano je za 12. april 2017. godine, od 12


Na prodaju preduzeće Autobaza Banat iz Šapca - Početna cena 23 miliona dinara
Stečajni upravnik preduzeća Autobaza Banat iz Šapca oglasio je prodaju ovog pravnog lica metodom javnog nadmetanja.

Početna cena preduzeća, čija je delatnost održavanje i popravka motornih vozila, je nešto manje od 23,1 milion dinara, dok je iznos depozita 9.236.900 dinara.

Javno nadmetanje održaće se 10. aprila 2017. godine u 12 časova u prostorijama stečajnog upravnika Miodraga Ćosića, na adresi Vuka Karadžića 16, sprat 2, u Valjevu.


ČADEŽ: Strani investitori za godinu dana otvorili više od 30 fabrika u Srbiji
Zahvaljujući ulaganjima stranih kompanija u Srbiji je u proteklih godinu dana otvoreno više od 30 novih fabrika ili pogona, u toku su pregovori o novim projektima sa još toliko međunarodnih kompanija, a već je počela realizacija ili ugovoren početak još najmanje deset investicija, kaže Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

- Na osnovu toga, ali i činjenice da iz 2016. izlazimo kao jedna od pet najpoželjnijih destinacija za ulaganja u industrijske projekte u Evropi i sa, objektivno, nikad boljom klimom, verujem da će u 2017. godini priliv stranih direktnih investicija iz protekle dve godine biti premašen, a ranije konzervativne projekcije (koje se kreću od 1,6 do 1,8 mlrd EUR) tokom godine biti revidirane naviše - naveo je on.

Čadež dodaje da je posebno važno što su nove investicije proteklih godina projektno diversifikovane, usmerene pretežno u prerađivačke, izvozno orijentisane sektore - automobilsku, tekstilnu, prehrambenu, mašinsku, hemijsku i farmaceutsku industriju.

- To je doprinelo rastu domaće izvozne ponude, sa širim asortimanom, višim stepenom obrade i većom dodatom vrednošću. Taj trend se, sudeći po interesovanju investitora, nastavlja, pa se i ove godine većina stranih direktnih ulaganja očekuje u prerađivačkoj industriji i građevinarstvu i deo u segmentu finansijskih usluga i osiguranja - rekao je Čadež.


Government of Serbia officially terminates Galenika privatization procedure
he Government of Serbia has terminated the process of privatization of Galenika, at the suggestion of the commission which has negotiated with the sole bidder for the purchase of a share in the Belgrade-based pharmaceutical company, the government’s website reported.

The privatization procedure was being carried out using the strategic partnership model through the sale of a 25% share at the minimum price of EUR 7 million.

The British-Russian consortium Frontier-Petrovax was the sole bidder, and the agreement was not reached due to Galenika’s debts towards banks of around EUR 70 million.

Galenika also has debts toward the state of around EUR 160 million and the Government has recommended the creditors not to issue orders for freezing the factory’s account, that is, not to carry out the procedure of the collection of claims, before the final agreement with the commercial creditors is reached, and no later than March 31, 2017.

The Ministry of Economy is preparing a new model of privatization of Galenika, which is soon to be announced.

So far, there have been several unsuccessful attempts to sell the company which employs around 1,400 workers.


Vlada Srbije zvanično poništila postupak privatizacije Galenike
Vlada Srbije je poništila postupak privatizacije Galenike, na predlog komisije koja je pregovarala sa jedinim ponuđačem za kupovinu udela u toj beogradskoj farmaceutskoj kompaniji, objavljeno je na sajtu Vlade.

Postupak privatizacije Galenike sprovođen je po modelu strateškog partnerstva, prodajom udela od 25% po minimalnoj ceni od 7 mil EUR.

Ponudu je dostavio samo britansko-ruski konzorcijum Frontier-Petrovax, sa kojim nije postigut dogovor zbog dugova Galenike prema bankama od oko 70 mil EUR.

Galenika ima i dugove prema državi od oko 160 mil EUR i Vlada je preporučila poveriocima da ne izdaju naloge za blokadu računa te fabrike, odnosno da ne sprovode postupak naplate svojih potraživanja do postizanja konačnog dogovora sa komercijalnim poveriocima, a najkasnije do 31. marta 2017. godine.

Ministarstvo privrede priprema novi model privatizacije Galenike, koji bi uskoro trebalo da bude objavljen.

Do sada je bilo nekoliko neuspešnih pokušaja prodaje tog preduzeća koje zapošljava oko 1.400 radnika.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta