Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Kablovi za svetske kupce - Novkabel širi saradnju sa partnerima iz Rusije i Kine
Poslovi Novkabela u Novom Sadu sa partnerima iz Rusije i Kine odlično napreduju, a saradnja se proširuje. Radnici posle prvih isporuka nastavljaju proizvodnju novih količina za inostrane kupce.

Kako je Novostima potvrdio direktor Zoran Stanojević, isporuka kablova od 60 tona za kinesku kompaniju Huawei, vredna pola miliona evra, već je realizovana.

- Radimo na pripremi nove partije optičkih i telekomunikacionih kablova, ali nešto manje vrednosti. Završavamo i aranžman vredan 2,5 mil EUR sa partnerima iz Rusije, koji su već najavili da su im potrebne nove količine kablova. Tamo smo deo velikog projekta vrednog 2,5 mlrd EUR. U pitanju je gradnja potpuno novog grada - zadovoljan je Stanojević.

Posao sa multinacionalnom kineskom kompanijom nije manje značajan. Naš proizvođač kablova, posle dva meseca provera i deset rundi pregovora, potpisao je ugovor sa firmom Huawei, koji bi trebalo da obezbedi redovan posao u sledeće četiri godine. Kinezi su, naime, dobili posao unapređenja kompletnog sistema Telekoma Srbije, a sa Novosađanima je potpisan ugovor.

- Posle teških dana za kompaniju, ovom isporukom dokazali smo da možemo da radimo vrlo ozbiljno, a to je još jedna potvrda našeg ekonomskog patriotizma. Smatram da svaki posao koji omogućava opstanak i dobar rad fabrike, mnogo znači i za razvoj cele zemlje - poručio je Stanojević.

Od stečaja do profita

Novkabelu je do pre pola godine ozbiljno pretio stečaj, ali je posle usvajanja UPPR-a i dogovora sa najvećim poveriocima - Elektroprivredom Srbije i Srbijagasom o reprogramu dugova, opasnost otklonjena.

- Ušli smo u projekat restrukturiranja, koji bi trebalo da potraje tri meseca. Na ovom poslu angažovali smo renomiranu revizorsku kuću, pa očekujem da će rezultati biti odlični i da ćemo unaprediti sve, od mašinskog parka, proizvodnih linija i programa, da bismo poslovali sa profitom - ističe direktor Stanojević.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta