Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Jaffa kupila Banini po početnoj ceni od 1,86 milijardi dinara
Jaffa iz Crvenke kupila je danas Banini po početnoj ceni od 1,86 milijardi dinara, potvrdila je za eKapiju stečajna upravnica Baninija Dragana Galić.

Podsetimo, dokumentaciju za učešće na licitaciji za kupovinu fabrike Banini u stečaju otkupile su četiri domaće kompanije - Industrija mesa Matijević iz Novog Sada, Galenika Fitofarmacija iz Beograda, Bambi iz Požarevca i Jaffa iz Crvenke.

Privredni sud u Zrenjaninu je odlučio da se fabrika Banini proda, jer je na zahtev Societe Generale banke u stečaju od aprila prošle godine. Ova banka je tražila da se pokrene stečaj kako bi u tom postupku naplatila svoja potraživanja od oko 15 mil EUR, jer drugačije nije mogla da vrati pozajmljeni novac.

Problemi ove fabrike počeli su 2010. godine kada se Banini zadužio kod banaka radi izgradnje novog pogona na Teremijskom drumu. Ubrzo su počele da stižu visoke rate kredita koje su se konstantno uvećavale, pa je fabrika sve više zapadala u dugove koji su je doveli i do stečaja.


Jaffa acquires Banini for initial price of RSD 1,86 billion
Jaffa from Crvenka has bought today Banini at the initial price of RSD ,86 billion, trustee in bankruptcy, Dragana Galic, confirmed for eKapija.

Let"s remind that documentation to participate at the auction for the acquisition of Banini plant was purchased by four companies e - Industrija mesa Matijevic from Novi Sad, Galenika Fitofarmacija from Belgrade, Bambi iz Požarevca i Jaffa from Crvenka.

The Commercial Court in Zrenjanin decided to sell ry Banini because it has been in bankruptcy since April last year at the request of Societe Generale bank. This bank asked to start bankruptcy to collect its receivables of about EUR 15 m because otherwise it was unable to repay borrowed money.

The problems of this factory began in 2010 when Banini borrowed from banks in order to build a new plant on Teremijski drum. Soon, high rate loans that were constantly increasing started coming so the factory was increasingly slipping into debt that has led to bankruptcy.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta