Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Makedonski biznismen Svetozar Janevski nudi 76.000 EUR mesečno za BIP - Odluka o novom zakupcu 4. ap
Posle skoro deset meseci, juče (27. marta 2017. godine) su se ponovo otvarale ponude pristigle na javni konkurs za poslovno tehničku saradnju sa Beogradskom industrijom piva (BIP). Ovog puta stigle su tri ponude, a najbolju je dalo srpsko preduzeće M-6 Eden makedonskog biznismena Svetozara Janevskog. Za zakup BIP i svih njegovih brendova spremni su da daju 76.000 EUR mesečno.

Konačnu odluku, međutim, doneće odbor poverilaca. Rok da odluče koja od pristiglih ponuda im je najprihvatljivija ističe 4. aprila. A, imaju pravo i da ne izaberu nijednu ponudu.

Ponude su još dostavili i konzorcijum na čijem je čelu Insa, poznati proizvođač satova iz Zemuna, a jedan od članova je i podrum pića Pevac. Oni su najpre ponudili 42.000 EUR za mesečni zakup, a posle drugog poboljšanja ponude dostigli su 60.150 EUR. Zanimljivo je da su prošle godine nudili 4.000 EUR više.

U trku za zakup BIP ponovo je ušao i UnoDrop, distributer pića iz Beograda. Ovoga puta ponudili su najpre svega 1.000 EUR za zakup, a posle drugog povećanja - 39.000 EUR. Prošle godine bili si spremni da svakog meseca plaćaju 65.000 EUR.

Kompanija makedonskog biznimena Svetozara Janevskog najpre je ponudila 50.000 EUR, a poslednja ponuda je dostigla 76.000 EUR. Lane su se zaustavili na ponudi od 60.000 EUR. Janevski odavno pokušava da uđe u BIP. Ugovor o zakupu je nudio i pre proglašenja stečaja.

Ovo je peti put da se traži zakupac pivare kod Mostara. Prva dva su poništena jer je, u međuvremenu, po žalbi manjinskih akcionara, poništavan i sam stečaj. Treći put su ponude otvorene, ali se ispostavilo da ponuđači ne ispunjavaju uslove iz javnog poziva. Tako da je i taj poziv poništen, a ubrzo i sledeći raspisan u julu prošle godine.

Zakupac pogona Beogradske industrije piva biće u obavezi da zaposli najmanje 100 radnika koji su u ovoj firmi radili do momenta kada je otišla u stečaj, kao i da napusti pogon ukoliko se on proda.


Italian Pasubio starts production in Šabac in June – 500 staff to make car seats
The Italian company Pasubio is to open a factory in Šabac, where it will engage 500 staff to make leather seats for luxury cars. It will supply clients such as Lamborghini, Porsche, Jaguar, Ferrari, BMW and Bentley.

Pasubio has signed a contract with Alliance One Tobacco to purchase a hall of 5,000 square metres in Šabac to start work, according to Šabac city web site.

Established in 1955, this small company belonging to the Italian Preto family is today a key player on the international leather treatment market. Until now their production has been only in Italy, but in Šabac, their first production location outside their own country, they will immediately employ 200, and over the next three years another 300 staff.

Luka Preto, owner of Pasubio, says that they scoured the whole of Serbia for the ideal spot for their investment, finding Šabac the best choice due to its geographical position and suitable halls.

“We plan to start production in June, and we shall employ mostly women who know how to cut and sew leather”, says Preto. “We expect good cooperation with the Šabac city administration, as it has been until now with no administrative impediments, so we can start work on schedule. Our clients show how serious our company is: Lamborghini, Porsche, Jaguar, Ferrari, BMW and Bentley.”

Šabac mayor Nebojša Zelenović says that the arrival of a company that works with such giants of the automobile industry is a good recommendation to all prospective investors that Šabac is a good place for investment.

“We will continue to fulfil our pledges on new jobs”, says the mayor. “As you know, the Japanese company Yazaki arrived, and today we can officially announce that Pasubio will employ 500. Little by little we are completely changing the business environment in our town. This is an important step today, as we have proved that we are a cost-effective business environment for serious European companies. Šabac holds a certificate as a business-friendly environment, and we are proving its value from day to day.”

He also mentions that Šabac will “as far as we can see be looking for more workers. In the north-west business zone there are five factories being built that will provide 1,900 jobs. The largest is the Japanese company Yazaki that will employ 1,700. Šabac is negotiating with another 11 investors with a possible further 1,800 jobs.”

Translation provided by: www.halifax-translation.com


Italijanski Pasubio u junu otvara pogon u Šapcu - Sedišta za automobile proizvodiće 500 radnika
Italijanska kompanija Pasubio otvara pogon u Šapcu, gde će za izradu kožnih sedišta za luksuzne automobile zaposliti 500 ljudi. Klijenti za koje rade su Lamborghini, Porsche, Jaguar, Ferrari, BMW i Bentley.

Kompanije Pasubio potpisala je ugovor sa firmom Alliance One Tobacco o kupovini hale od 5.000 metara kvadratnih u Šapcu, u kojoj će pokrenuti proizvodnju, prenosi sajt Grada Šapca.

Mala firma italijanske porodice Preto, osnovana 1955. godine, danas je jedan od ključnih igrača na međunarodnom tržištu za preradu kože. Do sada su proizvodili samo u Italiji, a u Šapcu, kao prvom mestu u kom će poslovati van svoje zemlje, će odmah zaposliti 200, a u naredne tri godine još 300 ljudi.

Luka Preto, vlasnik firme Pasubio, ističe da su obišli celu Srbiju u potrazi za mestom idealnim za svoju investiciju, a da je Šabac zbog svoje geografske pozicije i odgovarajuće hale bio najbolji izbor.

- U planu je da proizvodnju počnemo do juna, a zaposlićemo pretežno žene koje znaju da seku i šiju kožu. Očekujemo da će saradnja sa Gradskom upravom Šapca biti dobra kao i do sada, bez administrativnih problema i da ćemo početi sa radom u planiranim rokovima. O ozbiljnosti naše firme govori i činjenica da su naši klijenti Lamborghini, Porsche, Jaguar, Ferrari, BMW i Bentley - kaže Preto.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kaže da je dolazak firme koja sarađuje sa automobilskim gigantima preporuka svim potencijalnim investitorima da je Šabac dobro mesto za ulaganje.

- Nastavljamo da ispunjavamo obećanje o novim radnim mestima. Kao što znate, u Šabac je došla japanska kompanija Yazaki, a danas zvanično možemo da kažemo i da će Pasubio zapoliti 500 ljudi. Malo po malo, mi potpuno menjamo poslovni ambijent u našem gradu. Ovo je danas važan korak, jer smo dokazali da smo povoljno poslovno okruženje za ozbiljnu evropsku kompaniju. Šabac ima sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju, a njegovu vrednost iz dana u dan sve više dokazujemo - dodaje gradonačelnik Šapca.

Navodi i da će se u Šapcu "po svemu sudeći, tražiti radnik više. U Severozapadnoj radnoj zoni gradi se pet fabrika u kojima će se zaposliti 1.900 radnika. Najveća je fabrika japanske kompanije Yazaki koja će zaposliti 1.700 ljudi. Šapčani pregovaraju sa još 11 investitora, što je potencijalnih 1.800 radnih mesta".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta