Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Proglašeni dobitnici priznanja Moj izbor za 2017. - Plazma keks i Nestle Adriatic
Priznanja Moj izbor, za najbolje domaće proizvode i brendove po mišljenju potrošača, dodeljena su u utorak, 11. aprila 2017. godine, u Svečanoj sali Skupštine Beograda, u organizaciji Udruženja Moja Srbija i Privredne komore Beograda i uz podršku Grada Beograda.

Titulu Najomiljeniji domaći proizvod poneo je Plazma keks kompanije Bambi, dok je zvanje Najomiljeniji proizvođač u Srbiji dobila kompanija Nestle Adriatic.

Nagrade Moj izbor dobili su Zlatiborac u kategoriji Meso i mesne prerađevine, Dijamant ulje u kategoriji Ulje, prilozi i prelivi, Začin C u kategoriji Supe, brašno i dodaci jelima, Ždrepčeva krv u kategoriji Vino, Zaječarsko pivo u kategoriji Pivo, Merix u kategoriji Kozmetika i sredstva za higijenu, Nectar Family u kategoriji Bezalkoholni napici, Legend u kategoriji Odeća, obuća i proizvodi od tekstila, Plazma keks u kategoriji Slatkiši, MTS Telekom Srbija u kategoriji Računari i telekomunikacije, Maxi u kategoriji Trgovina, Simpo u kategoriji Nameštaj, Radio S u kategoriji Radio stanice i Blic u kategoriji Dnevne novine.

Priznanje Moj izbor dodeljuje se sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i poboljšanja kvaliteta robe i usluga u Srbiji i prepoznatljivo je po tome što se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača.

Osnovni uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlasništva firme koja ga proizvodi. Izuzetno, za ovo priznanje se mogu nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji, visoka društvena odgovornost i slično.


Slovenija spremna da donese Lex Mercator - Cilj zaštita slovenačke prehrambene industrije i radnika
Ako bude potrebno, Slovenija je spremna da poslovanje i radnike u Mercatoru zaštiti i zakonom, izjavio je slovenački ministar ekonomije Zdravko Počivalšek.

Po svoj prilici, radilo bi se o posebnom zakonu - lex specialis - po uzoru na Hrvatsku koja je donela Lex Agrokor. Taj zakon trebalo bi da omogući restrukturiranje koncerna koji je i vlasnik slovenačkog trgovačkog lanca, te da zaštiti hrvatski finansijski sektor, dobavljače i zaposlene.

Pre izjave Počivalšeka, sa glavnim direktorom Mercatora Tomislavom Čizmićem i regionalnim direktorima tog lanca u Srbiji i Crnoj Gori sastao se i slovenački premijer Miro Cerar. U izjavi nakon sastanka naglasio je da, bez obzira na vlasništvo, treba zaštititi postojeću stabilnost kompanije koja u Sloveniji ima više od 10.000 zaposlenih i glavni je kanal za plasman slovenačke prehrambene industrije u zemlji i regionu.

- Za sada nema nikakvih potvrda spekulacija o mogućem odlivu finansijskih sredstava iz Mercatora u Agrokor - kazao je Cerar i dodao da veruje da će to potvrditi i skorašnji sastanak nadzornog odbora Mercatora.


Slovenia ready to adopt Lex Mercator – Aiming to protect Slovenian food industry and workers
If the need arises, Slovenia is ready to protect Mercator and its employees by adopting a law, stated Slovenian Minister of Economy Zdravko Pocivalsek.

For all intents and purposes, this would be a special law, lex specialis, modeled after Croatia"s Lex Agrokor, which should enable the restructuring of the concern, also the owner of the Slovenian chain, and protect the Croatian financial sector, suppliers and employees.

Prior to Pocivalsek"s statement, Slovenian Prime Minister Miro Cerar met with Mercator CEO Tomislav Cizmic and the chain"s regional managers in Serbia and Montenegro. In his statement following the meeting, he emphasized that, regardless of the ownership, the company"s current stability should be protected. The company employs more than 10,000 people in Slovenia and is the country" food industry"s main channel of export.

– So far, speculations of potential draining of funds from Mercator to Agrokor have not been confirmed – Cerar said and added that he believed that it would also be shown by the upcoming meeting of Mercator"s Supervisory Board.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta