Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Novi rok za potencijalne koncesionare Aerodroma Nikola Tesla - Podnošenje neobavezujućih ponuda prod
Vlada Srbije i Aerodrom Nikola Tesla objavili su danas obaveštenje o produženju rokova u postupku davanja koncesije za finansiranje, razvoj, održavanje i upravljanje infrastukturom beogradske vazdušne luke.

Budući da je 7. februara 2017. rok za podnošenje prijava za učešće u postupku produžen za dodatnih 13 dana, sa 25. februara na 10. mart, samim tim je za isti period odložen datum dostavljanja konkursne dokumentacije za fazu 1, navodi se u obaveštenju.

U tom smislu, a kako bi učesnici u fazi 1 imali dovoljno vremena da analiziraju konkursnu dokumentaciju i podnesu odgovarajuće neobavezujuće ponude, rok za njihovo podnošenje je produžen za isti vremenski period, objašnjava se u obaveštenju. Tako je novi rok za podnošenje neobavezujućih ponuda 24. april 2017. godine.

Kako bi se izbeglo da se, usled navedenih produženja, ukupno trajanje postupka neograničeno produžava, odlučeno je da se skrati rok za donošenje odluke o ponuđačima koji su se kvalifikovali za učešće u fazi 2, kao i rok za pregledanje i ocenu obavezujućih ponuda od strane Javnog tela.

Novi rok za donošenje odluke o ponuđačima koji su se kvalifikovali za učešće u fazi 2 je deset kalendarskih dan,a od dana isteka roka za podnošenje neobavezujućih ponuda.

Takođe, novi rok za pregledanje i ocenu obavezujućih ponuda od strane javnog tela je 20 kalendarskih dana od dana isteka roka za podnošenje obavezujućih ponuda.

Rok za podnošenje obavezujućih ponuda ostaje nepromenjen, odnosno 75 kalendarskih dana od dana objavljivanja ponuđača koji su se kvalifikovali za učešće u fazi 2, na internet stranici Aerodroma Nikola Tesla i Portala javnih nabavki, navodi se u obaveštenju.


New deadline for potential concessionaires for Nikola Tesla Airport – Non-binding bid submission ext
The Government of Serbia and the Nikola Tesla Airport reported having extended the deadlines in the process of concession of financing, developing, maintaining and managing the infrastructure at the Belgrade Airport on April 13.

As the bid submission deadline was extended on February 7 by 13 days, from February 25 to March 10, the deadline for the submission of the documentation for phase 1 was extended accordingly, the press release says.

For the participants in phase 1 to have enough time to analyze the documentation and submit adequate non-binding bids, the deadline has been extended by the same time period, the press release explains. The new non-binding bid submission deadline is therefore April 24, 2017.

In order to avoid prolonging the procedure indefinitely, it has been decided to shorten the deadline for reaching the decision about the bidders qualified for phase 2, as well as for inspecting and rating the binding bids by the competent body.

The new deadline period for reaching the decision as to which bidders qualify for phase 2 is ten calendar days from the expiration of the non-binding bid submission deadline.

Furthermore, the new deadline period for inspecting and rating the binding bids is 20 calendar days from the expiration of the binding bid submission deadline.

The deadline for submitting binding bids remains unchanged, i.e 75 calendar days from the date of the disclosure of the names of the bidders qualified for phase 2 at the Nikola Tesla Airport web page and the Public Procurement Portal, the press release says.


Usvojen Lex Mercator - Zakon sprečava da Agrokor da koristi finansijska sredstva slovenačke kompanij
Slovenačka vlada usvojila je Predlog zakona za zaštitu društva od sistemskog značaja, takozvani Lex Mercator.

Kako pišu hrvatski mediji, reč je o zakonskom predlogu kojim bi trebalo da se spreči Agrokor da koristi finansijska sredstva Mercatora, kompanije koja jeste njen deo, ali je finansijski nezavisna.

Cilj predloženog zakona je zaštita kompanije od sistemskog značaja od strane nelikvidnog većinskog vlasnika.

Prema Predlogu zakona koji je primila vlada predlaže se imenovanje prinudnog člana uprave u kompanijama od sistemskog značaja za Sloveniju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta