Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Mobilne karte za ukrcavanje putnika - Air Serbia unapredila IT sistem za prodaju i prijavu na let
Air Serbia, nacionalna aviokompanija Republike Srbije saopštila je da je uspešno prešla na korišćenje Sabre sistema za prodaju, prijavu na let i ukrcavanje, što je omogućilo uvođenje mnoštvo novih opcija za putovanja. Prvi let obavljen preko novog sistema bio je u subotu, 22. aprila 2017. godine, iz Beograda za Podgoricu.

Kako navode iz kompanije, novi sistem suštinski je unapredio iskustvo putnika uključivanjem novih usluga koje omogućavaju gostima da personalizuju svoje putovanje kada rezervišu karte ili kasnije, putem veb-sajta airserbia.com.

Nove digitalne usluge obuhvataju odabir željenih sedišta unapred, plaćanje prevoza dodatnog prtljaga pre leta, kao i prijavu na let putem mobilnog telefona - takozvane mobilne karte za ukrcavanje (bording karte). Tu su i propusnice za Premijum salon - jednokratna, za boravak od tri do šest sati, i godišnja.

Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia, istakao je da je prelazak na Sabre bio izuzetno složen proces koji je zahtevao više od godinu dana planiranja, pri čemu su stotine ljudi radile na instaliranju, konfiguraciji i testiranju novog softvera.

- Naš tim je imao stručnu pomoć od profesionalaca iz Etihad Airways-a i kompanije Sabre, koji su radili danonoćno da bi osigurali da se softver implementira na vreme i bez uticaja na putovanja naših gostiju - rekao je Kondić i dodao da je prelazak na Sabre aviokompaniji obezbedio najsavremeniju platformu koja će omogućiti da na bolji način ispuni savremene zahteve putnika.


Mobile boarding passes - Air Serbia improves IT sales and check-in system
Air Serbia, the national airline of the Republic of Serbia, successfully moved to the Sabre sales, check-in and boarding system this weekend, enabling the airline to introduce a wealth of new travel options. The first flight operated under the new system, from Belgrade to Podgorica, took place on Saturday, April 22.

As the company says, the new system has substantially improved the Air Serbia guest experience with the addition of new services that allow guests to personalize their journey while booking their ticket or later, through airserbia.com.

New digital services include reserving preferred seats before the flight, purchasing additional luggage before the flight and checking in through mobile phones – the so-called mobile boarding passes. There are also Premium Lounge passes - single-entry passes for a stay of three or six hours, or an annual membership.

Dane Kondic, Chief Executive Officer of Air Serbia, said that the upgrade to Sabre had been a tremendously complex operation which had taken more than a year to plan and involved hundreds of staff who had worked to install, configure and test the new software.

– Our team was ably assisted by experts from Etihad Airways and Sabre, who worked round-the-clock to make sure the software was implemented on time and with minimum disruption to our guests – Kondic said and added that moving to Sabre had equipped Air Serbia with a cutting-edge platform that would allow them to better meet the needs of modern air travelers.


Turci kupili "Beko", posao za 1.200
Turska kompanija “Birlešik tekstil” kupila je fabriku "Beko" u stečaju i u Lazarevcu će pokrenuti proizvodnju tekstila. Planiraju da zaposle 1.200 radnika.

Gradonačelnik Siniša Mali podsetio je da je turska kompanija kupila fabriku “Beko” u Lazarevcu, koja je u stečaju.

Predviđeno je, kako je istakao, da se ove godine, u prvoj fazi, zaposli 600 radnika, a u drugoj fazi još 600, prevashodno žena.

“Ovo je potvrda da su Srbija i Beograd povoljne destinacije za investicije. Ovo je potvrda da u Lazarevcu stare, zapuštene fabrike možemo da pretvaramo u moderne proizvodne objekte ili nove tržne centre. Na taj način zapošljavamo našu građevinsku industruju i otvaramo nova radna mesta, i to je politika od koje nećemo odustati”, ukazao je gradonačelnik.

Ovo je, prema njegovim rečima, druga fabrika u Beogradu koja će uskoro biti otvorena, jer će za nekoliko meseci početi da radi i fabrika „Meita” u Obrenovcu, u kojoj će biti uposleno 1.400 radnika.

“Poslednja fabrika je u našoj prestonici otvorena daleke 2006. godine i ta informacija dovoljno govori kolika je razlika između ove i prethodne gradske vlasti”, istakao je Mali.

On je naglasio da se, osim što se u Lazarevcu rade nova putna i kanalizaciona mreža, očekuje i skoro postavljanje kamena temeljca za veći tržni centar, gde će biti zaposleno još Lazarevčana.

“Mi ćemo nastaviti da privlačimo investicije u našu prestonicu, s ciljem da se kvalitet života razvija podjednako u svim delovima grada, bez obzira na to da li se živi u Mladenovcu, Lazarevcu ili na Terazijama”, rekao je gradonačelnik.

Predstavnik kompanije „Birlešik tekstil” Muradin Guneš izrazio je zadovoljstvo zbog pokretanja proizvodnje u Beogradu i Srbiji, za koju je istakao da predstavlja zvezdu razvoja ovog regiona. On je zahvalio ministru Rasimu Ljajiću i predstavnicima Beograda i opštine Lazaravec što su omogućili da ta kompanija investira u Srbiju. On je ponovio da će proizvodnja početi sa 600 radnika, kao i da će se u Lazarevcu proizvoditi najbolje svetske marke.

Sastanku u Starom dvoru prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, direktor turske tekstilne kompanije Ali Šarki, predstavnik te kompanije Muradin Guneš, pomoćnik gradskog sekretara za privredu Dušan Đurašković, predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević i Uroš Kandić, savetnik potpredsednika vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Predstavnik kompanije iz Turske Muradin Guneš rekao je da je veoma ponosan što je u Srbiji, koju smatra "zvezdom budućnosti ovog regiona”, te zahvalio potpredsedniku Vlade Rasimu Ljajiću što ih je "nagovorio" da dođu u Srbiju i inevstiraju i svima ostalima koji su to omogućili.

"Nadamo se da ćemo započeti posao sa 600 zaposlenih. Trudićemo se da što više dovedemo do savršenstva Junajted tekstil. Možete biti sigurni da će se ovde proizvoditi najbolje svetske marke. Tek smo počeli", poručio je Guneš.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta