Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Aerodrom Nikola Tesla očekuje rekordnih 5,5 miliona putnika u 2017. godini
Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu ove godine će dostići rekordnih 5,5 miliona putnika i 2017. će biti rekordna godina po svim poslovnim parametrima, najavio je v.d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević.

- Obeležavamo 55 godina i imamo vrlo visoke ciljeve, ove godine 5,5 miliona putnika, to je cilj ovog menadžmenta - rekao je Vlaisavljević na otvaranju izložbe "Priča u 55 slika", koja predstavlja uvod u obeležavanje 55 godina rada aerodroma.

Prvi put su prikazane arhivske fotografije značajnih ličnosti iz zemlje i inostranstva koje su posećivale beogradski aerodrom, u periodu od 1962. godine do danas.

Vlaisavljević je rekao i da je rast ukupnog prometa avio-saobraćaja na beogradskom aerodromu Nikola Tesla uticao je i na rast poslovnih prihoda, koji su u 2016. uvećani za pet odsto u odnosu na prethodnu godinu, a ostvarena je neto dobit od 3,19 milijardi dinara.

- U 2016. godini ugostili smo ukupno 4,92 miliona putnika odnosno tri odsto više nego prethodne godine, dok je promet robe i pošte uvećan 10% - rekao je Vlaisavljević Tanjugu.


Makedonski biznismen Svetozar Janevski obnavlja proizvodnju u BIP-u
Makedonski biznismen Svetozar Janevski rekao je danas da je zakupio Beogradsku industriju piva (BIP) u stečaju, ali i da planira da gradi novu pivaru na drugoj lokaciji u koju će uložiti 25 mil EUR.

Janevski je za agenciju Beta rekao da će obnoviti proizvodnju piva u BIP-ovim starim pogonima dok se ne izgradi nova pivara i tako "sačuvati BIP-ovu tradiciju proizvodnje i brenda".

- Sadašnji sistem proizvodnje je zastareo i skoro potpuno propao jer je napravljen 70-tih godina. Obnovićemo ono što je neophodno da bi pivara radila do izgradnje nove fabrike - rekao je Janevski.

Dodao je da zakup BIP-ovih pogona godišnje košta oko 900.000 EUR, a da će izgradnja nove pivare početi kada s Vladom Srbije bude dogovorena lokacija.

- BIP je u stečaju i ne može da izda fabriku dugoročno u zakup, ali će prihod od pokretanja proizvodnje dobro doći u sprovođenju stečaja - ocenio je Janevski.

Zakup pogona BIP-a će, prema njegovim rečima, trajati verovatno dve, tri godine koliko je potrebno da se izgradi nova pivara. On je rekao da će u početku fabrika zaposliti oko 100 radnika, tako što će neke koji su ranije radili vratiti na posao a kako se bude razvijao posao zapošljavaće nove.

- Došli smo da dugo ostanemo - rekao je Janevski.

Janevski je početkom devedesetih u Makedoniju doveo velike globalne brendove – Coca Cola i Heineken, a otvorio je i prvi McDdonalds restoran u Skoplju.

Kao jedan od šest vlasnika Pivare Skoplje stvorio je brend "skopsko". S partnerima iz te kompanije je 2000. osnovao M- 6 investicioni fond, dok je tri godine kasnije otkupio većinski akcionarski paket vinarije Tikveš u Kavadarcima.

Većinski vlasnik BIP-a je država Srbija sa udelom od 51,90% kapitala, a ostatak je u vlasništvu manjinskih akacionara.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta