Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Tigar AD tokom 2016. ostvario dobit od 92,8 miliona dinara - Dugovanja manja za 17,8 mil EUR
Nadzorni odbor pirotske kompanije Tigar usvojio je Godišnji izveštaj o poslovanju za 2016. godinu, prema kojem je na konsolidovanom nivou iskazan poslovni dobitak (EBIT) u periodu januar-decembar 2016. u iznosu od 92,8 miliona dinara, dok je u istom periodu prethodne godine iskazan poslovni dobitak od 19,9 miliona dinara.

Poslovni dobitak pre amortizacije i rezervisanja (EBITDA) iznosi 255,9 miliona dinara, dok je prethodne godine zabeležen poslovni dobitak pre amortizacije i rezervisanja u iznosu od 213,2 miliona dinara.

- Konsolidovani poslovni prihodi su zabeležili rast u odnosu na prethodnu godinu za 6% zbog značajno promenjene strukture proizvodnog programa, pre svega u delu obuće u 2016. godini, koja je pretežno bila namenjena izvoznom tržištu gde proizvodi imaju veću vrednost - rekao je generalni direktor Tigra Branislav Čurić.

Zavisna društva Poslovni servis, Slobodna zona Pirot, Tigar Obezbeđenje, Ugostiteljstvo, Pi Kanal, Inter Risk i Tigar Trejd Banja Luka su generisala dobit od 85,6 miliona dinara. U celoj grupi ostala su tri entiteta - Ti Car Trgovine, Tigar Incon i Tigar Partner, koja su ostvarila negativne rezultate.

Istovremeno, konverzija duga u kapital, koju je sprovela Republika Srbija preko svojih fondova i privrednih društava i smanjenje duga iz UPPR-a za oko 17,8 mil EUR, jedan je od najznačajnijih događaja koji je obeležio 2016. godinu. Ono što ostaje kao veliki balast su i dalje značajni dugovi iz prethodnog perioda, koji su sada nešto manji od 40 mil EUR.

Inače, Vlada Srbije je u aprilu 2017. donela Zaključak kojim se pokreće inicijativa za privatizaciju Tigra a.d. Pirot i njegovih zavisnih društava.


Air Serbia od 29. oktobra neće leteti za Abu Dabi - Domaća aviokompanija ojačava mrežu kratkih letov
Air Serbia je najavila da će u narednim mesecima ojačati svoju mrežu kratkih letova, kao i da će od 29. oktobra suspendovati let za Abu Dabi.

Domaća aviokompanija će, nakon razmatranja petogodišnjeg biznis plana, ojačati mrežu kratkih letova putem primene odabranih mera, navedeno je u saopštenju.

Takođe, najavljuju da će opremiti svoje uskotrupne avione Airbus A319 i A320 užim sedištima da bi povećala kapacitete i iskorišćenost aviona, fokusirajući se na letove ka evropskim tržištima.

Suspendovanje leta srednje dužine između Beograda i Abu Dabija, počev od 29. oktobra, omogućiće kompaniji Air Serbia da avion A319, koji se trenutno koristi na toj ruti, iskoristi na svojim kraćim linijama i tako optimizuje svoje prihode.


BDP Srbije u prvom kvartalu 2017. veći za 1%
Bruto domaći proizvod (BDP) Srbije realno je porastao u prvom kvartalu 2017. godine 1% na godišnjem nivou, prema fleš proceni Republičkog zavoda za statistiku objavljenoj danas.

U prošloj godini, privredni rast Srbije iznosio je 2,8%, dok je budžetom bio projektovan rast BDP-a od 1,75%.

Za ovu godinu, planiran je rast od 3%.

Iz Republičkog zavoda za statistiku saopštili su da će detaljan obračun BDP-a za prvi kvartal 2017. godine, koji se izvodi na nižim nivoima agregiranja metodom deflacije, biti objavljen 31. maja.


Air Serbia to suspend flights to Abu Dhabi from October 29 – Local airline to strengthen short fligh
Air Serbia has announced that it will strengthen its network of short flights in the coming months and that it will suspend flights to Abu Dhabi beginning with October 29.

After a look into the five-year business plan, the local airline will strengthen the network of short flights through the implementation of select measures, the press release says.

They also announce that they will equip their narrow-body Airbus A319 and A320 planes with narrow seats in order to increase the capacities and space utilization, focusing on flights to European markets.

The suspension of the medium length flight between Belgrade and Abu Dhabi will enable Air Serbia to use A319, currently used on the route, on shorter routes, thereby optimizing its revenues.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta