Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Veterinarski zavod Zemun nakon dogovora sa poveriocima izlazi iz stečaja - Uskoro pokretanje proizvo
Fabrika za proizvodnju hrane za životinje Veterinarski zavod Zemun od 25. aprila stekla je uslove da izađe iz stečaja, pišu Novosti.

Prema rečima Dragana Perkovića, dosadašnjeg stečajnog upravnika, poverioci, čiji se dugovi mere desetinama miliona evra, dogovorili su se sa vlasnikom. Za zavod je svakako veoma značajno i to što će presudom Posebnog odeljenja Višeg suda, gazda Zekstre Dragan Đurić, na račun firme u kojoj ima 70% vlasništva, morati da uplati 203 miliona dinara.

Nekadašnji gigant iz Zemuna krajem avgusta prošle godine otišao je u stečaj. Dug poveriocima bio je veći od 50 mil EUR.

- Obustavljen je stečaj. Postoji još klauzula pravosnažnosti, pa se čeka još neki dan i da se formalno objavi prestanak stečaja - kaže Perković.

- Poverioci su pre mesec dana izglasali plan reorganizacije. Tako da tu više nema posla za stečajnog upravnika.

Novosti podsećaju da je Đurić, posle priznavanja krivičnog dela zloupotrebe položaja odgovornog lica, a u vezi sa postupkom privatizacije Veterinarskog zavoda, kažnjen sa godinu dana kućnog pritvora. Istom presudom, okrivljeni je obavezan da solidarno sa PD Zekstra grupa Zekstra, na ime Veterinarskog zavoda, uplati 203.004.045 dinara, pišu Novosti. Taj list navodi da je kontaktirao Đurića, ali da biznismen nije želeo da komentariše bilo šta u vezi sa poslovanjem Veterinarskog zavoda. Kratko je rekao da tu firmu i zaposlene uskoro čekaju mnogo bolji dani.

Nezvanično, Novosti saznaju da će za nekih 15 dana biti sklopljen posao, koji bi trebalo da pokrene proizvodnju u da se u pogone vrati deo od nekadašnjih 90 radnika.

Veterinarski zavod Zemun osnovan je 1956. godine, kao prva organizovana fabrika za proizvodnju hrane za životinje na Balkanu. U svom asortimanu imali su hranu za piliće, ćuriće, fazane, prepelice, golubove, pastmke, kuniće, ovce, jagnjad, telad, krave, prasad...

Zavod je kompanija Dragana Đurića Zekstra kupila 2005. godine za 9,1 mil EUR.


Banini Trade ipak prodaju iz delova - Ponuđena poslovna zgrada, zemljište...
Odbor poverilaca kompanije Banini Trade iz Kikinde nije dao saglasnost za prodaju tog preduzeća kao pravnog lica, pa je licitacija koja je bila zakazana za 21. april 2017. godine - otkazana, kaže za eKapiju stečajni upravnik ovog preduzeća Radovan Savić.

Prema njegovim rečima, tom Odlukom odbora poverilaca, onemogućena je prodaja Banini Trade kao pravnog lica.

Preduzeće, odnosno - njegova imovina, sada se prodaje "iz delova". Danas je oglašena prodaja pokretne i nepokretne imovine Banini Trade. Na javnom nadmetanju, koje je zakazano za 30. jun 2017. godine od 12 časova, kupce će pokušati da pronađe sedam imovinskih celina.

Među oglašenom imovinom je zgrada poslovnih usluga u Kikindi, čija je početna cena oko 12,3 miliona dinara, gradsko građevinsko zemljište (početna cena oko 1,8 miliona dinara), pet automobila škoda fabia (početna cena oko 2 miliona dinara), kao i potraživanja u parnicama.

Nadmetanje će se održati u Kikindi, na adresi Trg srpskih dobrovoljaca 40, a celokupan spisak oglašene imovine nalazi se u tenderskoj dokumentaciji.

Stečaj u Banini Trade, kao i u Banini a.d, pokrenut je sredinom prošle godine.

Novi vlasnik Banini a.d. od nedavno je kompanija Jaffa, koja je najavila da će svi radnici zadržati posao, kao i da će, za početak, proizvoditi iste proizvode.Nađite druge dokumente u kojima se pominje
• Banini Trade
• Banini Trade u stečaju
• Banini Trade Kikinda
• Radovan Savić
Društvene mreže:


Promet robe u trgovini na malo u aprilu 2017. veći za 1,8%
Promet robe na malo u Srbiji u aprilu 2017. godine bio je veći u tekućim cenama za 1,8% nego u martu, a u stalnim cenama za 0,8%, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

U odnosu na april prošle godine, promet robe na malo je veći u tekućim cenama za 4,8%, a u stalnim cenama (ne računajući uticaj inflacije) je manji za 0,9%.

Promet robe u trgovini na malo od januara do aprila 2017. godine, u odnosu na isti period prošle godine, veći je u tekućim cenama za 7,6%, a u stalnim cenama za 2,4%.


Air Serbia od sutra uvodi novu taksu za putnike - Prijava za let na šalteru 30 EUR
Svi putnici na linijama kompanije Air Serbia iz Beograda koji se za let ne prijave preko interneta, a imaju kartu za neku od četiri najjeftnije tarife, od sutra će morati na šalteru da doplate i do 30 EUR. Posle prelaska na novi sistem rezervacije karata, nacionalna aviokompanija je uvela obavezan onlajn check-in, koji putnici mogu obaviti sa svog računara, tableta ili telefona.

Prijave preko interneta biće moguće 36 sati pre leta, dok će poslednja šansa za onlajn čekiranje biti sat vremena pre poletanja aviona. Gosti Air Serbia koji budu koristili ovaj način prijavljivanja uštedeće tako vreme koje bi proveli čekajući u redu, ali i svoj novac. Oni drugi, naročito stariji, koji se ne snalaze sa tehnikom, moraće da plate taksu.

Na osnovu podataka sa sajta nacionalne aviokompanije može se zaključiti da će putnici koji se prijave elektronski dobiti bording kartu putem mejla, koju će morati da odštampaju i da pokažu prilikom ukrcavanja.

Oni koji osim ručnog imaju i drugi prtljag ipak će morati na šalter, ali će za tu namenu biti otvoreni "brzi pultovi". Putnicima se preporučuje da se ka njima upute odmah pri dolasku na aerodrom.

U agencijama koje se bave prodajom aviokarata, klijentima će usluga čekiranja biti ponuđena besplatno.

- Dobili smo upustva od Air Serbia i obaveštavamo putnike koji kod nas kupuju karte o svim novinama - kažu u jednoj beogradskoj agenciji.

- Dovoljno je da nam pošalju prvu stranu pasoša i mi ćemo ih čekirati na vreme, tako da o tome uopšte ne moraju da razmišljaju. Praksu da naplaćuju čekiranje na aerodromu do sada su imale samo niskotarifne kompanije.

Nacionalni avioprevoznik će naplaćivati i izbor sedišta. U zavisnosti od pozicije i destinacije koju putnici odaberu koštaće od 2, pa do 30 EUR. Najskuplja će biti ona koja obezbeđuju više mesta za noge.

Na sajtu Air Serbia piše da će za polaske iz više od 40 drugih gradova, poput Pariza, Rima, Beča i ostalih, do Beograda, ček-in na aerodromu i dalje biti besplatan.


Miodrag Kostic buys close to a third of Portoroz Airport
Miodrag Kostic has officially become the owner of almost a third of the Portoroz Airport, which provides the easiest access to his hotel Kempinski Palace, Novosti reports.

His intention is to buy the Kempinski Adriatic Savurdija complex on the Croatian side of the Gulf of Piran as well.

Allegedly, Kostic is preparing to descend from the northern to the southern Adriatic and continue investing in five hotels in Montenegro.

According to the Slovenian business register AJPES, the Palace Portoroz hotel, owned by Miodrag Kostic, has bought 30.45% of the Portoroz Airport through the Swiss company Agro Holding. The share was bought from Fraport Slovenia, the current name of the Ljubljana Airport.

Kostic"s MK Group has confirmed for Novosti that they"ve bought a share in the Portoroz Airport, but also that they"re interested in the remaining part. They are also willing to buy the Portoroz Marina.

– We are interested in taking over the shares in the Portoroz Airport from the other owners – the MK Group says.

– Our goal is to promote Portoroz as a top-category destination, which is why it"s in our interest to have as many flights and for the Portoroz Marina to work at full capacity. We own a fifth of Gorenjska Banka, but we are planning to fully acquire it. The European Central Bank has approved the purchase of shares by AIK Bank and the decision could act as a basis for taking over 100% of the capital and voting rights in Gorenjska Banka.

Kostic owns 15% of the Montenegrin enterprise Budvanska Rivijera, which encompasses Palas and Castellastva in Petrovac, and Mogren, Slovenska Plaza and Aleksandar in Budva. His biggest plans are related to Slovenska Plaza.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta