Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Somborski Severtrans 17 meseci čeka na usvajanje UPPR-a
Mada je na ročištu pred Privrednim sudom u Somboru po drugi put predat Unapred pripremljeni plan i program reorganizacije (UPRR) Severtransa, zaposleni u ovom još uvek društvenom preduzeću, kažu da su ispoštovali sve rokove i sudske procedure, ali da Privredni sud ni posle 24 dana od održanog ročišta nije doneo rešenje o usvajanju UPRR.

Zaposlenima u nekada jednom od najvećih srpskih autoprevoznika koji se nalazi u stečajnoj agoniji cela stvar teže pada, tvrde, jer su u Privrednom sudu upoznati da je firma blokirana već deset meseci, i da je za deblokadu računa potrebno doneti rešenje i uputiti ga Narodnoj banci Srbije.

Ceo postupak usvajanja UPPR traje 17 meseci, podsećaju radnici, i ističu da je prošlu godinu Severtrans završio sa dobiti od 103 miliona dinara i da se odugovlačenjem postupka onemogućava uspešan rad ovog prevoznika.

U ranijem postupku Vlada Srbije donela je i zaključak u kome je navedeno da su državni poverioci dužni da kao meru UPPR subjekta privatizacije Severtrans konvertuju svoja potraživanja u trajni ulog u kapitalu Severtransa. Međutim, nijedan državni poverilac nije hteo da ispoštuje zaključak Vlade Srbije.


Aerodrom iz dobiti u 2016. deli 56 dinara po akciji
Beogradski Aerodrom Nikola Tesla isplatiće 19. juna međudividendu manjinskim akcionarima u iznosu od 41,29 dinara po akciji, odnosno ukupno 238,6 miliona dinara, saopštilo je to preduzeće.

Državi će biti isplaćen preostali iznos od 877,2 miliona dinara nakon što je krajem prošle godine uplaćeno 300 miliona dinara.


Na prodaju imovina kikindskog Prima produkta
Stečajni upravnik kikindskog preduzeća Prima produkt oglasio je prodaju nepokretne i pokretne imovine ovog stečajnog dužnika javnim prikupljanjem ponuda. Na prodaju su proizvodni objekti, oprema i linije za proizvodnju, stan u Kikindi, kao i kombajni, teretna i putnička vozila.

Najvišu procenjenu vrednost imaju proizvodni objekti u Kikindi, a ona iznosi 1,14 milijardi dinara.

Kombajni su procenjeni na 9,5 miliona, 15 miliona i 26,9 miliona dinara, kamion na 2,3 miliona, a putnička vozila između 120 i 502 hiljade dinara.

Vrednost opreme i linije za proizvodnju je 3,2 miliona, odnosno 499 hiljada dinara. Stan površine 59 metara kvadratnih procenjen je na 4,6 miliona dinara.

Ove procenjene vrednosti nisu minimalno prihvatljive, niti obavezujuće za potencijalne kupce. Oni svoje ponude mogu dostaviti do 4. jula u 10 časova.

Više detalja pogledajte OVDE.

Inače, kako su mediji pisali pre nešto više od godinu dana, u ovom preduzeću za preradu voća i povrća, čiji je većinski vlasnik fabrika FMP Nebojše Čovića, stečaj je uveden novembra 2015. na predlog Nove Agrobanke kojoj fabrika duguje 10 mil EUR.


Mlekara Šabac gradi fabriku u Rusiji - Kapacitet 450 tona mleka dnevno
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je danas da će Mlekara Šabac izgraditi svoju fabriku u Rusiji, koja će biti gotova za šest do osam meseci, a po kapacitetu će parirati najvećim balkanskim proizvođačima mleka.

Čadež je na panelu - Srbija-Rusija: Mogućnosti ekonomske saradnje, koji je u organizaciji Tanjuga održan prvog dana Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF 2017), ekskluzivno najavio da je ta fabrika završila pregovore o izgradnji postrojenja u Rusiji.

- Ova mlekara, koja 75% svog belog sira izvozi u Rusiju, završila je pregovore o izgradnji fabrike u toj zemlji koja će, kada bude završena, moći da proizvodi 450 tona mleka dnevno. To je kapacitet u rangu sa najvećim balkanskim mlekarama, što su sjajne vesti i smer u kome želimo da idemo - naveo je Čadež.

On je, govoreći na skupu, istakao da broj srpskih kompanija u Rusiji konstantno raste, te da ih je sada 815, a prošle godine ih je bilo manje od 700.


U maju uslužen rekordan broj putnika
Aerodrom Nikola Tesla saopštio je danas da je u maju uslužio, za taj mesec, rekordnih 432.828 putnika, odnosno za četiri odsto više putnika nego u maju 2016. godine.

Kako se navodi, u maju 2017. je prevezeno ukupno više od 1.600 tona robe i pošte ili za 22 odsto više nego u istom mesecu prošle godine.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta