Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Sporazum kompanija Napred, Jopag i Montinvest zbog akcija Energoprojekt holdinga
Tri kompanije - Napred razvoj, Jopag AG i Montinvest properties - potpisale su sporazum kojim se obavezuju da će zajednički delovati kada je reč o davanju ponude za preuzimanje akcija Energoprojekt holdinga, saopštile su te kompanije, istovremeno optužujući rukovodstvo Energoprojekta da im "ugrožava pravo da celishodno zaštite svoj interes".

Sporazum je, kako je navedeno u saopštenju, potpisan na inicijativu Montinvest properties, a potpisnici su jednoglasno konstatovali da im nije omogućen transparentan uvid u poslovanje društva.

Zato, kako dodaju, nisu u mogućnosti da obezbede učešće u organima upravljanja, jer im je time ugroženo pravo da na celishodan način zaštite svoje interese kao akcionari sa 35,18% učešća u kapitalu emitenta - Energoprojekt.

U saopštenju za medije potpisnika sporazuma, optužen je aktuelni generalni direktor Energoprojekta Vladimir Milovanović da protiv firmi Napred razvoj, Jopag AG i Montinvest properties vodi "orkestriranu medijsku kampanju".

Inače, za danas je zakazana ponovljena redovna skupština akcionara Energoprojekt holdinga, nakon što je inicijalno zasedanje odloženo usled nedostatka kvoruma. Na skupštini bi se, osim o usvajanju finansijskih izveštaja i donošenju odluke o raspodeli dobiti, trebalo da se raspravlja i o poverenju aktuelnoj upravi u pokušaju drugog po veličini akcionara, firme Napred razvoj, da preuzme kompaniju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta