Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Američki investicioni fond HPS kupuje slovenački Merkur
Stečajna upravnica slovenačkog Merkura Simona Goriup otvorila je u sredu, 21. juna 2017. godine, poboljšane ponude za Merkur trgovinu, zdravo jezgro iz stečajne mase ovog trgovca tehničkom robom. Ona je potvrdila da je za Merkur najviše ponudio privatni investicioni fond HPS (ranije poznat kao Higbridge Principal Strategies). Detalji prodajnog postupka, uključujući postignute cene, biće poznati nakon što se sa ugovorom o prodaji saglasi sud koji nadzire stečaj, izvestilo je ljubljansko Delo.

Investicioni fond HPS sa sedištem u Njujorku i kancelarijama širom sveta, uključujući i London odakle će kupiti Merkur trgovinu, upravlja sa 39 mlrd USD imovine. Prema dostupnim podacima, usmeren je prvenstveno na ulaganja u Severnoj Americi i zapadnoj Evropi, dok je u Sloveniji, prema neslužbenim informacijama, sarađivao sa predstavnicima društva Elements Capital.

Fond HPS se, takođe prema nezvaničnim informacijama, nadmeće za kupovinu 13 trgovačkih centara koje paralelno prodaje Heta Asset Resolution, loša banka bivše austrijske banke Hypo Alpe Adria International.


Gradnja metroa u Beogradu počinje 2020. godine? - Investicija vredna 4 mlrd EUR
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da bi gradnja metroa u Beogradu mogla da počne 2020. i da je neophodno najmanje tri i po godine da se on izgradi.

On je, nakon predstavljanja Strategije razvoja Beograda do 2021. godine, naglasio da već danas ima sastanak sa predstavnicima francuske kompanije Egis, koja bi trebalo da radi predvizibiliti studiju.

- Očekujem da će tokom naredne nedelje biti potpisan sporazum. Studija traje devet meseci, a nakon toga radimo glavni projekat. Prema informacijama koje imam potrebno je oko godinu i po do dve da se završi glavni projekat i svi poslovi koji su neophodni da bi se krenulo u izgradnju - pojasnio je gradonačelnik.

Sa gradnjom metroa može da se krene 2020. godine, naglasio je Mali, i dodao da je planirano da se uradi prva linija od 22 kilometra i druga linija od 20 kilometara, a ukupna investicija je oko četiri milijarde evra.

Gradonačelnik kaže da je to investicija koju grad može da finansira i da za te svrhe ima novca i u budžetu, jer je to strateški važan posao.

Na pitanje da li se odustalo od javno-privatnog partnerstva, on je rekao da postoji nekoliko opcija: da ceo projekat bude javno-privatno partnerstvo, da se sve radi iz kredita i možda najbliže rešenje - da Grad obezbedi finansije za građevinske radove, a da javno-privatno partnerstvo bude na softveru i kompozicijama.


Subway construction in Belgrade to start in 2020? - Investment totaling EUR 4 billion
Mayor of Belgrade, Sinisa Mali, announced that metro construction can start in Belgrade in 2020 and that it takes at least three and a half years to build it.

After the presentation of the Belgrade Development Strategy until 2021, he outlined that he already had a meeting with the representatives of the French company Egis which should work on the Pre-visibility study.

Subway construction can start in 2020, Mali emphasized, adding that it is planned to do the first line of 22 kilometers and the second line of 20 kilometers, and the total investment is about EUR 4 billion.

The Mayor says that this is an investment that the city can fund and that for this purpose there is money in budget because it is a strategically important business.

When asked whether public-private partnership had been abandoned, he said there were several options: that the whole project is a public-private partnership, that everything was done through loan and perhaps the closest solution - that the City provides funds for construction works and that public-private partnership refers to software and compositions.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta