Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Beogradski aerodrom daje u zakup kancelarije za špediterske kompanije
Aerodrom Nikola Tesla objavio je javni poziv za prikupljanje pisanih ponuda radi davanja u zakup kancelarija, za obavljanje špediterskih poslova.

U zakup na Aerodromu Nikola Tesla Beograd se izdaje ukupno 9 kancelarija na period od 5 godina. Kako se precizira, početna cena zakupa u zgradi Robno-carinskog skladišta sa zajedničkim troškovima je 15,30 EUR po m2 (bez PDV-a) na mesečnom nivou. U cenu su uračunati pripadajući zajednički troškovi komunalnih usluga: električna energija, voda, čišćenje, grejanje, tekuće održavanje, fizičko i protivpožarno obezbeđenje.

Rok za dostavljanje ponuda je 20. jun, kada će se sprovesti i njihovo otvaranje.

Detaljnije pogledajte OVDE.


Rekordni rezultati kompanije Hesteel od dolaska u Srbiju - U maju 77 mil USD prihoda
Kompanija Hesteel ostvarila je prodaju više od 120.000 tona finalnih čeličnih proizvoda u maju i finansijski prihod od oko 77 mil USD, čime je zabeležila najveći uspeh u poslednjih godinu dana, koliko je prošlo od dolaska u Srbiju.‎

Kako je saopšteno iz te kompanije, ovaj rezultat postignut je zahvaljujući predanom i dobro sinhronizovanom radu svih zaposlenih, ali i činjenici da je Hesteel prepoznat kao ozbiljan proizvođač čelika. Strategija poboljšanja kvaliteta proizvoda u trenutku kada se tržište bori sa niskim cenama, poverenje kupaca i kontinuitet prisustva proizvoda na tržištu, bili su ciljevi kojima se težilo proteklih godinu dana. Osim toga, globalna moć integracije resursa i dobra organizacija posla, posle preuzimanja fabrike u Smederevu, doprineli su da dođe do ovog značajnog uspeh.

Hesteel očekuje da ova godina bude rekordna po mnogo čemu, što će se videti u narednim mesecima, zahvaljujući pre svega novim investicijama čija vrednost iznosi 150 mil USD, navedeno je u saopštenju.


Record results of Hesteel since coming to Serbia – May revenues amount to USD 77 million
Hesteel realized sales of more than 120,000 tons of final steel products in May, as well as revenues of around USD 77 million, marking its biggest success in the past year in which it has been present in Serbia.

As said by the company, the result has been achieved thanks to dedicated and well-synchronized work of all the employees, but also the fact that Hesteel has been recognized as a serious producer of steel. The strategy of improving the quality of products at the moment when the market is struggling with low prices, client trust and continuity of the presence of the products in the market have been the goals to strive for in the past year. Furthermore, the global power of the integration of resources and well organized work following the takeover of the factory in Smederevo have contributed to this significant success.

Hesteel expects this to be a record-setting year in many aspects, which will be shown in the coming months, primarily thanks to new investments, the value of which amounts to USD 150 million, the press release says.


Zaključena prva transakcija dinarskim obveznicama EBRD-a vredna 60 miliona dinara
Prva transakcija dinarskim obveznicama Evropske banke za obnovu i razvoj zaključena je u ponedeljak, 5. juna 2017. godine, na Beogradskoj berzi.

Vrednost transakcije je iznosila 60 miliona dinara i u velikoj meri je doprinela obimu dnevnog prometa koji je iznosio 68,3 miliona dinara.

Inače, dinarske obveznice EBRD-a su izdate javnom ponudom, a registrovane su u decembru 2016. i predstavljaju prve obveznice jedne nadnacionalne institucije na našem tržištu.

Ulogu pokrovitelja za prvo izdanje obveznica na tržištu Republike Srbije, EBRD je poverio Raiffeisen banci.

Standard nadnacionalnih institucija je da pri izdavanju obveznica koriste usluge pokrovitelja emisije, odnosno lokalnog učesnika na tržištu po njihovom izboru, koji ih vodi kroz proces javne ponude i registracije obveznica, a takođe i garantuje otkup celokupne emisije u slučaju nedovoljne tražnje na tržištu.

Izdavanje obveznica u domaćoj valuti i prva transakcija njima za naše tržište u mnogo čemu predstavljaju istorijski događaj, a njihov prvenstveni cilj je povećanje dinarizacije finansijskog sistema u Srbiji, ali i podsticaj intenzivnijem kreditiranju u dinarima, saopštila je Raiffeisen banka.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta